P. D. Baccalario: Lock / Irene Adler: Sherlock, Lupin és én

2017. december 23. 07:41 - GReni

Könyvajánló - P. D. Baccalario: Lock / Irene Adler: Sherlock, Lupin és én

Két izgalmas történet, egy mágikus világ és egy rejtélyes nyomozás.
Egy különös hely, ahol furcsa lények élnek és, ahol még a folyó is visszafelé folyik.
Valamint egy hétköznapi világ, ahol három jó barát ered a világ egyik legnagyobb bűnözője nyomába...

the-best-books-to-give-this-christmas-136402490213203901-151130120828.jpg

Csomagolás közben rájöttél, hogy az egyik unokaöcsi, unokahúgi ajándéka lemaradt? Sebaj! Futás a könyvesboltba, ahol minden korosztálynak tökéletes ajándékot találhatsz. Egy korábbi posztunkban összegyűjtöttünk néhány klassz könyvet korosztályokra tagolva, az egy éves csöppségektől egészen nyolc éves korig. Ha lemaradtál, kattints!

A mai posztban két izgalmas könyvet ajánlok 8-13 éveseknek.

P. D. Baccalario: Lock - A folyó őrei

"Egy régi csata,
amit meg kell nyerni.
Egy titok, amit meg kell őrizni.
Egy történet bátorságról és barátságról. "

A történet főhőse, Pit egy átlagos fiú, egészen addig, míg élete a feje tetejére nem áll Henley Creekben. Egy isten háta mögötti városka egy völgyben, ahol a mágia különös dolgokat generál. Például el tudjátok képzelni, hogy a folyó ellentétes irányba folyik? Igen, jól képzeled, nem a hegyről le, hanem a hegyre fel! 

Előkerülnek furcsa víz alatti népek, akik a gyerekek segítéségét kérik, hogy helyreálljon a rend és megmeneküljön ez a titokzatos világ. Az fiataloknak nincs más dolguk, mint egy ősi harcot megvívni, hinni az álmaikban, a varázslatban. A nyertesnek el kell hinnie, hogy képes parancsolni a folyónak, hogy az a megfelelő irányba folyjon.

Nemcsak a bátorságukat teszi próbára az ezüst bundás mágikus lény által kiadott feladat, megmutatja nekik, hogy a barátság ereje mindennél fontosabb, és csak együtt küzdhetik le az első küldetést...

Ez egy izgalmasnak ígérkező fantasy sorozat első kötete, mely könnyű nyelvezetével, mozgalmas, gyorsan zajló eseményeivel biztosan leköti a gyerekek figyelmét.

1386374.jpg

Irene Adler: Sherlock, Lupin és én 10. - A bűn fejedelme

"Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok.
A krimi történetének három világhírű szereplője.
Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora."

A három jó barát, Sherlock Holmes, Arséne Lupin és Irene Adler ezúttal belefut a világ egyik legkörmönfontabb, titokzatos és veszélyes bűnözőjébe. Az egész csupán egy játéknak indul, amikor az unatkozó Sherlock-nak Irene megmutat pár különös bűncselekményt. Ám a már jól ismert mesterelme meglátja a logikát az eseményekben.

A fiatalok megkezdik kis nyomozásukat, hogy a látszólag különálló események közötti összefüggéseket felszínre hozzák. Ám minél mélyebbre ásnak, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy csúnya dologba tenyereltek. Az elején nem is sejtik, hogy az ártatlannak induló kis játék milyen kalandokba sodorja őket...

A szerző ismét egy jól olvasható, érdekes kalanddal kápráztatja el az ifjúságot. Mindezt megspékelik a kötetben található régies stílusú, hangulatos illusztrációk. Egy klassz kis történet, még akkor is, ha van egy olyan szomorkás felhangja a történetnek, hogy a barátok lassan felnőnek és mindhárman más úton indulnak a felnőtt létnek nevezett legnagyobb kaland felé...1388981.jpg

Mindkét könyv kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképekre kattintva!

A köteteket a Manó Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4613410901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása