Karcsúsító levesek - ínycsiklandó receptek 300 kalória alatt

2018. április 27. 06:12 - Carbonari

Könyvajánló - Kathryn Bruton: Karcsúsító levesek

dscf1358.JPG

Friss és egészséges,
erősítő és tápláló,
meleg és tartalmas,
üde, különleges és egzotikus:
80 íncsiklandozó recept 300 kalória alatt. 

A Kossuth Kiadó 2018. év elején különleges példánnyal lepte meg olvasóit Kathryn Bruton könyvének kiadásával, amely a Karcsúsító levesek címet viseli. A kötet 80 ínycsiklandó receptet tartalmaz 300 kalória alatt.

Nekem ne mondd, hogy nem merül ki hamar fantáziád, ha levesekre gondolsz, hogy mit is ennél, ami forró, egészséges és nem is hízol tőle. A magyar embernek mi jut eszébe a leghamarabb, ha levesre gondol? Húsleves, borsóleves, raguleves, gombaleves, néhány krémleves és ennyi. Szeretnél kilépni ebből a körből? Nyitott vagy az újdonságokra? Akkor ezt a könyvet neked találták ki!

A kötet az alábbi címszavak alapján épül fel:

15 perces levesek elfoglaltaknak
Krémlevesek, hideg levesek, ázsiai ihletésű levesek és húslevesek
Egészségvédő, gyógyító levesek szuperélelmiszerekből
Alacsony kalóriatartalmú köretek és reggeli tálak
Vegetáriánus, vegán, glutén- és laktózmentes receptekdscf1359.JPG

Az egészséges életmódot kedvelőknek és a gyógyulni vagy fogyni vágyóknak egyaránt érdemes kipróbálni ezeket az alacsony kalóriatartalmú, mégis tápláló és ízletes leveseket!

A könyv megtanítja különböző országok alapleveinek elkészítését, úgymint zöldség-csirke-marha alaplé, gombaalaplé, barna alaplé, dashi (japán alaplé), különféle pasztákhoz nyújt útmutatót, amelyből hamar levest lehet rittyenteni (miszó, citromnádpaszta). Krémlevesek tucatjaival kápráztat el, amelyekhez közönséges paradicsomtól a csicsókán át az uborkáig mindent hasznosít. Tudtad, hogy a zellerkrémleveshez a torma elengedhetetlen például, és nem árt bele kis citromhéj sem? Mert én nem, pedig gyakran készítek magamnak belőle.dscf1361.JPG
Tudod, mi az a konszomé? Bingó, mert én sem tudtam volna szabatos fogalom magyarázattal szolgálni. Ha nagyon leegyszerűsítem az egészet, akkor tulajdonképpen nem más, mint olyan étel, amelynek alapja az összeturmixolt zöldségféle leszűrt leve (ez maga a konszomé), amelyet összeaprított zöldségekre mérünk hidegen. Most már csak azt nem értem, minek turmixolni, vacakolni a lé leszűrésével egy éjszakán át gézen (ahogy konzekvensen tárgyalja a receptekben), amikor ott a gyümölcscentrifugám? Vagy az nem szalonképes itt? (Ebből kifolyólag reggelire iszom is egy kis konszomét)

A szerző átgondolta a csurgatott tojásleves receptjét is. Tedd a szívedre a kezed: mikor ízesítetted te a tojáslevesedet szegfűszeggel?
Na?
Na?
Hát erről van szó.
Ideje belevágnod.
Legalább egyszer, mert mit lehet tudni, akár finom is lehet.dscf1362.JPG
Megítélésem szerint hasznos, nyitottságra inspiráló szakácskönyv ez a karcsúsító leveseket tárgyaló kötet, nem adnám ki a kezemből (holnapra van betáblázva a marha alaplé abszolválása). Gyakran meghökkent szokatlan párosításaival, tárgyal olyan recepteket, amelyet, ha vernének, sem próbálnék ki önszántamból (mert nem szeretem a hal alaplét például), de amúgy minden oké, a többi tucatnyi értékes ötlettel nyitotta fel a szemem.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel szerezheted be!

levesek.jpg

 

Köszönjük, Kossuth Kiadó!

 

Ha szereted a könyvújdonságokat, hogy mit olvass és mit ne, kövess bennünket Facebookon!

 

A képek a kötetből kerültek fotózásra, kizárólag illusztrációs célokat szolgálnak.

Alacsony szénhidrát-diéta - érdekel? Kattints

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7613801722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.