Lissy, A gonosz maga írójának új thrillere

2018. október 22. 07:30 - GReni

Könyvajánló - Luca D’Andrea: Lissy

Luca D'Andreát már a magyar közönség is megismerte, ő a szerzője A gonosz maga című pszichothrillernek, ami akkorát szólt, hogy 35 nyelvre le is fordították. Legújabb könyvét is a 21. Század Kiadó hozta el nekünk, mely a Lissy címet viseli és elnyerte az év legjobb olasz nyelvű krimijének járó díjat 2017-ben.

lissy-luca-d-andrea-21-szazad-kiado_jpg.png

1974-ben járunk Dél-Tirolban, amikor is a történet főszereplője, Marlene Wegener árulásával indul a sztori. Rettegett bűnözőként élő férjétől ellop egy nagyon értékes zafírokat rejtő bársonyzacskót. Hírhedt férjének majdnem teljes vagyonával fogja menekülőre, hogy együtt lehessen szerelmével. Tudja, hogy az életéért fut, amikor beüt a krach és autójával egy szakadékba zuhan.

"Tán a hó volt az oka, talán a szeme nem bírt elszakadni a térképtől, elég az hozzá, hogy Marlene elveszítette az uralmát a kocsi fölött, a Mercedes hirtelen élesen balra csúszott, megpördült a saját tengelye körül, majd zuhanni kezdett."

Férje, akit csak Herr Wagenerként ismertek totál bekattan, amikor rájön mi történt. Végül legjobb emberét küldi a nő után. Egész pontosan legbrutálisabb bérgyilkosát...bosszúra éhesen. Eközben a szakadékba zuhant asszonyra rátalál Simon Keller, aki magányosan, elszigetelten él közeli tanyáján. Magával viszi a nőt otthonába, ahol gyógynövényei segítségével megmenti az életét.

És ez az a pont, ahonnan már nagyon nehéz lenne spoiler nélkül mesélni a történetről. Innentől furcsa, bizarr események követik egymást. Számos érthető, néhány zavaros és felettébb különös fordulat követik egymást, majd egyre több derül ki a szereplőkről, akiket kétlem, hogy bárki megkedvelne a történet végére.

Érdekes indítás és olyan karakterek, akikre fel lehet építeni egy jó kis sztorit. Kicsit krimi, kicsit pszicho, kicsit természetfeletti, kicsit elvont, kicsit beteg történet. Ez a sok műfaj alapvetően egy egész jó regénybe állhatna össze, de attól tartok, hogy ez a könyv nem nekem íródott.

Tele volt puzzle elemekkel, de valahogy ezek nem álltak össze teljesen. Ettől függetlenül voltak benne bizarr, jó kis jelenetek és nagyon jó képek, amiért megérte kézbe venni, de sajnos még így sem lesz a kedvencem.

unnamed_4.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket  Facebookon!

Elképesztő pszichotriller: amikor a gyilkos mindenkit figyel, áldozatot, szemtanút, családtagokat, nyomozókat, mindenkit. Mindenki előtt egy lépéssel. Érdekel? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4414284425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása