Az élet és a szerelem kamasz szemmel

2018. november 11. 07:46 - GReni

Könyvajánló - Dagmar Hossfeld: Az élet, a szerelem meg miegymás

Dagmar Hossfeld főhősét, Borit már megismerhették az ifjú könyvmolyok a Bori és barátai sorozatból, azonban most a korábbiaktól eltérően, Bori meséli el történetét. A szerző ezen kötete egy 12 éven felülieknek szánt sorozat első része, ahol a főhős épp betöltötte tizenötödik életévét.

silver_sneakers_outfit_12.jpg

Bori már megnőtt, immár betöltötte a tizenötöt és a tinédzser lét viszontagságait ecseteli. Például arról, milyen az iskolai élet, milyen stresszel járnak és milyen bosszantóak tudnak lenni a szülők vagy épp arról, hogy mennyi örömet és bánatot okozhatnak a barátok vagy a szerelem. A kamaszok biztos élvezettel fogják olvasni ennek a kedves, szeretnivaló csajszinak a történetét.

"Tizenöt éves vagyok. Egészen pontosan egy másodperce. A szívem majd kiugrik a helyéről. Úgy érzem magam, mint mindig. Pontosan ugyanúgy. De hát ez nem lehet! Valami biztosan nem ugyanolyan! Végtére is tizenöt évig dolgoztam azon, hogy tizenöt legyek. Különösen az utolsó év volt nagyon kemény. Tizennégy évesen még gyerek vagy. Legalábbis úgy kezelnek. De tizenöt évesen már majdnem felnőtt vagy. Tehát KELL, hogy legyen valami különbség. A naptárban ott áll feketén-fehéren: ma van április 30-a, a születésnapom. Mától egy teljes évem van, hogy kiderítsem mi a különbség - már ha van egyáltalán."

Bori egy átlagos tinilány lökött barátnőkkel, barátokkal és szerelmével, a nála egy évvel idősebb (ez ennyi idősen még nagy  szó :D ) Fülöppel. Épp Bori szülinapi partijára készülődnek, ami kész tragédia. Bori már úgy érzi majdnem felnőtt, de a bulija inkább egy gyerekzsúrra hajaz.

Egy klassz kertipartinak ígérkezett. Minden megvolt, ami kell: klassz dekoráció, hifi, finom kaják és a barátai, Bori mégsem volt elégedett, ám az ajándékok feldobták a hangulatát, és persze egy romantikus búcsú Fülöptől éjfélkor, a csillagos ég alatt, mikor már mindenki hazament tökéletessé tette az estét...

Olyan "problémákkal" kell szembenéznie, mint bármelyik átlagos kamasznak: a legjobb barátnő fiúja egy arrogáns, birtokló, felfuvalkodott hólyag, mégis jó képet kell vágnia hozzá, sokszor gyerekként kezelik, pedig már nincs is olyan messze felnőttkor, amire rettenetesen vágyik, és persze felmerül a fontos kérdés, a szex és a védekezés, főleg, hogy ennyire jó összebújni, ölelkezni és csókolózni. Bár még Bori és Fülöp nem tart ott, de nem árt beszélni róla és felkészülni rá, ha odáig jutnak. És persze a partizás is kulcstéma ezekben az években:

"- Olyan béna köztes állapotban vagyunk. Rendesen egyedül még nem bulizhatunk, de a szülőkkel a háttérben sem könnyű jól mulatni. [...] Egyszerűen nem szórakoztató, ha folyton védik és figyelik az embert. Muszáj néha kockáztatni!"

És akkor jön az ötlet a tilosban járásra...egy jó kis buli távol a felnőttektől, dugipiával, jó zenékkel, csini csajszikkal, helyes srácokkal, szerelemmel a levegőben, és persze egy jó adag kalamajkával a végén. Ki emlékszik még azokra az időkre? :D 

Egy kedves, jópofa történet. A kamaszlányok tuti imádni fogják Bori mindennapjait, együtt fognak vele érezni és drukkolni fognak neki, hogy teljesüljön minden vágya, és együtt fognak vele sírni, amikor darabokra törik a szíve...

1537872.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Menő Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebook-on is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2814340225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása