Kívántad már, hogy bárcsak megváltoztathatnád a múltad?

2018. november 20. 07:42 - GReni

Könyvajánló - Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

"Maria bejelölt a Facebookon.
Ismerősnek jelölt.
De Maria 25 éve halott.
Vagy mégsem?"

45474891_2186110628319033_6204458280618557440_n.png

Laura Marshall debütáló könyvében Louise, egy negyvenes éveiben járó belsőépítész életének sötét titkaiba nyújt betekintést. A nő elvált, miközben neveli kisfiát, igyekszik vállalkozóként is helytállni és nem gondolni rá, hogy férje lelépett egy dögös, fiatal szőkével.

Már épp kezdenek rendeződni a dolgai válása után, amikor élete ismét fenekestől felborul. A múlt árnyai kísértik. Az első csapás: Facebook-on ismerősnek jelöli Maria Weston. Ugyan mi lehet ebben olyan felkavaró? Megsúgom: a lány több mint huszonöt éve egy szikláról lezuhant és örökre a hullámok fogságában ragadt. Azt hiszem engem is felkavarna, ha egy halott (vagy halottnak hitt?!) leányzó felbukkanna az életemben. Pláne, ha felelős lennék a haláláért...

A regény két idősíkon fut. Az egyiken visszarepülünk 1989-be, amikor Louise és barátai végzős évükben járnak a gimiben. Az utolsó hónapokban felbukkan Maria, aki titokzatos okokból váltott iskolát, várost alig valamivel az érettségi előtt. A kölykök gonoszak, sokszor kegyetlenek, csúnya és veszélyes pletykák kelnek szárnyra. És bár elsőre úgy tűnik a két lány barátok lesznek, végül sajnos kapcsolatuk tragédiával végződik.

Közben napjainkban megismerjük a negyvenes éveiben járó Louise-t, akit egész életében megviselt, amit Mariával tett, tettek barátaival. Most pedig még elevenebben élednek fel benne az eltemetett emlékek a szörnyű éjszakáról, ami megváltoztatta az életüket. Örökké bánni fogja, ami történt és bárcsak visszamehetne az időben, hogy mindent másképp tegyen.

woman-1906530_960_720.jpg

A múlt felbukkanása, a közeledő évfolyamtalálkozó és a titokzatos új facebook ismerős arra kényszeríti a nőt, hogy felvegye a kapcsolatot régi barátaival és feltépje a sebeket. Közben retteg, mert ha az igazság napvilágot lát, mindent elveszíthet. A fiát, a szabadságát. Felszínre kerülnek a hazugságok, a titkok. De mi lesz mindebből? Megtudjuk mi az igazság? Vajon Maria tényleg él és felbukkan a találkozón? Vagy valaki tudja sötét titkukat és akarja tönkretenni az életüket?

Elkezdtem olvasni a könyvet és ezzel együtt bosszankodni is. Ütős cím, ütős felvezetés, aztán valahogy elindult a történet és nem történt semmi. Legalábbis így éreztem az első jó pár oldalon. Kaptunk egy csomó infót problémás tinikről, egy nőről, akinek tönkrement a házassága és egy iskolai zaklatásnak áldozatul esett tinilányról, aki több mint huszonöt éve lezuhant a sziklákról és meghalt, vagy nem, mert most zaklatja az őket anno zaklatókat.

Őszintén megmondom, közel álltam hozzá, hogy 40 oldal után félredobom a könyvet. Szerencsére felkeltett bennem némi kíváncsiságot, így nem tettem. A szép lassan csepegtetett infókból egy nagyon is szomorú, tragikus és rettenetes történet kezdett összeállni. A szerző jól ír, a karakterek ütősek, és a lassú, számomra unalmasnak tűnő bevezető után pedig elkezdett szépen épülni a történet. A szerző végre elérte, hogy le se akarjam tenni, amíg el nem értem az utolsó oldalig. El tudtam kezdeni összerakni az eseményeket, rájöttem mit, miért, kivel, hogyan, a sok apró információ mind fontossá vált, és végül egy meglepő és sokkoló lezárást kaptam.

Szóval összességében tényleg egy klassz, váratlan fordulatokban gazdag pszichothrillert kaptunk Laura Marshalltól, kíváncsian várom a további műveit.

laura-marshall-ismerosnek-jelolt-kivantad-mar-hogy-barcsak-megvaltoztathatnad-a-multad.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

Hogy tűnhet el egy gyerek nyom nélkül? Kíváncsi vagy? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr4914365189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása