Inspirációk mesébe illő népművészeti alkotásokhoz

2018. november 28. 07:04 - GReni

Könyvajánló - Dinara Mirtalipova: A képzelet erdeje

Ismerkednél a kelet-európai népművészettel? Szeretnéd megtudni miként alkothatsz a folklór világát idéző csodás rajzokat, használati és dísztárgyakat? Akkor ismerkedj meg Dinara Mirtalipova gyönyörű illusztrációkkal tarkított kreatívkönyvével, A képzelet erdejével és alkoss valami igazán egyedit.

dinara-mirtalipova-16_1000x1000_1.jpg

Dinara Mirtalipova egy autodidakta művész, aki a részmunkaidős sablonok kivágásától pár év alatt eljutott odáig, hogy ajándékkártyákat illusztrált, majd 2014 óta vállalkozóként otthoni műtermében készít könyvborítókat, illusztrációkat, szövetekre dizájnokat, számos remek márkának dolgozik és érdekes kampányokban vesz részt.

fs_mirdinara_portraitdinara_mirtalipova_1-1.jpgA szerző, Dinara Mirtalipova

Most úgy döntött, hogy összeállít egy kötetet, amelyben elkalauzolja az olvasókat a kelet-európai népművészeti hagyományokban gyökerező világába. Bemutatja saját rajz- és festészeti stílusát. Megismertet művészetével, melyben a legfontosabbnak az önkifejezést, az alkotásokban rejtőző történetet és az általuk közvetített érzéseket tartja.

Ez egy különleges kreatívkönyv, melyben lépésről lépésre megismerkedünk rajzok, használati és dísztárgyak megalkotásának folyamatával. Rengeteg ötletet és tanácsot, lényegre törő írást, gyönyörű rajzokat és illusztrációkat tartalmaz, melyek segíthetnek igazi egyedi különlegességek elkészítésében, valamint a szerző bevezetőjében rögtön egy fontos tanáccsal nyit:

"...arra kérlek, te is tekints a könyvben bemutatott leckékre puszta inspirációként, és közben próbáld meg felfedezni saját rajzstílusodat. Remélem, te is annyira élvezed majd ezt a könyvet, mint amennyire én élveztem az összeállítását, és jó móka lesz számodra a lapozgatása."

A szerző megismertet ecsetekkel, festékekkel, tintákkal, papírokkal, kalligrafikus tolhegyekkel. Leírja, hogy mikor, mit, hogyan érdemes használni, illetve, hogy ő miként dolgozik ezekkel az anyagokkal. Arról is mesél, hogy ő milyen színpalettával dolgozik és arra nézve is ad tanácsot, te miként válaszd ki a saját palettádat. Miután megvoltak az alapok, nincs más hátra, jöhet a rajzolás.

Sablonokat és tippeket találunk virágokhoz, fákhoz, rovarokhoz, madarakhoz, türdérmesékbe illő és mitikus lényekhez, mint griffmadár vagy sárkány, emberekhez, házakhoz, kastélyokhoz, de vannak a könyvben díszítőminták és gyönyörű, különleges betűk is. Az alábbiakban jöjjön néhány példa a kötetben található projektötletekről képekben:

dinara-mirtalipova-15_1000x1000.jpgdinara-mirtalipova-18_1000x666.jpgdinara-mirtalipova-9_1000x1333-1.jpg

A könyvet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

4621782_3.jpgTöbbet szeretnél megtudni a kötetről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr814379998

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása