De mi történt este 9 és negyed 12 között?!

2019. március 18. 05:41 - Carbonari

Könyvajánló - Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

vadvirag.jpgKathryn Taylor legújabb romantikus regénye egy nyomozás, egy műtét és több szerelem körül bonyolódik - sajnos, műfajában kiemelkedő, alig letehető kötet a téma iránt érdeklődő időhiányos olvasóknak.

A Kossuth Kiadó új könyvet jelentetett meg Kathryn Taylor tollából, Vadvirágos nyarak címmel. Azt gondoltam, első kiadott kötet a kiadónál a szerzőtől, de nem, valahogy lemaradtam az író könyveiről eddig. Ez nagy hiba ahhoz képest, milyen üdítően friss, magát diszkréten letenni nem hagyó, nívós romantikus művet tartottam kezemben a Vadvirágos nyarak-kal.

A karakterek nem többek és nem is kevesebbek, mint az ilyen kellemesen simogató romantikus tartalmaknál szokásos. 
- Zoe, harmincas, kőkemény üzletasszony, aki a családi vállalkozásban teszi dolgát és próbál pótlékot nyújtani apjának az elhunyt fiútestvére és a családi birodalom előző örököse helyett. 
- Jack, macsó szépfiú, aki nem olyan gazdag, de annál bölcsebb, maga mögött éppen meghalt feleséggel, mogorva kamasz gyerekkel.
- Nem mellesleg a fenti két személy 14 éve szerelmes volt egymásba, és csak a halálesettel kapcsolatos körülmények voltak képesek egymástól elszakítani a feleket.
- Enyhén zsarnokoskodásra hajlamos üzletember, Zoe apja, aki természetesen mindenkinél jobban tudja, mi a jó kamaszkorból éppen csak kinőtt lányának, de a fiával is hasonlóképpen bánt annak életében.
- Rose, vidéki elvált és elhanyagolt szépasszony három gyerekkel, aki kreativitását apró pénzre váltja.
- Londoni fiatal és szívdöglesztő férfi, foglakozására nézve ügyvéd, akinek lába előtt hevernek a nők, de őt inkább a fenti, vidéki elhanyagolt szépasszony izgatja, legalábbis addig, amíg meg nem tudja, hogy van három gyereke, te úristen...kathryn.jpgA konfliktus is adott.
- Zoe Bevan fejében bomba ketyeg egy aneurizma képében, sürgősen életmentő műtétre van előjegyezve. A beavatkozás sikerességére semmi garancia sincs: lehet hogy meghal vagy többé nem fog tudni járni, elveszíti az emlékezetét, stb. - orvosa nem tudja 100%-os felgyógyulási eséllyel biztatni.
- Zoe öccse 14 évvel ezelőtt meghalt egy tragikus balesetben, de a baleset verziót nem tudja teljesen elfogadni a zavaros körülmények  miatt. Úgy érzi, ez az utolsó lehetséges időpont, amikor válaszokat kereshet kérdéseire, ezért a haláleset helyére, a cornwalli Penderakba utazik.
- Zoe nem tudja, hogy régi szerelme, Jack Gallagher, akinek dzsekije az öccsén volt annak halálakor, visszaköltözött Penderakba. Ő abban a hitben van, hogy nem fognak találkozni: pedig dehogynem.
- Jack Gallagher felesége meghalt, ő pedig visszaköltözött Kanadából Penderakba, méghozzá kamasz fia akarata ellenére, amely nagyon komoly feszültséget indukál az alapból sem könnyű kapcsolatba.
- Rose Londonban csak pár napot tervez tölteni, pihenésképpen. Eleinte csak szórakozni akar, azért nem árulja el a rányomuló fiatal és jóképű ügyvédnek, hogy elvált asszony három gyerekkel. Ahogy az lenni szokott: menet közben beleszerelmesednek egymásba és onnantól minden rettenetesen bonyolulttá válik.
- Zoe és Jack újra egyre közelebb érzik magukat egymáshoz, de Zoe menyasszony és Jackre is szemet vetett egy helyi, kissé rámenős szépség.p1120331.JPGElőször, utoljára és soha többet: fázisfotó a recenzió elkészültéről

Zoe nyomozása közben egyre több mindenre fényt derít, míg a végén már csak arra keres választ: mi történt az öccsével halála napján este 9 és negyed 12 között?

A mű olvasása közben folyamatosan azon gondolkodtam, mitől olyan ismerős a stílus. Körülbelül a regény egyharmadánál döbbentem rá: teljesen olyan, mintha egy eredeti, tökéletesen új Rosamund Pilcher által fémjelzett regényt olvasnék, akinek minden jelentősebb műve nálam néhány évente újra elővetetik és elolvastatik, mert üde és friss, mert kell a lelkemnek tisztasága és időtlen bölcsessége. 

Kathryn Taylor sikeresen fenntartja az izgalmat a regényben, óvatosan, kellő mértékkel adagolja a titkokról szóló információkat, helyenként csiklandoz, máskor gyomrot szorít és katarzisokat könnyeztet. Ritka helyeken enyhén erotikus, ennyit elbír egy nívós romantikus regény. A lényeg, hogy új kedvencet avattam a témában!

vadviragos.jpg


A könyvet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a kötetről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Inspirációk mesébe illő népművészeti alkotásokhoz, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3914693158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása