15 kiadó, 15 könyv a 90. Ünnepi Könyvhétre

2019. május 31. 07:44 - Arthur Arthurus

Június 13-17 között zajlik az egyik legnagyobb magyar könyves ünnep, nézzük, milyen szuper könyveket hoznak nekünk idén a kiadók!fe_800_500_mkke_fb_poszt_banner_900x900_1.jpg

1_10.pngNem is kérdés, hogy Paul Auster új könyvének, amit a 21. Század Kiadó hoz el nekünk, itt a helye ezen a listán! Kedvenccé vált a szerző, és alig várom, hogy ez a kötete is beépüljön a könyvespolcomba. De sokat vacilláltam, hogy ez, vagy a Normális emberek kerüljön ide Sally Rooney-tól, amit nehezen tudtam elkezdeni valamiért, de végül nagyon megszerettem.
Az Európa Kiadó is számos érdekességgel készül, leginkább most A jó anya c. kötet fogott meg Sinéad Moriarty-tól. Mire nem képes egy jó anya a gyerekéért? Mire a könyv végére érünk, Kate és a család megjárja a poklot is. Egyvalami segíti át őket a szörnyűségeken: a mélységes szeretet, ami összefűzi a csonka családot.
A Kossuth Kiadó több klasszikus filozófiai művel is jelentkezik, amelyek közül választani sem tudnék, így egy másikat választottam a listára: Cserhalmi Imre: Akiken átgázolt a 20. század c művét. Azt hiszem, a cím mindent elmond.

2_8.pngA Könyvmolyképző Kiadó új Böszörményi Gyula kötetet hoz el nekünk, de hogy őszinte legyek, ez engem sokkal kevésbé hozott lázba, mint Jessica Sorensen szuper sorozatának, a Véletlennek a harmadik része, amely a Violet, Luke és a sors címet kapta. Nagyon szerettem pár éve a két előző kötetet, amelyekben Violet és Luke csak mellékszereplők voltak, itt azonban övék a főszerep.
Kalapos Éva Veronika: F mint c. kötete pedig az Athenaeum Kiadó gondozásában látja meg a napvilágot. Ők azok, akik nem kapnak támogatásokat. Ők azok, akiket szerinted folyamatosan megvezetnek. Ők azok, akiket általában észre sem veszel. Ők a főszereplők.
A General Press Jeffrey Archer egyik új regényével jelentkezik, a Fej vagy írással, ami egy érdekes próbálkozás. Egy orosz, akinek menekülnie kell a KGB elöl. Két út áll előtte: Amerika vagy Anglia. A regény mindkét lehetséges életutat végigköveti, mi történt volna, ha. Archer mestere a 20. századi történelembe ágyazott családregényeknek, biztos, hogy nem okoz csalódást.

3_6.pngDelia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek c. könyvével jelentkezik a Libri Kiadó. A biológus Owens első regénye egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza.
A HVG Könyvek Feldmár Andrástól és Büky Dorottyától A cudar édesanya c. kötetet prezentálja. „Azért olyan vonzók a mesék, mert rezonálnak nagyon elemi közös élményeinkkel, mindennapi életünkkel, a gyerek életével, a felnőtt életével.”
Az Alexandra pedig Steven Pinker egyik írására csapott le, az ismert kutató a Felvilágosodás most c. könyvében védőbeszédet mond a technológia, a tudomány és a haladás mellett, és érvel amellett, hogy a technológiai fejlődés és a humanizmus miért nem fogja az emberiség vesztét okozni.

4_3.pngA Fumax egyik kedvenc fantasy-szerzőmtől hoz most egy könyvet, méghozzá Michael J. Sullivantől a Riyria - A kezdetek sorozat második részét, amely A rózsa és tövise címet kapta. 
Az Agave egy ígéretes krimivel/pszichothrillerrel jelentkezik, Samantha Downingtól az Elbűvölő feleségem c. kötettel. "Mindannyiunknak megvannak a saját kis titkaink, amikkel életben tartjuk a házasságunkat. Mi a gyilkolástól jövünk újra izgalomba." Ez alapján akár a 4MGy szülei is lehetnek... :)
De nem maradunk új skandináv krimi nélkül sem, az Animus Camilla Läckbergtől hoz nekünk egy új sorozatot, amely az Aranykalitka címet kapta. Skandináv krimikhez képest szokatlan a borítója, és én még sosem olvastam Läckbergtől, de már nagyon szeretnék. Ami késik, nem múlik :)

5.pngA Jaffától egy nagyon érdekes kötet érkezik, egy francia szexológus, Jean-Claude Piquoard-tól A klitorisz csodálatos története. Az ókorban és a kora középkorban ezt a szervet fontosnak tartották, de aztán kiderült, hogy "csak" a nők élvezetéhez van rá szükség, a gyereknemzés terén semmi dolga, ezért bűnös, tiltott dologgá vált, sokfelé csonkítottak is, sőt, teszik a mai napig. A kötet célja az ismeretterjesztés mellett az, hogy a nők tudatosabban és szabadabban éljék és élhessék meg a szexualitást. És ezt csak támogatni tudom.
A Magvető sem hagy szuper könyv nélkül: J. R. R. Tolkien: Gondolin bukása c. kötete érkezik, amely a rejtett tündeváros történetét meséli el többek között.
És végül ajánlok egy könyvet, amit már volt szerencsém olvasni, de megéri megismerkedni vele: Huszti Gergelytől a Mesteralvók hajnala c. ifjúsági fantasyt, amelyről az ajánlót ide kattintva érhetitek el. Érdemes.

Nos, ez az a 15 könyv 15 különböző kiadótól, amit várok. Persze aztán akadnak még mások is... Ti miket vártok? Van terv, miket vesztek meg, vagy ahogy jön?

A könyvfesztiválról itt olvashattok.

Kövessetek minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5814869066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása