Gyalázat és szenvedély: folytatódik az izgalmas kaland az amishok elzárt világában

2019. május 31. 00:03 - GReni

Könyvajánló - Borsa Brown: Gyalázat ​és szenvedély

A magyar erotikus regények egyik legsikeresebb képviselője, Borsa Brown ismét elrepíti az olvasókat egy különleges, elzárt világba, az amishok földjére, Sarasotába, hogy megtudjuk miként alakul Dorothy, Gregory és Samuel története.

fokep_34.jpg

Megérkezett Borsa Brown Gyalázat című sorozatának második kötete, a Gyalázat és szenvedély. Vajon hogyan folytatódik Dorothy, Gregory és Samuel története? Ha lemaradtál az első részről, javaslom inkább annak az ajánlójával kezdj, ha nem szeretnél spoilerbe futni. :) Íme:

Gyalázat és hit

A regény szomorúan indul. Apja a bűnbe esett lányt, Dorothy Millert száműzi a falujukból. Szerencséjére (vagy pechjére?) nem a teljes közösséget kell elhagynia, csupán néhány órányi távolságba, nagybátyjához kell költöznie Pennsylvaniába. Dorothy próbál optimista lenni, igyekszik pozitívan állni a dolgokhoz, keresni az előnyöket, de ezen a helyen minden nyomasztó. Mindenki ridegebb, éreztetik vele, hogy nem szívesen fogadták be, a ház is nyomasztó és sokkal szigorúbbak a szabályok, mint régi közösségében.

"A bűneimért megkaptam a büntetést, és meghunyászkodva kell tűrnöm, hogy az emberek ezt a rosszat felnagyítsák. Igen. Ha egy amish elkövet valami bűnt, sokszor többet olvasnak a fejére. Vegyük az én példámat: [...] Aki egy csókba, egy ölelésbe bonyolódik, az akár az ágyát is megoszthatja egy férfival."

Gregorynál sem könnyebb a helyzet. Tudja, hogy a szeretett nő miatta szenved, ezért fejébe veszi, hogy elmegy Pennsylvániába és hazahozza Dorothy-t. Közben otthon is nehéz dolgokkal kell megküzdenie. Húsz éve nem látta apját, akit most kiengedtek a börtönből. Életfogytot kapott, de haldoklik, ezért kiengedték. Nagybátyja pedig beengedte a házába, amin Gregory teljesen kiakadt. Egykor bármit megadott volna érte, ha az apja akarta volna őt, most viszont kikészíti a helyzet. Bár régen történt, még ma is kísértik gyerekkori szenvedései és sosem tudott megbocsátani apjának.

"Betörésekért vittek be tízévesen! Rémálmok gyötörtek még tizenöt évesen is! Nyolc évesen még ágyba vizeltem! Drogoztam, mert akkor könnyebb volt! Meg akartam halni, mert az anyámmal akartam lenni! Ha most lehunyom a szemem, még mindig látom az arcát, ami vérben úszik!"

És persze ott a másik amish lázadó, Samuel. Jó eséllyel csomagolnia kell, mert a közösségnél betelt a pohár, ha kezet emelsz valakire azért végleges kirekesztés a büntetés. Még akkor is, ha azért tette, hogy megvédje Dorothy-t. Ám nem várja meg, hogy kirakják, úgy összeugrik apjával, hogy magától távozik és első útja vágyai tárgyához, Sharonhoz viszi.

"Nem hiszem, hogy van a közösségben még valaki rajtam kívül, aki annyit állt az istentiszteleteken a porondon szégyenszemre, és aki annyit kért bocsánatot, mint én. Akkor is tettem, ha nem éreztem igazán bűnösnek magam. Tettem, mert ez volt a szabály. Elvárták tőlem. Most hatalmasat vétettem, de ugyanúgy vállalom ezt is, ahogy gyermekként a bagatell dolgokat."

Ennek a kötetnek az olvasása közben sem fogunk unatkozni. Van itt szerelem, szenvedély, szex, dráma, félelem, fájdalom, magány, izgalmak, fordulatok, veszélyes helyzetek. Mindhárman keresik az útjukat, hajtja őket az ösztönük, belső démonaikkal harcolnak. Egyik főszereplő sem elégedett azzal, ahogy él, amiben él. Boldogságra, szerelemre vágynak, de amit akarnak ütközik mindazzal, ami eddigi életükben vezérelte őket. De vajon meddig lehet ezt bírni?

Ezúttal is érdekes dolgokat tudunk meg az amishok életéről, akik elzárkózva a modern világtól a Biblia tanai szerint élnek. Közben pedig izgulhattunk ezekért a szerencsétlenért, akik tudják is, hogy mit akarnak és nem is...

20190424_amishok.jpgBorsa Brown Floridában amishok között (Forrás: Borsa Brown szerzői oldala)

A szerző volt olyan szerencsés, hogy testközelből is megleshette ennek a zárkózott közösségnek a mindennapjait, amikor az Egyesült Államokba repült. Egy ilyen típusú regényhez a kutatómunka elengedhetetlen és volt olyan szerencsés, hogy maguk közé engedték, megnézhette a műhelyeiket, sőt még egy kis tengerparti mókában is része volt.

És jöjjön egy jó hír a végére a sorozat rajongóinak: még idén érkezik a következő rész Gyalázat és szerelem címen. Kíváncsi leszek, miként zárja le a trilógiát a szerző.

borsa-brown-gyalazat-es-szenvedely-40643389410.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3614808548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása