Gyalázat és hit: Egy elzárt amish közösség és a külvilág összecsapása

2018. november 15. 07:55 - GReni

Könyvajánló - Borsa Brown: Gyalázat és hit

"Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikus írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Új sorozatában, a tőle megszokott módon, titkos világba enged betekintést, mely bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben"

1_55.jpg

Borsa Brown Gyalázat című új sorozatának első kötetében Sarasotába, egy elzárt amish közösség világába repíti az olvasót. A fiatal Dorothy Miller és családja egy újhullámos amish faluban él. Bár visszahúzódnak a világi élettől, de nem zárkóznak el teljesen. Az régi hagyományokat követő amishokkal ellentétben mennonita családja használ áramot, van vezetékes vizük, sőt még autójuk.

Részletes képet kapunk mindennapjaikról. Miként gondozzák a jószágokat, termelik meg maguknak az élelmet, s miként árulják a termést a városi amish piacon. Ám egy nap szörnyű hírrel kell szembesülniük: a piacot eladják. Mi lesz így velük? Rengeteg család kerül veszélybe az így kieső bevétel miatt. A területre Gregory Hamiltonnak fáj a foga, aki egy elegáns éttermet tervez a területre. 

A történetet Dorothy, Gregory és Samuel szemszögéből olvashatjuk. Ott van az alázatos vidéki leányzó hatalmas szívvel és kissé lázadó, harcias természettel, aki bármit megtenne a családjáért, a közösségéért, vele szemben pedig megismerjük a törtető angol üzletembert, aki eddig semmit nem tudott erről az elzárt közösségről. Szerelmük törvényszerű. :) Annyira más világból jöttek és persze ellenségnek kéne lenniük...

A sztori harmadik főszereplője Samuel, aki amolyan fekete bárány a közösségben. És vele együtt alakul ki az ő szomorú szerelmi háromszögük. A két férfi ugyan más-más világban nőttek fel és élnek, mégis sokban hasonlítanak egymásra. (Kíváncsi vagyok kié lesz végül a lány, de erre még pár könyvet várni kell. :D )

Na, de mi történik, amikor az érzelmeik elkezdik átvenni az irányítást és már képtelenek tiszta fejjel, józanul döntést hozni? Na, de hogy ne legyen ilyen "egyszerű" az élet, a már egyébként is komoly problémákkal kecsegtető üzletbe az amish maffia is bele kíván szólni. 

Vajon a közösség kiáll magáért? És mit lép a szerelemtől összezavarodott Dorothy? Szép kis kalamajka lesz ebből az egészből, ennyit elárulhatok. :)

A szerző egy titkos világba kíséri az olvasót. Nagyon részletes képet kapunk az amish világról, szép tájakon járunk, miközben a történet egy kész érzelmi hullámvasút. Nagyon jó karaktereket álmodott meg a szerző, akiket egy kalandos, fordulatokkal tarkított, romantikus történet közepébe pottyantott. A műfaj kedvelői biztosan imádni fogják ezt az új sorozatot.

borsa-brown-gyalazat-es-hit-14400454963.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

Érdekel a szerző nagysikerű A férj prostija című könyve? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9514342011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása