8 lecke a harctéri vezetésről vállalkozóknak

2019. június 07. 07:13 - GReni

Könyvajánló - Robert T. Kiyosaki: 8 lecke a harctéri vezetésről vállalkozóknak

Ebben a könyvben egy vállalkozó guru ex-katona arra vállalkozott, hogy megtanítja azt a nyolc harctéri leckét, amely a vállalkozásodat sikeressé teszi, téged pedig impozáns vállalkozóvá emel.

as_milmoneyll-1024x683.jpg

"A rátermett vezetők saját magukat az utolsó, mindenki mást pedig az első helyre teszik. A proaktív vezetők egyénileg és közösségileg is arra készülnek fel, hogy a lehető legjobb eredményeket érjék el a lehető legrosszabb körülmények között. A sikerhez egy soha véget nem érő körre van szükség, amely tanítással és képzéssel kezdődik, amit értékelés és további képzés követ, aztán pedig az egész a végrehajtásban teljesedik ki."

Robert T. Kiyosaki a haditengerészetnél szolgált, amely rengeteget adott számára. Többek között egy életre szóló barátot, Robb LeCount-ot, aki ma Kiyosaki cégének informatikai igazgatója és ebben a könyvben is aktív részt vállalt, minden fejezet végén megosztja gondolatait és a seregben szerzett személyes tapasztalatairól is mesél. A kötet végén pedig Dave Leong marketingvezető osztja meg velünk tapasztalatait, hogy miként alkalmazta a katonák becsületkódexét a Légierő Akadémiáján és a civil életben.

a1hdfz5fpxl.jpg

Kiyosaki a vietnami háború idején a tengerészgyalogságnál szolgált, de üzleti sikereinek köszönhetően nem onnan ment nyugdíjba 47 évesen, hanem vállalkozásaiból és befektetéseiből telt rá. Sikerei java részét a katonai kiképzésének köszönheti. A katonai pilótaképzőben arra biztatták minden nap, hogy nézzen szembe a félelmeivel és kényszerítették, hogy gyakorolja a vészhelyzeti manővereket miközben megőrzi a hidegvérét. Ez pedig tökéletes képzés az üzleti élethez. Ebben a kötetben pedig megmutatja nekünk, hogy a katonai kiképzés nyolc alapelve ugyanaz a nyolc alapelv, amely elengedhetetlen egy sikeres vállalkozó számára.

"A legtöbb vállalkozó egyszerűen azért megy csődbe, mert nem kapta meg az alapkiképzést, azokat az erősségeket, amelyek felvérteznék, hogy megbirkózzon a vállalkozói lét viszontagságaival. Van, aki ezt lelkierőnek nevezi. Mások kitartásnak hívják. A seregben ugyanezt talán így fogalmaznák meg: "Pattanj föl, emeld fel a segged, ne sajnáltasd magad tovább, fejezd be a duzzogást, ne szopd a hüvelykujjad, hanem láss hozzá a munkához! Anyád most szégyelli magát miattad - mert ő keményebb nálad." Azt hiszem, sikerült érzékeltetnem a lényeget."

Ha egy vállalkozás gyengélkedik az alkalmazottak elhagyják a süllyedő hajót, de te nem teheted meg ugyanezt, sőt! A te munkád ekkor kezdődik. A legtöbben azért buknak bele a vállalkozásba, mert arra nevelik az embereket, hogy alkalmazottak legyenek. Az egyetemen megtanítják, hogyan találj állást. De talán a legfontosabb, amit katonaként megkapsz, hogy megtanít csapatban dolgozni. Az iskolákban minden dolgozat és vizsga arról szól, hogy egyedül kell teljesítened, míg az Akadémián, a pilótaképzőben és a tengerészgyalogságnál is arra tanítják az embereket, hogy működjenek együtt, ám a vállalati embereknél ez a fajta együttműködés rendkívül ritka jelenség.

"Egyszerűen fogalmazva: a hadseregben a vezetés eszköze a küldetés, a vállalati világban pedig a pénz."

Ez a kötet kifejezetten az alapvető erősségekre és vezetői képességekre koncentrál, mivel minden vállalkozónak vezetőnek kell lennie. De hogyan képez a hadsereg nagyszerű vállalkozókat? Míg a hagyományos oktatás a mentális intelligenciára összpontosít, addig a katonaságnál mind a négy intelligenciával foglalkoznak, és ha sikeres vállalkozóvá akarsz válni neked is erre lesz szükséged az alábbi fontossági sorrendben: lelki, érzelmi, fizikai és mentális.

A lényeg, hogy mielőtt saját üzletet indítanál ismerd meg minél alaposabban a választott területet. Kezdj el dolgozni benne, tanulj, járj utána mindennek, végezz piackutatást, mert a legtöbb vállalkozó a tapasztalat hiánya miatt bukik el. Végezetül pedig jöjjön a 8 lecke, melyekről részletes leírást, konkrét példákat, történeteket és gyakorlati feladatokat is találunk a könyvben, hogy vezetői képességeinket fejleszthessük:

- Küldetés és csapat
- Tisztelet
- Gyorsaság
- A vezetők, mint tanítók
- Fegyelem
- Tekintély
- A kapcsolatok ereje
- Értékesítés

_vyr_588robert-t-kiyosaki-8-lecke-a-harcteri-vezetesrol-vallalkozoknak.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, Bagolyvár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Rendhagyó gondolkodás, rendhagyó profit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1514839580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása