Mit hagyunk hátra, ha elmegyünk?

2019. június 21. 06:49 - Carbonari

Könyvajánló - Mary Adkins: Amikor ezt olvasod

p1120414.JPGp1120415.JPGDe azért még nem biztos, hogy rákos - közli Iris-szel orvosa. 
Pedig de. Olyannyira az, hogy meg is hal. De van egy utolsó akarata: 
blogját adja ki nyomtatásban a főnöke, Smith Simonyi. Vajon miért? 
Van ennek köze ahhoz, hogy Smith-nek Jade-vel, a testvérével kell 
egyeztetnie kívánságának végrehajtásához? És ha igen, ezentúl még miért? 

Az Álomgyár Kiadó újabb mélyen megható és szórakoztató történetet adott ki az olvasók örömére, Mary Adkins Amikor ezt olvasod című regényét. Mit hagyunk hátra, amikor meghalunk? - ebben foglalható össze nagy vonalakban a kötet lényege, természetesen sokkal jobban kidolgozva, mint amit ez az egy mondat kifejezhetne.p1120416.JPGIris diagrammja az életének fontos dolgairól

Iris-nak tehát halálos betegsége van, úgy néz ki, tüdőrák, amely hamar elviszi az embert, az egyik legalattomosabb rákfajta. Gyakran az észleléstől a halálos kimenetig alig pár hónap van vissza, addig ráadásul laikusnak szinte tünetmentes. Iris egy neves PR cég, a Simonyi Márkamenedzsment alkalmazottja, együtt dolgozik Smith Simonyival, a PR mágussal. Smith döbbenten tapasztalja, hogy Iris harminchárom évesen meghalt, de azon még inkább meglepődik, hogy a lány utolsó kívánságát neki kell teljesítenie: blogját könyv formában kiadni. Smith azt sem tudta, hogy blogot írt, ahogy beleolvas, látja, hogy Iris utolsó életszakaszát tartalmazza a virtuális alapú írás, tele mulatságos elmélkedésekkel és érthetően kemény dolgokkal.

Úgy gondolja, ráfekszik az könyvkiadásra, még akkor is, ha a végakarat teljesítéséhez meg kell birkóznia olyan szakértői véleménnyel, minthogy manapság már senki sem olvas kisregényeket, különösen nem olyat, aminek hulla a szerzője, és ráadásul még csak nem is fikció. Az pedig, hogy Iris testvérével is egyeztetni kell a kiadáshoz, újabb bonyodalmakhoz vezet.p1120413.JPGMit kapsz a könyv elolvasásakor? Jó adagnyi marketinges gondolkodást, amely ugyan nem a mindennapi élet alfája és omegája (pedig néha de), ugyanakkor rengeteget segít látásmód frissítéshez, hozzáállás megváltoztatásához. Bár az üzlet az üzlet, de a való élethez is komoly mankókat kaphat az ember. Mi a fontos, ha fontos, miért az? Kinek az? Nekem? Másoknak? Nekünk? Mi a különbség ezek között és mennyire muszáj mindezt figyelembe venni? Ha nem fontos, miért nem fontos akkor sem, ha körülöttünk mindenki azt mondja, hogy az? Hol az egyén és közösség, az egyén és a társadalmi elvárások közötti egyensúly? mary.jpg

A szerző, Mary Adkins

Van-e határa a nagylelkűségnek, az eseményeket alakíthatjuk-e mi magunk, vagy csak sodródunk? Vagy előbb sodródunk, aztán alakítjuk, ahogy lehet, ami a lehetőségekhez képest belefér? Mi a haldoklás? Iris rákbetegsége, kemoterápiája és kapaszkodása az életbe, számvetése önmagával, életével, környezetével szintén súlyos kérdéseket vet fel, amelyekre kemény válaszok adhatók. Vannak a rákbetegség megélésben olyan pillanatok, amelyet fel lehet fedezni? Milyen nehézségek léphetnek fel a mindennapokban, onnantól kezdve, hogy rajzoljon-e magának szemöldököt, hová hányjon, ha esetleg... ezek mind keservesen kényelmetlen és egyben akár mulatságos élethelyzeteket hozhat fel. A rák és a blogbejegyzésekkel kapcsolatban jönnek a segítő marketingfogások is, például mi a szerepe a képeknek a blogban, mi történik, ha mindig ugyanabban az időben kerülnek ki a posztok, és a többi.

Hogy mi fog történni Smith és Jade között? Mi az, amit a múlttal kapcsolatban mind a kettőjüknek fel kell dolgozni? Ehhez bizony el kell olvasni a művet. Ezt a modern művet, amely e-mail-ek sorozat tulajdonképpen. Vigyázz, kész... rajt?

amikor.jpg

 

 

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

Kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik, ha két nagyon-nagyon különböző ember találkozik egymással, és a sorsuk menthetetlenül egymásba fonódik? Kattints!

Oscar-díjas szerető

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7414838534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása