Mi történik, ha Thanos győz?

2019. július 05. 00:02 - GReni

Könyvajánló - Donny Cates, Geoff Shaw: Thanos győz

"Légy szemtanúja az Őrült Titán legragyogóbb dicsőségének – és legcsúfosabb bukásának! Öltsön bármilyen formát is Thanos diadala, vajon lehetséges, hogy bárki – vagy épp bármi – túlélje?"

1_71.jpg

Minden szuperhősrajongó rémálma, hogy elbukik a kedvence. Na, de nemcsak nekik, maguk a hősök is félnek tőle, hogy jön egy olyan hatalmas erő, ami felett nem képesek győzelmet aratni. De olyankor vajon mi van? El tudod képzelni mi történne a világgal, ha egy vérszomjas, kegyetlen, agresszív antihős legyőzi a hősöket? Hát sajnos ilyennek is kell lennie és gyanítom, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy bizony Donny Cates és Geoff Shaw képregényében Thanos győzedelmeskedik.

Ez egy olyan képregény, ami egyértelműen felnőtteknek íródott. Komor, ijesztő, brutális világvége hangulattal. Ez a kötet a Thanos (2016-2018) sorozat 13-18. valamint a 2018-as Thanos Annual 1. számát tartalmazza. Thanos rendkívül agresszív, nem átall bárkit elpusztítani céljai eléréséhez. Amihez meg is van mindene, hisz isteni erőknek képes parancsolni.

Donny Cates utószavában még kulisszatitkokat is megoszt az olvasókkal. Elmeséli, hogy azzal a gondolattal küldte el a Thanos képregényterveit, hogy tutira visszadobják, de legalább látják, hogy mi az, amit szívesen csinálna. Majd meglepődött, hogy imádták és szabad utat adtak a sztorinak, melyben először találkozik a fiatal Thanos-szal, aki abban éli ki magát, hogy bolygókat söpör el, milliókat mészárol le vagy épp hajt rabigába.

20190628_203411.jpg

Épp teszi ezt a Chitauri Prime bolygó lakóval, amikor felbukkan a Kozmikus Szellemlovas az idő végtelen kövével és elrepíti a jövőbe, hogy megismertesse vele a sorsát. A kötetben olvashatjuk a kegyetlen titán útját a trónig, az általunk ismert világ végéig, miközben beleshetünk Thanos fejébe és megismerjük gyengeségét is.

Thanos évmilliók múltán is rajong Halál Úrnő iránt, aki a képregényekben a legfőbb motivációt jelenti az őrült titánnak a pusztításra. Ezúttal végső ellenségének legyőzéséhez szövetségesét, a Szellemlovast kéri meg, hogy hozza el fiatalabb énjét. Innentől utazunk időn és téren át, hogy végül ráleljünk egy fanyar humorral megáldott történetben a tanmesére a magányról.

Nálam egyértelműen Szellemlovas karaktere vitte a pálmát. Az évek bőven nyomot hagytak rajta és humoros, kotnyeles, vagánnyá tették. De nem ő az egyetlen ismert karakter, akivel találkozunk. Felbukkan az Ezüst Utazó Mjölnirrel, mint kemény harcos, aki azért jött, hogy legyőzze Thanost, vagy Hulk, akit megvadult háziállatként tartanak és a vérszomjas, bolygókat pusztító Galactus, aki mégcsak árnyéka sem egykori önmagának, rettegő áldozatként jelenik meg a sztoriban.

Másik kedvenc részem a Thanos Annual 1. számában volt, ahol Thanos pusztításai közül láthatunk néhányat sokféle stílusban megrajzolva. Az egyik egy kifejezetten elmeháborodott sztori. Adott egy extrémcuki kis világ plüssjószágokkal. Ehhez teljesen megváltozik az illusztráció, amitől még betegebb az egész. Megérkezik Thanos, ők pedig rögtön istenként tekintenek rá és boldogan mészárolják le egymást, hogy Mr. Új Isten vágyát teljesítsék. :D 

20190628_204422.jpg

Az illusztrációk gyönyörűek. Tele vannak energiával, páratlan színekkel, látványos csatajelenetekkel, izgalmas karakterábrázolásokkal. Én nagyon élveztem és örülök, hogy Cates-nek nem lett igaza és a Marvel is imádta az elborult ötletét. Mindezt pedig ismét, megszokott kiváló minőségben vehetjük a kezünkbe a Fumax Kiadó jóvoltából.

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

3095457_big.jpgTetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Eredeti cím: Thanos Wins
Szöveg: Donny Cates
Illusztráció: Geoff Shaw
fordította: Lunczer Gábor
műfaj: képregény
formátum: nagyalakú, keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 168 oldal
ISBN 978-963-470-080-7

Kövess minket a Facebookon is!

Loki története egy formabontó fantasyban parádés képekkel

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr9514916502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása