Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fölösleges az orgazmus Szent Gráljának vadászata

2019. október 21. 06:16 - Carbonari

Könyvajánló - Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila

love2.jpgSzeretnéd nem megunni partneredet, és elkerülni a biológia csapdát, amely fásultsághoz és a korábban szeretett lény lecseréléséhez vezet?
Győzd le agyad primitív részét!
Ennyi.
Szeretni lazán, hosszan: munkás feladat, olyannyira az, hogy szűk kilós könyvet írt róla Marnia Robinson Cupido mérgezett nyila címmel. Minden sora aranyat ér. A könyv, ami szex-szerelem-párkapcsolat témájában egyaránt tartalmazza a legősibb és legújabb kutatási eredményeket is.

Megszokhattuk már ismeretterjesztő könyvek témájában, hogy a Gemini Kiadó ritkán, de olyankor ütős újdonsággal kínálja meg az adott témakörben fogékony olvasót. Marnia Robinson műve, a Cupido mérgezett nyila szex-szerelem-párkapcsolat mindenkit foglalkoztató eseményeinek taglalása során a legősibb és a legújabb kutatási eredményeket citálva és párhuzamba állítva derít fényt a témával kapcsolatos rossz beidegződésekre.

A szex lényege nem az orgazmus - ezt már az elején kihangsúlyozza a szerző, és ez csak egy az olyan állításai közül, amely élesen szembemegy a témában megszokott társadalmi sztereotípiával. Olyan állításokkal bombázza az olvasót, amelyek meghökkentők, furcsák, alapjaiban rengetik meg a hétköznapi érdeklődő gondolatvilágát. "Marnia Robinson beviszi a neurológiát a hálószobába, és felfedi számunkra, hogyan okoz a biológia kivetítést és szakítást. A szerző megoldást kínál erre a problémára, ami nem csupán kellemesen meglepő, de alapjaiban változtathatja meg az életünket. Mindenkinek kötelező olvasmány, aki meg akarja ismerni a szerelmet." (Kali Wendorf az ausztrál Kindred magazin alapítója)
love_2.jpg
Amikor kezembe vettem ma reggel ezt a vaskos könyvet, még élénken élt bennem egy három héttel ezelőtti találkozó, ahol főleg lányok, asszonyok jöttek össze, a legváltozatosabb korosztályból (19 évestől az ötvenhatig voltunk, ha jól saccolom meg a korelnök életkorát). Ilyen találkozók alkalmával nagyon sok minden szóba kerül, naná, hogy a szex, szerelem, párkapcsolatok témaköre is, egyszerűen annyira fontos és annyira kitölti mindenki életét, hogy nem lehet nem beszélni róla. Személyemről sokan tudják, hogy nyílt vagyok, rettenetesen kevés titkom van emberek előtt, elmondok magamról olyan dolgokat is, amelyekről mások akár sírig is hallgatnának. (Arra a megállapításra jutottam ezzel kapcsolatban, hogy azért vagyok ennyire "laza", mert nem érdekel, egyáltalán nem érdekel, ki, mit gondol rólam.) Tehát, szex, szerelem. Oda találtam nyilatkozni, hogy életem legnagyobb ajándéka a klimax. Amíg termékeny voltam és dolgoztak a hormonjaim, egyszerűen képtelen voltam úgy férfire rátekinteni, hogy bizonyos idő elteltével ne fogalmazódott volna meg a fejemben a kívánság: vajon milyen lehet az illető az ágyban? (Ez foglalkozástól, kortól, intelligenciaszinttől teljesen független volt: az illető férfi ugyanúgy lehetett püspök, mint villanyszerelő.) Aki nem jár és soha nem járt ebben a cipőben, nem is értheti, milyen zavaros gondolatokat képes ez az állapot generálni.

Az ember (oké: én) képtelen (voltam) úgy koncentrálni feladataira, legyen az tanulás, munka, hogy ne arra gondolna lépten-nyomon. Szinte gyűlöltem a gondolatot, ha férfivel kellett együtt végrehajtanom valamilyen feladatot, mert tudtam, előbb-utóbb olyan szemmel fogok ránézni. Minden kirakatban meg fogom nézni magam, hogy elég kívánatos lehetek-e éppen, latolgatni fogom, milyen lehet a csókja. Borzasztó! Mindez persze nem azt jelenti, hogy ágyról ágyra jártam, pusztán csak azt, hogy mekkora erőfeszítés volt monogámnak maradni. Amikor a klimax bekövetkezett, a hormonok csökkenésével ezt az állapotot mintha elfújták volna rólam. Körülbelül annyira érdekelnek a férfiak, mint mondjuk a csigák: semennyire. Erre mondtam a találkozón azt a mondatot, amire harsány nevetés volt a reakció: akinek vérében jóval kevesebb hormon kering termékeny korában, mint szerencsétlenebb társainak, annak könnyű hűségesnek maradni - hja, úgy én is! Lehet, ha korábban kerül kezembe ez a mű, sokkal könnyebb dolgom lett volna? love1.jpgCupido nyila ugyanis az agy primitív részébe fúródik bele, mégpedig jóval azelőtt, mielőtt észbe kaphatnánk. Ismerős, nem? Térd megroggyan, gyomor megremeg: A Partner közeledik! Vágy lobban, hogy hozzáérhess, megcsókolhasd, magadban érezhesd. Mindig. Mindig szeretnéd. Csak őt szeretnéd. Na, ez nálam 4 év (volt). Aztán elegem lesz. Túl sokszor sértett meg és amúgy is fingik, mint az állat. Akár szex közben is. Igaz, akkor is így volt, amikor még szerelmes voltam bele, de az akkor nem számított. Most meg igen. Nincs több jutalmazó áramköröm vele kapcsolatban! Ennyi. Itt jön képbe Marnia Robinson könyve, aki a legújabb neurológiai kutatásokat szépen sorba rendezi és olyanokat mond, hogy a szex célja nem a szexuális jóllakottság. A fejünkben lévő jutalmazó áramköreink pedig - amelyek több millió év alatt fejlődtek ki - képtelenek lépést tartani a felgyorsult világgal és a becsület, helytállás, törvények, egészséges életmód, a társadalom által preferált párkapcsolati hálók, stb. dolgaival - lásd például a cukor, valamint egyéb nagy kalóriájú ételek és elhízás problematikáját. Alig pár száz éve ismerjük ezt a mesterséges édesítőszert, amely a természetben ilyen koncentrációban nem fordul elő. A szervezet vágyik rá, minél többre, csak az eszed állíthatja le a cukorbetegséghez vezető elhízási folyamatot. Ugyanez a helyzet a szex, párkapcsolatok terén is: ha nem vagy észnél, négy-hét évente válthatod partnereidet, beleesve egy sok millió éves biológiai csapdába. Szóval, "bárhogy próbálkozol is, nem hozhatsz úgy döntést, hogy azt ne beszélnéd meg a jutalmazó áramköröddel." Elképesztően hatékony cucc, de nem árt ismerni, méginkább időről időre felismerni néhány nagyobb hibáját. Nem minden jó, ami szerinte jó. De a kis hamis képes kizárni tudatos gondolkodásodat, ezzel megváltoztatva értékítéletedet. A párzási program például mindent visz! Megvan? Akkor most olvasd el még egyszer ezt a fejezetet!

marnia.jpgMarnia Robinson a Brown és a Yale Egyetemen diplomázott. Ügyvédi karrierjét ott hagyta, hogy a szexualitással kapcsolatos ősi, szent előírásokat tanulmányozza, és kiderítse, hogyan segíthetnének felszámolnia diszharmóniát a szerelmi kapcsolatokban. A férjével, a bölcsész tanár Gary Wilsonnal világszerte tart előadásokat, amelyekben feltárják, milyen negatívan hat az evolúciós biológia a szerelmi kapcsolatokra, és rámutatnak a friss tudományos eredmények és az ősi, szexualitással foglalkozó szent szövegek mondanivalója közti megdöbbentő párhuzamokra.

Mit lehet tenni? A szerző alaposan utánajárt a dolgoknak, és leírja, hogy szerinte mi lehet a megoldás, méghozzá szűk ötszáz oldalon tárgyalja elejétől végig a problémát. Gyakorlati tanácsait máshol is olvashattad már, legfeljebb így egybegyűjtve nem találkozhattál velük, és nem is okoztak akkora AHA érzést, mint így. Javaslom figyelmedbe a művet: önmagad becsüléséért. Hogy ne haragudj azért magadra, amit a biológia évmilliók alatt fejlesztett ki, és te eddig nem is tudtál róla, hogy okosabbnak kell lenni nála. Hiszen olyan meggyőző tud lenni! Ha monogám akarsz maradni, és erre tulajdonképpen minden egyéb okod megvan, akkor ezt a könyvet neked írták.

cupido.jpg

 

 

A kötetet kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva.

Kövess minket a Facebookon is!

Gyógyítsd önmagad!

Mélybe ránt a Lápvilág

A Rózsa és tövise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5815221666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása