Édességek gyerekeknek - gyerekekkel

2019. október 21. 00:02 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Juliette Lalbaltry: Torták gyerekeknek

Gyerekeknek sütni igazán hálás feladat: a legegyszerűbb receptet is fel lehet dobni egy kis ötlettel, kreativitással, és a siker garantált.1_12.png

Ehhez nyújt segítséget a Corvina által kiadott könyv, amely tényleg a legegyszerűbb alapreceptekre épít többségében - csokitortára, joghurttortára, citromtortára, piskótatekercsre -, és ezeket egyszerűen és kreatívan díszíti fel a szerző, Juliette Lalbaltry, így alkotva belőlük ennivaló sünit, farkaséhes farkast, cukros vonatot, és még sokminden mást. 

Csokitorta alaprecept

Hozzávalók:

- 200 g étcsoki
- 120 g puha vaj (plusz egy kevés a forma kikenéséhez)
- 4 tojás
- 130 g porcukor
- 100 g liszt (plusz egy kevés a formához)
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só

A csokit és a vajat gőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk, a szétválasztott tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a csokihoz, és összekeverjük a sütőporral és sóval vegyített liszttel. Ezután a fehérjét óvatosan a masszához adjuk. A formát kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. 

2_10.png

Ez az alaprecept, amiből aztán kis fantáziával szinte bármit kihozhatunk. Juliette Lalbaltry pl. ebből készített mogyoróvaj, Oreo keksz, csokis pálcika, babapiskóta, gumicukor és cukrász íróka segítségével halloweeni temetőt, de ez az alapja a húsvéti fészeknek is, csak ott dekorgyöngyöt és mini csokitojásokat használt fel. Készíthetünk belőle karácsonyfa-sütit is, csokierődöt, és a lehetőségek a végtelenségbe nyúlnak. 

A könyv könnyű és viszonylag gyors receptekkel dolgozik, ezért hacsak nem riadunk vissza a kétszer olyan hosszú (alsó hangon) elkészítési időtől és a romoktól a konyhában, szórakoztató és igazi család- és csapatépítő program gyerekekkel együtt megsütni valamelyiket. Nekem van pár unokahúgom, a három nagyobbal többször főztünk vagy sütöttünk együtt, jó élmény volt nekik is, nekem is :) A könyv a két kisebb - 3 évesek lesznek - tulajdonát fogja képezni, akik imádnak besegíteni az anyukájuknak a konyhában, aki ennek örül is, meg nem is. :) 

Gyerekek mellé szuper ajándék is lehet, akár sütni szerető gyerekeknek, akár az anyukájuknak/apukájuknak.

Köszönöm a lehetőséget a Corvina Kiadónak! A borítóra kattintva elérhető a kötet kedvezményes áron, követlenül a kiadótól.

3 finom őszi saláta

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5515212994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása