Egy bohókás macska őrült kalandjai

2019. december 23. 00:14 - GReni

Könyvajánló - Annette Herzog: Már megint ez a kandúr!

Egy kicsit dinka macska, aki küzd a nagyi szeretetéért,
majd mikor a projekt elbukik kalandos útra indul,
és végül hőssé válik.

20191216_210753.jpg

A kötetben megismerjük Arisztotelészt, becenevén Arit, akit másfél éve érkezett a családba Anna nyolcadik születésnapján. Ari a főszereplő és narrátor, akinek nincsenek önértékelési gondjai az már egyszer biztos.

"Szeretném hangsúlyozni, hogy kandúr, nem holmi cicusmicus. Csodálatos zöld szemem, hosszú bajszom és mély, doromboló hangom van."

Aztán megérkezik a nagymama a házba. Vele együtt egy nagy bökkenő: nagyi utálja a macskákat. Már az első találkozásuk sem sikerült jól, amikor Anna jópofának hitt üdvözléssel a nagyi arcába reptette Arit, aki később "teljesen véletlenül" kivitte a szeméttel a macskát. Ment szépen az oda-vissza Ari és a nagyi között, bár eleinte a macsek mindent elkövetett azért, hogy megszerettesse magát.

Ezek a részeket tuti imádni fogják a gyerekek, ugyanis csupa olyan őrültséget csinál, amitől egy felnőtt csak kiborul és ezzel az ellentétét éri el annak, amit szeretne. Például Anna bátyjának dobszerkóján ugrál, hiszen ki ne imádná, ha egy macska "profin" dobol. De az is vagány húzás, amikor egy dömperrel leszáguld a lépcsőről.cat-2762156_1920.jpgHa Arisztotelész létező macska lenne, szerintem valahogy így nézne ki :)

Anna is rájött, hogy valahogy össze kell barátkoztatniuk, hát neki sem volt sokkal jobb ötlete, mint a macskának. Aztán a család elutazott a síszünetre, Arinál pedig bekapcsolt a paranoia. Azt gondolta, a nagyi olyan boldogan vállalta a felvigyázást, tuti ördögi terve van rá, hogy megszabaduljon tőle. Úgy dönt Anna után indul a síelésre, de az élet nem ilyen egyszerű. Jön néhány kaland után és még egy címlapkép is összejön a végére Arinak.

Egy könnyű nyelvezetű, humoros mese egy macska főszereplésével, aki szeret a középpontban lenni, elvárja, hogy mindenki szeresse és babusgassa. És ki ne akarna egy dinka macska fejébe látni? A bohókás történetet kiegészítik a könnyed illusztrációk. Egy jópofa könyv, ami tele van izgalmas kalandokkal, és bármelyik 8-10 éves gyereknek tökéletes szórakozást nyújt.

mar-megint-ez-a-kandur.jpgKöszönöm a lehetőséget a Naphegy Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a kötet kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Kövess minket Facebookon!

Egy bájos mese Macskaország morcos királyáról

A karácsony nagy könyve

A királylány, akinek nincs szíve

Ez történik, ha a tyúkoknak túl sok csokitojást kell tojniuk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2415354474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása