A karácsony nagy könyve

2019. december 16. 07:40 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - A karácsony nagy könyve

Egy igényes, rajzokkal teli, fényes papírra nyomott karácsonyi mesekönyv, amelyben 24 ismert és ismeretlen karácsonyi mese, történet és vers lapul.

clipboard01_6.png

A Kolibri Kiadó igazán kitett magáért, és az adventi időszakra egy szép, nagyalakú, rajzokkal teli mesekönyvet hozott el nem csak a gyerekek örömére. A felnőttek is nosztalgiával és örömmel lapozgathatják, és mélyülhetnek el a kedves, ismert és kevésbé ismert történetek világában. Tony Ross, az illusztrátor előszava rögtön megadja az alaphangulatot:

Mindig is szerettem, és szeretni is fogom a karácsonyt.

a-karacsony-nagy-konyve-24-unnepvaro-mese-tony-ross-rajzaival-belso5.jpg

Ez süt a bájos rajzokból is, és tényleg igazi karácsonyi hangulatot varázsol a képekkel. 24 történet, használható afféle adventi "naptárként" is a kötet, minden napra egy mese, egy vers, egy levél, vagy egy regényrészlet, olyan klasszikusokból, mint a Kisasszonyok Louisa May Alcott tollából, a Karácsonyi ének Charles Dickenstől, vagy Andersen Hókirálynője. Vannak a kötetben népdalok és népmesék is, vagy régi, népi eredetű, de átdolgozott mesék és történetek. Jó volt elmerülni ebben a varázsvilágban, egy tényleg igényes és sokszínű gyűjtés, kedves illusztrációkkal. Noha olvastam már korábban több történetet is, a teljes regényeket, amelyekből most csak egy-egy részlet van kiemelve, de mégis sokkal jobb volt így, egy karácsonyi tematikára épült könyvben látni ezeket. 

Eszembe is juttatta egy kedvenc, gyerekkoromból még féltve őrzött könyvemet, amely egy ehhez hasonló gyűjtés, karácsonyi versek, mesék, dalok, kedves illusztrációkkal. Ha ezzel a kötettel találkozom valamikor 20-24 éve, gyerekként, akkor mára biztos, hogy ez lenne a kedvenc karácsonyi könyvem :)

dxb_fdlwwaaoiq3.jpg

Tony Ross

Mindig is a karácsony volt a kedvenc ünnepem, elsősorban azért, mert ilyenkor rengeteg új könyv jelenik meg, mert hideg van, hó van, és ezeket mind nagyon szeretem :) A karácsonyhoz kapcsolódó történeteket, meséket, alakokat is szerettem, szeretem, és számomra a mai napig két ünnep van: a szülinap és a karácsony. A többi nem igazán érdekel. Ilyenkor korán sötétedik, több idő van olvasni, filmet nézni, társasjátékozni, alkotni valamit, recepteket kipróbálni, jókat enni - és ezek számomra mind-mind fontosak, azokkal együtt, akiket szeretek. Ehhez teremtett igazi karácsonyi hangulatot ez a könyv, amelyet bárki jó érzéssel forgathat ilyenkor. 

Külön öröm volt számomra, hogy a kötet végén olvashatunk pár szót a szerzőkről és a kötetben szereplő történetekről is, kicsit jobban megismerve az esetleg kevésbé ismerősöket. 

Érdemes betenni a gyerekeknek a fa alá, mert tényleg szép, igényes, de nem túl drága kötet, viszont a legkisebbeknek nem való, inkább 12 éves kor felett a végtelenig. 

Köszönöm a lehetőséget a Kolibri Kiadónak! A kötet elérhető a borítóra kattintva, kedvezményes áron, közvetlenül a kiadótól.

Könyvek a fa alá

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5515353470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása