"Egy arctalan tolvaj, egy kétségbeesett herceg és egy szabadon engedett sötét hatalom"

2020. március 26. 00:27 - GReni

Könyvajánló - Maya Motayne: Nocturna

Egy érdekes varázsvilág, színes karakterek
és kétségbeesett versenyfutás
egy legyőzhetetlennek tűnő sötét mágiával.

fokep_74.jpg

Az ősszel jelent meg a Libri Kiadó gondozásában Maya Motayne debutáló regénye, mely a Varázshamisítás című sorozat első kötete, a Nocturna. Engem már a keménykötéses, igényes kivitellel, a különleges borítóval és az alcímmel megvett magának a kötet. Aztán elolvastam a fülszöveget és máris tudtam, hogy ez a könyv nekem kell. Mágia, árulás, gyilkosság, egy szinte megzabolázhatatlan ősi mágia, amely képes elpusztítani a világot, egy alakváltó tolvaj és egy herceg furcsa szövetsége.

A kötet elején egy gyönyörű térkép fogadja az olvasót kontinensekkel, tengerekkel, városokkal, de a sorozat nyitányában San Cristobal városával ismerkedünk meg tüzetesebben. Ez egy olyan világ, ahol mindenkiben ott lapul a mágia és a királyi család népét arra ösztönzi, hogy mindenki elsajátítsa a varázslás fortélyait, majd az embereket képességeik alapján sororják kasztokba.

terkep.jpg

A regény csupán néhány napot ölel fel, talán pont ettől tudott olyan mozgalmas lenni, képes lebilincselni az olvasót (bár szerintem időnként voltak felesleges ismétlések, szájbarágós dolgok is). A történet egyik főszereplője a fiatal Alpher herceg, aki bátyja tragikus halála után hazatér, hisz mostantól ő a trónörökös. Váratlanul éri a helyzet, ráadásul nemcsak ő nem hisz abban, hogy képes lesz uralkodóként helyt állni, hanem a nép sem bízik benne, jövő nélküli hercegnek gúnyolják.

Alphi nem akarja elfogadni, hogy testvére meghalt, kétségbeesetten kutat valami megoldás után, hogy visszahozhassa bátyját az élők közé. A kutatás során botlik előszörd5kfdj_xkac4wvj.jpg az alakváltásra képes, tehetséges tolvajba, Finnbe.

Rajz: Alphi és Finn, Niruskyart

A lánynak kemény élete volt. Rettenetes nevelőapa, akinek kegyetlen képessége van, de akitől sikerül elmenekülni és igazi kaméleonként élni az életét. Képességének köszönhetően fel tudja venni más emberek alakját. Ha az ember tolvaj, bűnöző, akkor ennél több nem is kell, hogy bárhonnan olajra tudjon lépni.

Volt egy rövid találkozás a fiatalok, az alvilági kártyapartin, de végül a palotában hozza össze őket újra a sors, ahol egy, a hercegnek szánt mérgezett ital Alphi barátjának, Luke-nak majdnem az életébe kerül. Az ifjú herceg a fiú megmentése közben véletlenül egy rettenetes sötét mágiát szabadít a világra, mely elhozhatja a világvégét, a Nocturnát.

Nincs mese, cselekedni kell, így a fiatalok egy fura szövetséget alkotva együtt vágnak neki a kalandnak, hogy megzabolázzák a sötétséget, s ezáltal megmentsék a világot. A trióból a herceg karaktere nekem kicsit fura, zavaros, de majd reméljük alakul tovább a sorozat folyamán.

Végig Alphi és Finn körül zajlanak az események és váltott nézőpontban az ő jelenükön, múltjukon keresztül élhetjük át a kalandot. Ezt színesítve a szerző időnként más szereplő fejébe is beengedi az olvasót.

Nálam a tolvaj lány - herceg kapcsolat, a világot fenyegető sötét mágia és még pár apróság rögtön a Mágia árnyalatai trilógiát juttatta eszembe, ami semmit nem von le a könyv értékeiből. Valahogy minden kicsit más, érdekes, színes, bár nehéz volt kiverni a fejemből az utánérzést, mert nekem nagyon tetszett az a trilógia. Ezúttal is a harc lényege, hogy a jó és a rossz, a fény és a sötétség ismét egyensúlyban legyenek.

A fantasy kedvelői szeretni fogják Maya Motayne világát és szereplőit. Minden tipikus fantasy elemet magában hordoz, egy nagyon olvasmányos, kalandokban gazdag, fordulatos regény, ami nagyon jó világépítéssel párosul. Akad benne vér és kegyetlenség is, de azért humort is sikerült vinni a kötetbe. Kíváncsian várom a folytatást, mert maradtak bőven nyitott kérdések a kötet végén.

motaynem_nocturna_72dpi.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel szerezheted be!

Köszönjük, Libri Könyvkiadó!

Fordította: Weisz Böbe

Ha tetszett, vagy érdekelnek a könyvek és sok más érdekes téma, kövess minket Facebookon is, hogy ne maradj le a frissekről!

Különös szövetség egy tolvaj, egy vérmágus, egy kalóz és egy sötét mágus között

Jelen, múlt és jövendő összeolvasztása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6815482224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása