Bevallotta, hogy gyilkolt. De az igazság ennél is brutálisabb volt...

2017. május 04. 07:53 - GReni

Könyvajánló - Sophie Hannah: Kiszolgáltatva

A fordulatos pszichothriller hamisítatlan Sophie Hannah-i módon az emberi lélek legmélyére ás. A modern thriller mestere ezúttal a családon belüli erőszak, a bántalmazás mozgatórugóit tárja fel...

08.jpg

Spilling Bűnügyi Osztálya érdekes ügybe botlik, újabb kemény fejtörő vár Simon Waterhouse nyomozóra. A cselekmény két szálon indul, melyek aztán összekapcsolódnak.

Az egyiken megismerkedünk a sikeres technológiai innovációkkal foglalkozó üzletasszonnyal, Gaby Struthers-szel és a fiatal szociális gondozó asszisztenssel, Lauren Cooksonnal. Ők ketten Németországban a reptéren szembesülnek vele, hogy vihar miatt az Angliába tartó gépük nem száll fel Düsseldorfban, hanem busszal elszállítják őket a kölni repülőtérre. Lauren hisztérikusan viselkedik a reptéren is, aztán Gaby többször is tapasztalja, hogy a lány teljesen instabil, így amikor egy kölni hotelben találják magukat, ahol nincs elég szoba minden utasnak, vállalja, hogy a lánnyal marad, aki időnként egy ártatlanul elítélt barátról ejt el megjegyzéseket. Valakiről, akiért iderepül egy napra Angliából. Valaki, akit meg akar menteni. Gaby olyan dologra jön rá, ami felér egy váratlan arcul csapással: a férfi, akiről Lauren beszél nem más, mint régi szerelme.

"A szavak nem hazudnak. El fogok ájulni. Le kell hunynom a szememet.
Tim. Tim Breary az ártatlan férfi Lauren történetében."

Ez idő alatt Angliában a szerző korábbi köteteiből már jól ismert Waterhouse nyomozó küszöbén egy váratlan vendég bukkan fel, aki azt állítja, ő Amanda Proust, aki nem más, mint Simon főnökének, Proust felügyelőnek a lánya. Mit keres a főnökük lánya este tízkor a küszöbükön? Egy gyilkosságról beszél, amelyet egy Tim Breary nevű férfi követett el...legalábbis beismerte a bűnt, miszerint feleségét, Francinet, akit egy stroke az ágyhoz láncolt, meggyilkolt. Az eset után otthon hallotta, amint apja arról beszél az anyjának, hogy meghamisították a jelentést, és nem tetszik nekik, hogy Simon elkezdett érdeklődni az ügy iránt. Mert egy jó nyomozónak felkelti az érdeklődését, ha nincs válasz a legfontosabb kérdésre: miért követte el a bűncselekményt? Mit kéne tennie most? Vajon a felügyelő tényleg rossz úton jár? Hihet a zavarodott nőnek?

"Természetes, ha valaki elismeri, hogy gyilkosságot követett el, anélkül, hogy tudná, miért tette. Ez sűrűn előfordul. Csak a filmekben és a könyvekben van minden gyilkosnak meggyőző indítéka."

(részlet Tim Breary vallomásából)

Fordulatos történet tele drámával, fájdalommal, félelemmel, meggyötört életekkel. Adott a fiatal lány, aki retteg a férjétől, önértékelési gondjai, hisztérikus rohamai vannak és azt állítja, hogy egy ártatlan férfi életét akarja megmenteni. Távol az otthonától egy hotelszobába kerül azzal a nővel, aki mindent eldobott volna, ha megkaphatja azt a férfit, de ő nős volt, amikor megismerte. Lauren az ápolója volt a halott asszonynak. Majd bekerül a képbe a híres nyomozó lakásán váratlanul felbukkanó Amanda, aki a felügyelő 42 éves lánya. Elnyomó apja megkeserítette életét és próbálja összerakni meggyötört lelkét. Ezt azzal kezdi, hogy igazságot szolgáltat és feladja bűnös apját a köztiszteletben álló nyomozónál. Simon Waterhouse pedig próbál rájönni, hogy a férfi, Tim miért ölte meg a feleségét, és mi az igazság a felügyelőt ért vádakból. Közben pedig egyre több kétsége van afelől, hogy valóban Tim az elkövető.

De kinek van igaza?

Timnek azért nincs indítéka, mert ártatlan? De akkor miért vallotta be, hogy meggyilkolta magatehetetlen feleségét?

Mit titkol Lauren? Miért olyan biztos a férfi ártatlanságában?

Bűnös vagy ártatlan?

És mi köze ehhez az egészhez a felügyelőnek? Mit akarna eltusolni? Vagy a történet a csalásról csak lánya gyáva bosszúja a kínokért, amiket el kellett szenvednie?

Sok-sok kérdés, melyekre a mozgalmas regény végére szép sorban megkapjuk a válaszokat és egy izgalmas végkifejlettel együtt.

A könyvet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

s-hannah-08-kiszolgaltatva.jpgHa elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a Kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

Ha érdekel egy másik izgalmas thriller, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6212469197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása