Dr. Csont könyvben

2018. szeptember 13. 07:10 - Carbonari

Könyvajánló - Kathy Reichs: Hamvadó csontok

csont.jpgKi nézi dr. Csont sorozatot? 
És ki olvassa? 
Mert itt most azt is lehet. 
A kötet mélyebb, árnyaltabb,
amit a tévében a legjobb rész sem ad vissza. 

A Fumax Kiadó a Dr. Csont tévésorozat alapjául szolgáló thrillert dobott piacra Kathy Reichs tollából, Hamvadó csontok címmel. A kötet a Temperance Brennan-sorozat részét képezi.

Dr. Temperance Brennan Montreálban törvényszéki antropológus, szakmájának igazi művelője, akihez gyakran fordulnak hatóságok. Hozzá tartozik az illetékességi területén talált összes csontmaradvány, amelyekről az alábbiakat kell megállapítania:    kathy.jpg

- emberi vagy állati-e a maradvány?
Ha emberi a  maradvány, akkor:
- egy vagy több személytől származik-e? 
- mikor állt be a halál? 
- meghatározható-e a kor, nem, rassz, testmagasság?
- vannak-e jellegzetességei a csontsorozatnak?
- mi a halál oka?

Magyarán, dr. Brennanhez csak csontok kerülnek. "Friss hús" csak akkor, ha az fel van darabolva, meg van csonkítva, hiányzik a fogazat és / vagy az ujjlenyomat is. "Páciensei" nagy többsége gyilkosságok áldozatai közül kerülnek ki, akik rossz időzítés vagy helyzetfelismerés, netán balszerencse miatt fejezték be időnek előtte életüket.

Véletlenül szerez tudomást egy New Brunswickban fellelt, vélhetően kamasz lány csontjairól. New Brunswick Tempe számára olyan, mint bikának a vörös posztó: gyerekkora óta keresi akkor eltűnt, e helyhez kötődő legjobb barátnőjét, Évangeline Landryt, aki meggyőződése szerint már régóta nem él, és ő negyven éve keresi, egész életében eddig is folyton kereste ezt a lányt, aki a húgával együtt cím és  minden nélkül felszívódott. 

Rengeteg munkája ellenére kikényszeríti főnökéből, hogy ennek az ügynek utána járhasson. Nem hagyja nyugodni sem a lezáratlan múlt, sem a szakmai felelősség.

Ahogy várható volt, a munka csőstől szakad a nyakába, mellette magánélete romokban. Nyomorult állapotban feltűnt az exférje is, akit képtelen sorsára hagyni, akkor is, ha emiatt azt a vakítóan kék szemű korábbi szerelmét kénytelen hanyagolni. Ez baj, pláne, hogy napi munkakapcsolatban vannak továbbra is, hiszen Andrew Ryan a tartományi rendőrség nyomozótisztje, aki mostanában szállítószalagon önti Tempe elé az ügyeket. Most éppen három eltűnt személy és három azonosítatlan holttest ügyében nyomoz. Mind három holttest fiatal lány teste, koruk tizenévesre tehető. Mi történhetett velük? Sorozatgyilkosság? Van kapcsolat az ügyek között?

Tempe követi megérzéseit, nyomozni kezd, miközben összeomlóban magánélete, hivatásában pedig azzal kell megküzdenie, hogy a kutatás váratlan eredménye ellenére képes-e megőrizni szakmai távolságtartását az ügy megoldása céljából vagy maga alá temeti őt a múlt.

Lankadatlan fordulatokkal, elképesztő - szerencsére csak elképzelhető - színekkel, szagokkal, és bősz hivatástudattal újabb epizódjához érkezett dr. Csont. A műfaj iránt érdeklődőknek igazi gyöngyszem.

Szeretnél többet tudni a  könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezményesen beszerezheted!

hamva.jpg

 

Köszönjük, Fumax Kiadó!

A cikkben a portré a szerzőt, Kathy Reichst ábrázolja. 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket Facebookon is!

 

Képesek a jógik vízen járni? Érdekel? Kattints!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8914181465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása