A végső összecsapás, ahol a cél a Föld megmentése a teljes pusztulástól

2017. február 11. 07:50 - GReni

Könyvajánló – Pittacus Lore: Egyek a végsőkig

Megérkezett a A Negyedik, a Hatok hatalma, a Kilencedik titka, az Ötödik csapdája, a Hetedik bosszúja és a Tizedik küldetése folytatása - a Lorieni Krónikák hetedik, egyben záró kötete. Ha még nem hallottál róla: ez egy izgalmas, fiatal felnőtteknek ajánlott sci-fi sorozat. Magába szippant ez a világ, ez a kaland és nem enged, amíg a végére nem érsz!

1_12.jpg

Kilencen érkeztek a Lorien bolygóról. Pont úgy néznek ki, mint mi, mégis mások. Erősebbek, gyorsabbak, ügyesebbek. Olyanok, akiket csak a képregények lapjain és a mozivásznon látunk. Különleges képességekkel, ún. tálentumokkal rendelkeznek, mint például telekinézis.

A mogadoriakkal való harc a végéhez közeledik. Már itt vannak és elfoglalják a Földet. Uralmuk alá vonták az összes országot, a nagyvárosokat, senki nem mer szembeszállni velük. A kilenceket sorra meggyilkolták, bár akadnak még túlélők és ellenállók, akik nem adják fel. Ők még emlékeznek rá, hogy milyen amikor a mogok elpusztítanak egy világot. A saját bőrükön tapasztalták.

A könyv angol nyelvű ajánlója:

Akárcsak a korábbi kötetek, ez a könyv is rabul ejt. Leülsz és csak olvasol és olvasol... Izgalmas, fordulatos, érzelemdús. Itt vannak ezek a kölykök, akik a 7 kötet alatt értek férfivá, nővé, harcossá. Arra rendeltettek, hogy megmentsék a világot: eddig tanultak, edzettek, próbálgatták a tálentumaikat, de mára felnőttek a feladathoz.

Első, második és harmadik már nincs köztük. Ötödik is elárulta őket. Már csak néhányan maradtak és Negyediknek át kell vennie az irányítást, akinek közben egy új képessége is felbukkan. Mit tennél, ha a kezedben lenne a kulcs a Föld megmentéséhez?

flat_1000x1000_075_f_u1.jpg

Bár idegenek, bizony nagyon is emberiek, tudják mi a dolguk, főleg, amikor John új képessége a felszínre tör. Úgy érzik ez lesz a kulcs a végső csapáshoz, a győzelemhez. A remény erőt ad nekik, de érezhető rajtuk a sok veszteség, amit elszenvedtek. Igazi érzelmi hullámvasút, mely tele van haraggal, gyásszal, szomorúsággal, de a szerelem és a boldogság is fel-fel üti a fejét.

Öngyilkos küldetés, hadihajólopás, űrszörnyek, titkos rejtekhely a Himaláján, nem unatkozol egy pillanatig sem. Méltó befejezése ez egy klassz sorozatnak.

„Végeztem a számokkal.”

A kötetet a Cartaphilus Könyvkiadó bocsátotta rendelkezésünkre, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Többet szeretnél megtudni a kötetről? Akkor kattints a képre!

750597f.jpg

 Szereted az ilyen típusú könyveket? Akkor ez a bejegyzés is érdekelni fog!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6112178104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása