Ne higgy a szemének!

2017. június 19. 00:03 - GReni

Könyvajánló - Sarah Pinborough: Ne higgy a szemének!

Ne higgy ennek a könyvnek!
Ne higgy a szereplőknek!
Ne higgy saját magadnak se!
És történjen bármi: senkinek se áruld el a végét!

-crying-depressed-eyes-favim_com-727642.jpg

A történet egy furcsa szerelmi háromszög, ahol több szereplő nézőpontjából ismerhetjük meg ezt a furcsa sztorit. A főszereplő Louise, egy elvált anyuka, aki magányos, telve önsajnálattal, alkoholba menekülve. Egy görbe este azonban kicsit félresikerül, felfordítva ezzel a nő életét. Közelebb kerülnek egymáshoz egy úriemberrel, David-el, akiről később kiderül, hogy nős, ráadásul az újdonsült főnöke. A felesége Adele, az unatkozó, kitartott feleség, akivel a sors (vagy mégsem?) összehozza a nőt, s végül egyre szorosabb barátság alakul ki köztük. Ami elég fura szituáció, tekintve, hogy az ártatlan, kedves hölgyemény először kiakad, hogy David nős, végül mégis viszony lesz belőle.

alcohol-problem.jpg

Ahogy szorosabbá válik a két nő barátsága, majd ahogy jobban megismerik egymást, Louise egyre több furcsaságot vesz észre. Adele sokszor mintha zavartan viselkedne, egyre több jele utal arra, hogy nem csupán a hűtlenség a gond ebben a házasságban. Louise-t hajtja a kíváncsiság és a vágy, hogy segítsen újdonsült barátnőjén, de egyre több gyanús titok kerül napvilágra, melyekből egyre inkább az rajzolódik ki, hogy valaki az orránál fogva vezeti. Persze nemcsak Louise kerül ebbe a helyzetbe, az olvasó is így van ezzel.

Egyre biztosabbak lehetünk benne, hogy semmi sem az, aminek látszik. Sokszor sokféleképpen írtak már hasonló történeteket, de legtöbbnél rögtön az elején tudjuk, hogy mikor mi fog történni. Erre a regényre ez közel sem igaz. Egyáltalán nem sablonos, és a csavarok jól kigondoltak, kiszámíthatatlan a cselekmény. Legtöbbször nem is értjük, hogy most akkor ki a jó, és ki nem az. 

"Titkok, titkok, titkok. Ha közelebbről megnézzük, az emberek csordultig vannak velük."

Aztán ugye ott van David, a szexi, elegáns, gazdag tökéletes pasi...persze ez csak a látszat, valójából egy rohadék, egy zsarnok, sőt! Még rosszabb.

Egyik szereplőt sem sikerült megszeretnem, talán azért is, mert folyamatosan bizonytalan volt, hogy ki milyen, ki mond igazat, ki manipulál, milyen titok kerül elő legközelebb és mi sül ki ebből a pszichothrillerből. Nem meglepő, hogy csavaros lett a végkifejlet is. Ebben az összetett regényben a szerzőnek sikerült itt is megvezetnie ezen az érzelmi hullámvasúton. Nagyon olvasmányos, szórakoztató, izgalmas, legtöbbször sikerült is fenntartania az érdeklődésemet, a bennem levő feszültséget, és faltam az oldalakat, de volt amikor túl lassúnak éreztem. Ezekkel együtt is azt mondom, hogy egy egészen jó kis könyv, ha elnézzük neki az itt-ott felbukkanó hiteltelenséget.

Zárásul pedig jöjjön a könyv egy fontos tanulsága:

"Ha az ember megoszt valakivel egy titkot, az mindig nagyszerű érzés az adott pillanatban, csak aztán önmagában véve tehertétellé válik. Görcsbe rándul az ember gyomra attól, hogy valami kiszabadult, nem lehet visszaszívni, és most már valaki másnak hatalma van a jövőnk felett."

A kötetet a 21. Század Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

sarah_pinborough_ne_higgy_a_szemenek_vegleges.jpg

A képre kattintva a kötet kedvezményes áron elérhető a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Ha érdekel egy másik pszichothriller, kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr612558463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása