Időkapszula: Üzenet a jövőbe

2017. augusztus 11. 07:15 - GReni

Könyvajánló - Fekete Judit - Györgyi Adrienne: Időkapszula

Az elmúlt évszázadban egyre elterjedtebbé vált, hogy jeles alkalmakkor időkapszulában, egy légmentesen zárható tartályban a jelenre jellemző információkat, tárgyakat helyeztek el, majd elásták, lebetonozták vagy kilőtték az űrbe évekre, évtizedekre, hogy aztán a jövőben felnyissák. Készítsd el saját időkapszulád Fekete Judit könyvével!

b1_rgb.jpg

Ugye milyen bosszantó, amikor a szülők nem értenek meg? Pedig egykor ők is jártak a cipődben, legalábbis nagyon hasonlóban. Segítsd jövőbeli énedet, hogy ne felejtse el, milyen gyereknek lenni! 
Vagy amikor szülőként minden apróságon felhúzod magad? Próbáld meg felidézni, hogy te ezt hogyan élted meg gyerekként. Nem könnyű, ugye?
Emlékszel még, milyen voltál gyerekként? Mit gondoltál magadról, szüleidről, testvéreidről, barátaidról? Mi volt a kedvenc dalod? A kedvenc filmed, játékod, hobbid? 
Mik voltak az álmaid? És miket valósítottál meg ezek közül? Mi akartál lenni, ha "nagy leszel"? Milyen volt a szobád? Vezettél naplót?
Ha nem tudsz mindenre igennel válaszolni, akkor bizony rád fért volna ez a bájos könyv, amely segít felidézni az emlékek fonalán keresztül a gyermekkorodat. Ami nemcsak különleges élmény, de talán még abban is segít, hogy jobban megértsd tinilányod számodra eltúlzottnak, feleslegesnek tűnő drámáit. Segít, hogy emlékezz ki is voltál, hogyan és miben változtál az élet néha rögös útján haladva.

Fekete Judit ezt az ötletet gondolta tovább, amikor rábukkant gyermekkori naplóira. A nosztalgiázás közben jött a gondolat, hogy hatalmas élmény évekkel, évtizedekkel később újraolvasni az egykori gondolatait, amelyek közül számos dolgot már rég elfelejtett. Ekkor döntött úgy, hogy jó lenne, ha mindenkinek lehetne egy időkapszulája, hogy ugyanezt az élményt átélhesse. Az első gondolatait, a könyv kidolgozásának folyamatát meg is örökítette egy fényképen, végül pedig Györgyi Adrienne fantáziája és szép grafikái tökéletesítették a kötetet.

feketejudit.JPGFekete Judit és az első vázlatok

Lapozgatva a könyvet engem is elöntött a nosztalgia. Kik voltak azok a tanárok, akik hatással voltak rám? Milyennek láttam magam? Milyen jövőt képzeltem magamnak? Mitől féltem? Vagy akár az egyszerűnek tűnő kérdések, mint például mi volt a kedvenc ételem vagy a kedvenc zenészem? Hogyan teltek a hétköznapjaim? Család, barátok, szerelem, hobbi, sport, kabalák, babonák, szórakozás, titkok, és még hosszan sorolhatnám mindazt, amit lejegyezhetsz a jövőbeli énednek. Sok mindenre emlékszem még, de olyan is akad, amire már ma sem tudok sajnos válaszolni. Te ne ess ebbe a hibába! Szerezd be még ma a könyvet, írj le bármit, ami eszedbe jut, ragassz bele fényképeket vagy akár egy mozijegyet, egy dolgozatot, rajzolj. Bármit tehetsz vele, ami a jövőben segít felidézni egy kellemes vagy akár egy fájdalmas emléket. És sose felejtsd el milyen volt gyereknek lenni!

"Ha eljött az idő, és úgy érzed, tudnod kell, honnan indultál az élet nevű, hosszú útra, nyisd ki újra! Hidd el, hihetetlen élmény lesz!"

kapszula3_rgb.jpgKöszönöm a lehetőséget a Partvonal Kiadónak!

A képre kattintva kedvezményes áron megvásárolhatjátok a kötetet!

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2212731232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása