X-akták: titkos megfigyelés, okkultizmus, egy különös fantasyra alapuló szekta, sorozatgyilkosság

2017. szeptember 19. 07:45 - GReni

Könyvajánló - Kami Garcia: A ​káosz ügynöke (Az X-akták: Kezdetek 1.)

A 90-es évek egyik legnépszerűbb sorozatáért még ma is világszerte milliók rajonganak. A sorozatban két kiváló FBI ügynök, Dana Scully (Gillian Anderson) és Fox Mulder (David Duchovny) olyan ügyeket próbál felderíteni, ahol paranormális jelenségekre utaló nyomokat vélnek felfedezni. Az egyik a tudományok híve, a másik a földönkívüli élet megszállottja. Tökéletes párosítás egy ilyen lehetetlennek tűnő feladatra. Miért szeretik ezt a sorozatot? Adott egy különc páros, borzongás, izgalmak, összeesküvés-elméletek, UFO-k és számos megmagyarázhatatlan esemény. Ez a könyv visszarepíti az olvasókat a kezdetekhez, megtudjuk honnan indultak és miként váltak ők az X-akták szakértőivé.
c7f2a973158b29c7f6947036e3327a06-the-x-files-season-3-1470021319.jpg

Az X-akták: Kezdetek című két kötetes regény címe nem hazudik, hiszen a sorozathoz képest sokat ugrunk előre az időben. Az első részben a gimi utolsó éve előtt álló 17 éves Fox Mulderé a főszerep, míg a második részben a 15 éves Dana Scully múltjába nyerhetünk betekintést.

Mi vezette a fiatal fiút arra, hogy végül az FBI-nál kötött ki és a természetfeletti lett a mániája? Minden 1979-ben kezdődött. Öt és fél év telt azóta, hogy Mulder akkor 8 éves húgát, Sam-et este 9 órakor rejtélyes körülmények közül elrabolták az otthonukból. Az ifjú Fox volt vele egyedül, neki kellett volna vigyáznia rá. A nyomok sehova sem vezettek, a nyomozás zsákutcába jutott. De a fiatal fiú eldönti, addig nem nyugszik, míg ki nem deríti mi történt a húgával.

Hogy a család új életet kezdhessen más államba költöztek. Aztán egy nap elkezdődött minden város rémálma: valaki gyerekeket rabolt. Majd nyolc nappal az elrablása után az első áldozat, egy 8 éves kisfiú holtan került elő kezében egy különös fekete kővel és mellkasán egy szarkával, melyen emberi csontokból készült nyílvesszőket döftek keresztül. Mulder barátjának veterán apja megszállottja az összeesküvéselméleteknek és a paranormális eseményeknek. És van még egy eltűnt kislány is. Mulder akkor válik az eset rabjává, amikor az esetek túlságosan hasonlítani kezdenek az ő történetére: 8 éves gyerekek, mindegyiküket otthonról vitték el, az eltűnés ideje este 9 órára tehető és semmi nyom, csupán egy nyitott bejárati ajtó...

Hála Gimli apjának megszállottságáért rájönnek, hogy több államban is történtek hasonló elrablások az elmúlt években, de a rendőrség nem figyelt fel az összefüggésekre. Ráadásul hála Mulder fotografikus memóriájának egyértelmű nyomot találnak, hogy ugyanaz vitte el a lányt is, aki a meggyilkolt fiút. Így összefog két barátjával, Gimlivel és Phoebe-vel és egy rettentő veszélyes nyomozásba kezd. Az idő szorítja őket. Ha a gyilkos adott séma szerint dolgozik, akkor a lánynak csak napjai vannak hátra.

Eközben fogalmuk sincs róla, hogy a (filmsorozatból is jól ismert) Cigarettázó Férfi ráállított Foxra egy ügynököt, hogy minden egyes lépését figyelje...

Titkos megfigyelés, okkultizmus, egy különös fantasyra alapuló szekta, sorozatgyilkosság. Mind emlékeztet a híres filmsorozatra. A rajongók nem fognak csalódni. Bár elsőre furcsa volt a szkeptikus Mulder, de azt hiszem pont ettől volt érdekes a történet. Végignézhettük, ahogy egy kölyök a saját életveszélyes nyomozásán keresztül apránként elkezdi befogadni a természetfeletti és az idegenek létezésének elméleteit és elkezd hinni. 

És a végére egy kis magyar vonatkozású poén, amin jót mosolyogtam: ahhoz, hogy az őrnagy, Gimli apja Phoebe-t is befogadja belső köreibe, a lánynak egy teszten kell átmennie, ami nem más, mint egy Rubik-kocka kirakása. És mitől mókás ez a teszt? A földönkívüli életformák szerinte nem tudják kirakni. Juhú! Nem vagyok alien. :D


jaffa-kami-garcia_a-kaosz-ugynoke_b1.jpg
A könyvet a 
Jaffa Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Ha elolvasnád a könyvet, a borítóra kattintva kedvezményes áron megrendelheted a Kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3012807992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása