A szerelem mindenkit utolér

2018. június 27. 07:32 - GReni

Könyvajánló - Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet."

32949015_1901897909831218_4344440508886548480_n.png

Az Álomgyár Kiadó egy különleges kötettel örvendeztette meg a romantikus regények rajongóit. A szerelem egyenlete című mű Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett.

A főhős, Stella harmincéves, szingli és aspergeres. Szülei nyaggatják, hogy unokát szeretnének. Ezen meg sem lepődünk. Szinte elvárás, hogy egy nő ennyi idősen szép családdal rendelkezzen. Sajnos ezzel Stellának akadnak problémái. Nem is kicsik.

"A nagyszülővé válás gyerekeket jelent. És pelenkákat. Pelenkahegyeket. Förtelem. A kisbabák sírnak, visítanak, mint akiket nyúznak, és még a legjobb füldugó sem segít. Hogy bírnak ennyire üvölteni, amikor olyan aprók? Meg aztán a gyerekhez férj is kell. A férj a megfelelő pasiból lesz, párkapcsolat útján. A párkapcsolat randizással kezdődik. A randizás meg szexet jelent. Stellát kirázta a hideg."

Már ekkor tudtam, hogy jókat fogok nevetni ezen a könyvön, főleg, amikor idős anyuka megkérdezi: "Próbálkoztál már a Tinderen?" :D

Asperger-szindrómásként gyötrelmes kialakítani érzelmi és fizikai kapcsolatot. Stella a számok és programozás világában érzi otthon magát. Taszítják a párkapcsolat, de leginkább a szex. Talán azért nem tudja élvezni, mert nem jó benne? Ez a gondolata és az, hogy meg szeretne felelni a szülei elvárásainak juttatja végül oda, hogy profi segítséget kér. Felbérel egy eszkortot, hogy kitanulja a szex minden csínját-bínját.

Ezzel szemben a történet másik főszereplője, Michael egy teljesen más világban él. Nyitott, szertelen, aki tobzódik a kalandokban és élvezi, hogy péntek esténként eszkortpasi. És már tudjátok is, hol fonódik össze a két fiatal élete...

Egy méregdrága hotel éttermében találkoztak, megvacsoráztak aztán felmentek Stella szobájába. Michael nem értette a helyzetet: hogyan lehet egy ilyen vonzó és zseniálisan intelligens nőnek problémája a pasikkal? Kizárt, hogy olyan rossz legyen az ágyban, hogy oktatásra szoruljon! Finoman ismerkedtek, apró érintések, ölelések, csókok. A lány legnagyobb meglepetésére, még élvezte is a dolgot. Ám amikor a dolog "komolyabbra" fordult hátrahőkölt:

"Ez már egyáltalán nem annyira isteni. A nyelve. Bent volt. Az ő szájában. Mint egy gombnyomásra hátrahúzódott a férfitól.
- Ezt tényleg muszáj?
Michael kifújta a benne rekedt levegőt és szemöldöke értetlenül húzódott fel.
- Te nem szereted a nyelves csókot?
- Olyan érzés, mintha cápa lennék, akinek a fogait épp a pilótahalak tisztogatják. - Fura volt és túlságosan is intim."

És bár elsőre nem ment minden flottul, valami elindult mindkettejükben. Valami, amire nem számítottak: lebontották a falakat, levetkőzték félelmeiket és megtanulták elfogadni különbözőségeiket. A srác még sosem találkozott senkivel, aki ilyen hatással lett volna rá. Idővel a munkakapcsolatuk átalakul, és titkaik ellenére elkezdenek kötődni egymáshoz, miközben rengeteg tanulnák egymástól az elfogadásról, mások megértéséről.

Egy kedves szerelmes történet, ami időnként megnevettet, időnként csodálkozásra bír, és ami nem mellőzi az erotikus jeleneteket sem. Menet közben könnyedén kedveli meg az olvasó az őszinte, egyedi leányzót és a srácot, aki bár eleinte próbálja felvenni a harcot az érzelmeivel, megmutatja milyen gondoskodó, féltő és tökéletes úriember is tud lenni. Sose ítélj elsőre! Nem mindig azt rejti a csomagolás, amit a sztereotípiák sugallnak...

Ha követitek a blogot, akkor tudjátok, hogy nem vagyok a romantikus történetek nagy rajongója, de ez a könyv még nekem is tetszett. (Ami nagyon nagy szó nálam! Én jobban kedvelem a mészárolós, ám humoros és mégis mély karakterek hordozó könyveket - lásd John Wayne Cleaver története vagy a Széthullott Birodalom). A két nagyon különböző világból érkezett fiatal kalandjai és az író könnyed stílusa szórakoztató és rendkívül olvasmányos. Egy nem mindennapi történet, nem mindennapi karakterekkel.

helen-hoang-a-szerelem-egyenlete-312594689.jpgKöszönöm szépen az Álomgyár Kiadónak a lehetőséget!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kötet a kiadótól!

Kövess minket Facebookon!

Érdekel milyen könyv A férj prostija? Kattints!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7714056820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása