Meddig érdemes elmenni egy esélytelennek látszó szerelemért?

2018. szeptember 04. 06:02 - Carbonari

Könyvajánló - Fehérváry Andrea: In-dia-dal

indiai.pngA hétköznapi élet kifordul sarkaiból, mert a főhős 
egy ősi jövendölés nyomába ered, Magyarországról Indiába. 
Hihetetlen kalandok és egy esélytelennek látszó szerelem. 
Meddig érdemes elmenni érte? 

Az Álomgyár Kiadó felvállalja az első könyves írók szintet megütő műveinek kiadását, jelen esetben pont ilyen szerző művéről van szó, aki a Jelen vagyok pályázaton első díjat ért el az idén. Fehérváry Andrea igazán magával ragadó történetet írt meg, In-dia-dal címmel.

A sírás jó dolog, állapítja meg a könyv elején Földes Flóra, amikor rádöbben férje hűtlenségére. Megtisztít, átmos és a reménytelenség vizével hinti be napjaidat, hogy tovább tudd még húzni az igát egy-két évig a kapcsolatban. Persze, mindennek eljön a maga ideje, végre (végre!) nem tűrsz tovább és nagy elszánással belecsobbansz az elvált nők csoportjába, amit két gyermeked léte pettyez. Persze, a hétköznapok taposómalmába belemerevedve egyre inkább azt érzi, nem jól van ez így.

Egyik barátnője egy laza teázás során említést tesz neki a pálmalevelekről - hja, sors, India, legyint Flóra, de persze nem hagyja nyugodni a szó, a vezérhangya elindult fejében és végül is csak jobban megvakargatja ennek a pálmalevél cuccnak a felszínét, hogy... hogy kapjon egy ősi jövendölést, amely a titokzatos múltból érkező.. jövő? Mindenesetre felbolygatja Flóra életét és barátnőivel elindul Indiába. (Hogy mi az a pálmalevél? Olvasd el a könyvet, és megtudod.

Fehérváry Andrea
feherv.jpgA kép a szerző Facebook oldaláról származik.

Flóra pálmalevelén az alábbi jövendölés olvasható:

- Ajándékot adni a Pálmalevél Központnak: pénzbeli adományt, virágot és egy váltás új ruhát. Ezt a bőség körforgásának kifejezéseképp.

- Lakshmi mantráját fogják imádkozni értem szerzetesek egy Tamil Nadu-i kolostorban, nekik adományban leróni a tiszteletem. (Lakshmi a bőség, az anyagi javak, a termékenység és a földi gazdagság négy kezű istennője)

- Dél-Indiában meglátogatni a thirunallari és mayladuthurai-i templomokat és ott imádkozni.

Na, te elindulnál a sorsod felé Indiába? Mert ő a barátnőivel megtette.
Ugyanis a Pálmalevél Központban őket kalauzoló személy amikor meghallotta Flóra pálmalevelének tartalmát, egyből összecsapta a kezét, hogy ilyen jóslat, mióta ő itt van, sosem volt még. Ez olyan, tette hozzá, mintha valakinek Indiába szólna a mandátuma.

Bár Flórának a jövendölés idején se pénze, se posztója nem volt egy ilyen útra, de a késztetés mindennél erősebben hatott rá: neki oda el kell mennie. Ennél jobb karmaoldást elképzelni sem tudott. Miután nem görcsölt rá a témára, helyébe jött a megoldás felé vezető út: megüresedett egy kabin egy Egyiptomba vivő hajón, amit grátisz elfoglalhatott a gyerekeivel. A hajóúton végig azon meditált: vajon mitől függ, hogy életünk melyik része válik hangsúlyossá és melyik lesz csupán lábjegyzet? Jó kis spirituális előjáték volt Indiához, amit Egyiptomból való hazaérkezésük után azonnal szervezni kezdett.

A kaland pedig márciusban megkezdődik: Ferihegy, Isztambul, Mumbai, aztán egy csomó, magyar embernek kimondhatatlan nevű indiai helység, repülőgépek, buszok, hőség, szállodák, és végre az egyik, a mayladuthurai-i templom, ahol a jövendölés szerint imádkoznia kell.

Ételek, italok, szokások, hagyományok és kalandok között bukdácsol hősünk barátnőivel, néha kuncogunk, máskor szörnyülködünk, megfog bennünket India spiritualizmusa, ellentmondásai, a fény és az árnyék, a gazdagság és a szegénység váltakozása. Misztikus templomok, egzotikus teaültetvények, meseszép lagúnák, mi kell még egy új élet kezdéséhez? Talán a férfi, akivel ugyanakkor első látásra esélytelennek látszik a szerelem? Vajon meddig érdemes elmenni érte?
idia.jpg



Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

Szeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!


Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és  mit ne? Kövess bennünket Facebookon!


Mi lányok tényleg a rossz fiúkra bukunk? Érdekel? Kattints!





Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1414193993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása