Mit tennél, ha rád kennék a húgod meggyilkolását?

2018. november 30. 00:01 - GReni

Könyvajánló - Chevy Stevens: Aznap éjjel

Mit lehet tenni, ha rád kennek egy gyilkosságot?
Pláne, hogy az áldozat a saját húgod.
És a saját anyád sem neked hisz...
Hogyan éled túl a tragédiát?
És miután kiszabadultál az ártatlanul börtönben töltött évek után,
kockára tennél mindent, hogy megtaláld a valódi tettest?

11_9.jpg

Chevy Stevens könyveivel nemzetközi sikereket ért el, ráadásul nálunk is népszerűek a Végzetes örökség és Soha nem engedlek el című regényei. Most az Álomgyár Kiadó egy újabb pszichológiai thrillert hozott el a műfaj kedvelőinek a szerző tollából, mely az Aznap éjjel címet viseli.

A főszereplő, Toni Murphy, akit 2012 tavaszán, harmincnégy éves korában szabadon engedtek a börtönből. A kötet során ugrálunk az időben. Visszamegyünk egészen 1996-ig, amikor megismerjük fiatal énjét, a 18 éves vad, balhés csajt, aki a tengerparti Campbell River-ben élte a kamaszok mindennapjait, kiélvezett minden bulit és minden percet, amit a pasijával, Ryan-nel tölthetett. Közben pár lány igyekezett megnehezíteni az életét.

Aztán ott voltak a szülei, akikkel feszült volt a kapcsolata, mert ő az egyetem helyett dolgozni és utazni akart. Volt egy húga, Nicole, akivel nem mindig találták meg a közös hangot, sőt, időnként még féltékeny is volt rá. Egy rettenetes nyári éjjelen Nicole-t meggyilkolták. A bizonyítékok Toni-ra és Ryan-re utalnak, akiket 1998-ban el is ítéltek, majd börtönbe zártak. Toni mindig bizonygatta, hogy ártatlan, végül leülte a kiszabott éveket és próbál új életet kezdeni, de a múlt nem ereszti. Meg kell tudnia ki tette ezt a szörnyűséget húgával.

"Meztelen volt, a bőre fagyos. A partra húztuk és fölé görnyedtünk. Visszaemeltem a haját, hogy lássam az arcát és rájöttem, hogy a fejének az a része be lett törve, a kezemben maradt a haja. Lenéztem a kezemet borító sötét vérre, a hajcsomóra, majd vissza a húgom arcára. Alig volt felismerhető. Felsikoltottam, ez végigvisszhangzott a tó fölött."

Toni elmeséli milyen kínszenvedés volt a börtön, mennyire rettegett és próbálta feldolgozni az egészet, miközben nem tudott másra gondolni, csak arra, hogy aki elvette a húga jövőjét, életét még mindig szabadon jár. Közben meg kellett birkóznia a fegyencléttel, azzal, hogy anyja sem hisz az ártatlanságában, hogy szülei majdnem tönkrementek az ügyvédi költségek miatt, ráadásul Ryan csupán egy köpésre volt, az út túloldalán levő férfibörtönben és mégsem láthatta őt.

A 18 éves Toninak sem voltak felhőtlenek a napjai már a börtön előtt sem. Otthon is voltak gondok és szabadidejében igyekezett Ryan-re és a szórakozásra összpontosítani, azért akadt pár lány, akik folyamatosan azon volt, hogy megkeserítsék az életét.

Egy ártatlan, megtört, elkeseredett lány bekerült a rideg börtön falai közé, és megkeményedve, elszántan került ki onnan. Semmi és senki nem várta idekinn. Új életet akart kezdeni, de nem sikerült. Végül mindent kockára tett, hogy kiderítse mi történt valójában azon a rettenetes éjszakán. De vajon jól döntött, amikor Ryan-nel nekiálltak felkavarni a múlt sötét titkait?

"Kinn lehetünk ugyan a börtönből, de egészen addig nem leszünk szabadok, amíg nem tisztázzuk magunkat. Soha nem leszek képes a szüleim szemébe nézni, ha nem látom azt, hogy elhiszik, nem én követtem el azt a szörnyű dolgot a húgommal."

Azt mondják ez a szerző eddigi legjobb regénye, nekem még csak ez volt tőle az első, de sajnos nem feltétlenül győzött meg. A karakterek között sok volt a "töltelékszereplő", akiknek nem volt jelentőségük. És a történet sem volt eléggé csavaros, pörgős.

Nem rossz olvasmány, félre ne értsetek, de kicsit lassú, talán túl sokat ugráltunk az időben és nem sikerült végig fenntartania a feszültséget, az izgalmat, amit elvárnék egy pszichothrillertől. De, aki egy könnyedebb krimire vágyik, annak megfelelő kikapcsolódást nyújthat a regény.

chevy-stevens-aznap-ejjel-38936235786.jpgSzeretnél többet tudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel be is szerezheted!

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

Házcsere alig használt parával...érdekel? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2614365321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása