Házcsere alig használt parával

2018. november 10. 05:52 - Carbonari

Könyvajánló - Rebecca Fleet: Múlt kölcsönbe

kep_1.jpgPihenés házcserével, 
kínosan  nyomuló szomszéd, 
elromlott házasság, 
titkos kapcsolat, 
múltbeli tragédia, 
kísérteties, végzetes éjszaka 
és egy olyan lezárás, amire senki sem számított.
Vagy mindenki? 

(kép: Pixabay)

Az Álomgyár Kiadó nyáron dobta piacra Rebecca Fleet thrillerét, a Múlt kölcsönbe című könyvet. A szerző ezzel a lassan induló, kifejezetten gondolkodásra késztető kötettel debütált írói karrierje első lépéseként.

A történet váltott szemszögből mutatja be az eseményeket, gyakran húz vissza a múlt történéseibe, hogy a jelenben megeső dolgok megfelelő megvilágításba legyenek helyezhetők. Ahogy lassan csordogál a történet, sokat beszél, de keveset tudunk meg a végkifejletből, ami így van jól. 

Francis és Caroline házaspár, nehéz időszakon vannak túl. Francis függő volt és kábé semmivel sem törődött a gyakorlati életből, úgymint dolgozni menni, számlákat befizetni és a többi, és természetesen a feleségét is elhanyagolta. Ennek aztán az lett az eredménye, hogy Caroline egyre fásultabb, egyre unottabb lett szinte mindenben, és amikor valaki normális hozzá, nőként veszi észre, nem is tehetett mást, mint kivirult kicsit a váratlan figyelemtől. 

Aztán.. aztán történik valami. Francis mostanra visszanyeri valamennyire józanságát, és házasságukat összefoltozandó, belemennek egy házcserés pihenésbe. A két ember az idegen helyen óvatosan kering egymás körül, a egyensúlyozva a múlt cserepein. Caroline a környéket felfedezve belebotlik egy rendkívüli módon nyomuló szomszédasszonyba, aki egyre kellemetlenebb érzéseket kelt benne. Udvarias hozzá, bár a pokolba kívánja. A helyzetet borzolja, hogy Caroline múltjából fontos és ismerős tárgyak bukkannak fel az idegen lakásban, majd tűnnek el nyomtalanul. És ezt most hogy?
Mi az isten van itt?

Eldöntendő kérdés, hogy a történet kiszámítható-e vagy éppenséggel nem. Fiatalabb korosztálynak biztosan körömrágós kategória, idősebbeknek tizenkettő egy tucat, ha egy ilyet olvastál, olvastad mindet. Nehéz állást foglalni. Jó kis történet, de nem elég jó. Az olvasó kézbe veszi, olvassa, ki-kitekinget belőle, csettintget, hogy értem, sejtem, juj, nem ez lett, amire gondoltam, de nem tartja fogva úgy, mint egy igazi, a francba, de most ezt hogy fejkapkodós mű. Lesznek, akiknek nagyon fog tetszeni, másoknak cseppet sem.

Próbát lehet vele tenni. 

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezményesen beszerezheted!

mult.gif

 

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és miért? Kövess bennünket  Facebookon!

 

Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonynál. Nem hiszed? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6014357045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása