Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonynál

2018. június 01. 07:43 - Carbonari

Könyvajánló - R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

love.jpg

Izgalom, romantika, történelmi háttér, szerelem, szenvedély, féltékenység és 41 értékelés alapján 98%-os érték a moly.hu-n. Ha kedveled a műfajt - történelmi romantika kis krimibeütéssel -, nekem ne mondd, hogy nem akarod elolvasni...

Az Álomgyár Kiadó pár hete jelentette meg a Terézanyu-díjas író Az ártatlan sorozatának harmadik részét, A párizsi nő címmel. A rajongók nagyon várták már, és az előző két részhez hasonlóan, magasan 90% fölötti értékeléssel honorálták a szerző teljesítményét - az pedig, pestiesen szólva, nem semmi, komám. Valahol azt nyilatkozta az író, hogy szívből utálja a trilógiát. Mert az első meg a második rész az csak úgy kiröppent az ujjai közül. Ja. A harmadikkal - ezzel - vért izzadott.

Vajon miért is? Az első két rész a bimbózó szerelem, a hódítás, a vágy, a cserkészés könyve volt. Itt már felnőttek, nincs bohém meggondolatlanság, felelősség van és akarat, egymás iránti elkötelződés. Ezt már nem elég kisujjból kirázni (oké, az első kettőt sem, de érted, na). Itt már egyértelműen el kell dönteni, hogy oké, fiatal házasok, kell a szenvedély, de kell a mindenre figyelő óvatosság is. Már nem lehet csak úgy odavetni, hogy legfeljebb elválnak útjaink és csá. (Azért megnézném, ahogy a szívdöglesztő Mariani kiejt ilyesmit a száján, Flóra meg kimarja a két szép szemét érte.)

Hol is tartunk? Fabrícius Flóra és Lorenzo Mariani a magyarországi Csejtéről menekül Velencébe, majd a lagúnák városából úgyszintén lóhalálában távoznak, mindkét helyről a biztos halál elől futva. Velencében szerelem, ármány, ízes szócsaták, fordulatok, Párizsban pedig kicsit több szerelem, de még több féltékenység és asszonyi cselszövés tartja izgalomban az olvasót. Mert mi is történik? A házaspárt Párizsban Adele Serra, egy nagyvilági  életet élő olasz hölgy fogadja és szállásolja el házában, aki ilyen-olyan módon kötődéssel rendelkezik a velencei Mariani házhoz. Adele azonban nem ártatlan bárányka, mindent és mindenkit kihasznál saját céljai érdekében - habozás nélkül.rkelenyi.jpg

A szerző, R. Kelényi Angelika

Párizs kicsit más, mint Velence, az emberek is mások, nem hirtelenek, óriási gesztusokkal vagdalkozók, hanem kifinomultak, mesterei a diplomáciának. Flóra, a mi kis Flóránk bizonyos értelemben felnőtt asszony, feleség, annak megfelelő kötelezettségekkel, másrészt pedig ártatlan bizonyos cselszövéseket és azok lereagálását illetően. A végére azért meg kell állapítani, helyén van az esze és a szíve is - és persze a rejtély, a nagy betűs rejtély sem marad el a történetből, amely a szenvedélyen és Flóra őrlődésén túl keretet ad a történetnek. Mert persze, hősnőnk esze folyton azon jár, hogy mi van, ha mégsem szeret ez az átkozott Mariani..?

És Mariani, a nagyképű, magabiztos sármőr? Most férjként tekinthetünk rá, ahol ugyanolyan tehetséges, mint egyéb élethelyzetekben. Pimasz, szókimondó, az olvasók egy része vinnyogva kilincselne egyetlen vacsora lehetőségért a titkárságán (ha van neki olyan), vagy ilyesmi. Angelika Facebook falán láttam a felhozatalt - több igen sármos férfi arcképe került fel lehetséges Marianiként -, és mondhatom, nagyon bírom, hogy így ötven pluszosan meg sem érintett egyik sem. Bezzeg a fiatal hölgyek, ők aztán nem fogták vissza magukat (ahogy még 10 évvel ezelőtt is én sem tettem volna:))), és elölről hátulra, jobbról balra megvitatták a lehetséges alteregókat pro és kontra Mariani témában. Már megéri Angelikát követni az oldalán, nagyon helyesek és lelkesek az olvasói.

És hogy mi a rejtély? Valaki nemeseket gyilkol, és Marianit felkérik, hogy vegyen részt a nyomozásban. Flórának rossz előérzete van, és kénytelen rádöbbenni, hogy a Tuileriák palotájában sincs biztonságban.

Izgalom, romantika, történelmi háttér, szerelem, szenvedély, féltékenység és 41 értékelés alapján 98%-os érték a moly.hu-n. Ha kedveled a műfajt (a történelmi romantikát), nekem ne mondd, hogy nem akarod elolvasni...

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezményesen beszerezheted!

pari.jpg

 

Köszönjük, Álomgyár Kiadó!

 

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mit olvass és mit ne? Kövess bennünket  Facebookon!

 

 Érdekel a második rész, a magyar romantika királynője és a velencei kaland? Kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5314015932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása