A Marvel Moziverzum hősei és gonoszai egy izgalmas kötetben

2019. április 17. 00:01 - GReni

Könyvajánló - Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

"Üdvözlünk a világban, amelyet űrlények szállnak meg, és királyok óvnak; ahol varázslók ténykednek, és Bosszúállók szövetkeznek. Vajon kik akarják elpusztítani ezt a csodás univerzumot – és kik azok a bátor hősök, akik egyesült erővel védelmezik?"

avengers_thanos_concept_0.jpg

1993-ban megalakult a Marvel Studios, hogy képregények adaptációival meghódítsa a világot. Akkor talán még ők sem hitték volna, hogy a 2008-ban bemutatott Vasember filmmel indított univerzum végül a legjövedelmezőbb franchise-ként végzi. Huszonkét film (oké, hivatalosan csak április 25-től lesz 22 és az utolsó a kötetben sem szerepel), számos átizgult óra, rengeteg megkedvelt és megvetett szereplő, szuperhősök, főgonoszok, barátok, szerelmek, ellenségek és hihetetlen látványvilág. Pillanatok alatt képes beszippantani az univerzum, még akkor is, ha esetleg valamelyik film vagy karakter nem nyerte el a tetszésedet.

Adam Bray igényes albuma a szereplők életútjának főbb állomásain keresztül mutatja be ezt a több mint egy évtizednyi filmcsodát. Megismerhetjük kedvenceink képességeit, kapunk érdekességeket, tényeket, kulcsfontosságú információkat, eredettörténeteket. Tökéletes összefoglalása a Marvel Moziverzumnak, megspékelve gyönyörű képekkel egy igényes, masszív könyvben. Rajongóknak kötelező!

56980871_329473884436091_4721825240643010560_n.jpgForrás: Marvel Könyvek

Szépen fel van építve a kötet. Elindulunk Tony Stark, a milliárdos zseni történetével, hogy aztán megismerjük miként vált a milliárdos fegyvergyárosból páncélos bosszúállóvá, Vasemberré, akinek célja, hogy megmentse a világot. Egy-egy oldalt kaptak azok, akik mellette voltak és azok is, akiket le kellett győznie. Szövetségesek, ellenségek és technológiák hada vár minket, hogy aztán hasonló módon ismerjük meg az Amerika Kapitány, a Bosszúállók, A galaxis őrzői, A Hangya, a Doctor Strange, a Fekete Párduc és a Marvel Kapitány című filmek legfontosabb szereplőit. És a legutolsónál meg kell jegyeznem a könyv egyetlen hibáját: a Marvel Kapitányból csupán két karakter kapott helyet a kötetben, pedig szerintem akadtak még abban a filmben említésre érdemes szereplők. 

Szeretnéd tudni miként született meg Vasember? Miért állt az Extremis feltalálója a sötét oldalra? Miként lett a csínytevés istene hőssé? Hogyan vált a csenevész brooklyn-i srác a II. világháború hősévé, majd azzá a férfivá, aki az egész modern világot megmenti? Nick Fury-nak mi mindennel kell megküzdeni, hogy összeállítson egy olyan csapatot, amely bármilyen ellenséggel képes felvenni a harcot? Ismerni akarod a Végtelen Köveket, melyek a világ vesztét okozhatják Thanos kezében?

Tudod miként vált magas intelligenciával megáldott őrzővé a galaxis legvagányabb mosómedvéje? Minek köszönhetően lett az egykori bűnözőből rovarméretű hős? És a sztársebész hogyan vált a titkos tanok mesterévé? Miként tartja be esküjét Wakanda új királya, hogy megvédi népét? Miként harcolhat valaki a gonosz ellen, ha közben nem tudja pontosan, hogy ki is ő valójában?

20190415_133126.jpg

Rengeteg kérdés, melyekre (és még sok-sok másikra) ad választ ez a kötet. Ráadásul a hősök és ellenségeik mellett helyet kaptak a kötetben bátor katonák és civilek is, akik számtalan alkalommal keveredtek bele a legendás ütközetekbe. Eredettörténetek, képességek, fegyverek és még számos izgalmas információ várja az olvasókat. Ez a kötet gyönyörű éke lehet egy Marvel-rajongó otthonának. De, ha még csak ismerkedsz ezzel a világgal, akkor tökéletes iránymutató, hogy ne vessz el a rengeteg érdekes karakter között. :) 

A végére jöjjön még egy izgalmas információ, ha még nem szerezted be a Szereplők nagykönyvét: a 2019. április 25-28 között megrendezésre kerülő könyvfesztiválon a Millenáris Táncszínház épületében megtaláljátok majd a Kolibri Kiadó standját, ahol kedvezményesen szerezheted be a kötetet, ráadásul a kiadó minden könyv mellé meglepetéssel készül!

marvel-studios-szereplok-nagykonyve.jpgA kötetet a Kolibri Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Loki története egy formabontó fantasyban parádés képekkel. Érdekel? Kattints!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2014763236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása