Heartfulness: a szív ébersége

2019. május 09. 06:23 - Carbonari

Könyvajánló - dr. Stephen McKenzie: A szív ébersége

joga.jpgMit fed a fogalom: a szív ébersége? 
Mire használhatjuk? Hogyan segíthet ez a mindennapokban? 
Erre a kérdésre keres választ a kötet. 

Az Alexandra Kiadó egy spirituális könyvet hozott el az olvasóknak, dr. Stephen McKenzie tollából A szív ébersége címmel. Főleg azok profitálhatnak belőle, akik többet szeretnének tudni önmagukról, a világról és e kettő kapcsolatáról, összefüggéseiről.

A mű nem többet ígér, mint valódi életet a tudat éberségén túl. Számos vetületét tárgyalja a heartfulness, az az a szív ébersége témának, Oprahtól Marcus Aureliusig, John Fitzgerald Kennedytől Platonig, Szent Pál apostol szavaitól a Kis hercegig, Jean Valjean mélyen szunnyadó emberségéig megtalálható itt bármi, amit példaként tud felhozni a szerző tételeinek igazolására. "Ez a könyv neked szól" - ígéri az író, - "akárki légy is, és akármit gondolj magadról. Ez a könyv segít neked valóban tudatossá, valóban kapcsolódottá, valóban emberré, valóban élővé és valóban boldoggá válni."

A kötet elején egy teszt található, amelyet a szerző kér, hogy olvasás előtt mindenki töltsön ki, majd, amikor elolvasta a könyvet, újra tegye meg és hasonlítsa össze az eredményt. Mondjam, hogy kitöltéssel kezdtem? Olvasás nélkül 12 pont jött ki, ami megítélésem szerint teljesen rendben van. Egészen addig, amíg valaki nem sérti az érdekeimet, akár kenyérre is kenhet. A nehézségeknek nem örülök (ki az a hülye, aki igen?), de nem is durrogok mérgesen, hogy persze, mert ez is pont velem, pont most, pont itt történt, ilyen az én szerencsém. Pl. amikor legutóbb epeköveket állapítottak meg nálam, mindenkinek elújságoltam, hogy képzeld.. és ilyenem még úgysem volt, lássuk, mi lesz! Á, nem néztek hülyének kicsit sem.

"A lehető legboldogabb vagy?
Nem is lehetne nagyobb béke a tudatodban?
Nem is lehetne nagyobb béke a szívedben?
Észrevetted már a tudatod és a szíved közötti kapcsolatot?
Mindent kihozol az életből?

Ha a fenti kérdésre igen a válaszod, gratulálok, és kérlek, olvass tovább, mert ez a könyv azt mutatja meg neked, hogy másoknak is segíthetsz valóban tudatossá, valóban kapcsolódottá, valóban emberré, valóban élővé és valóban boldoggá lenni.

Ha a fenti kérdésre nem a válaszod, akkor is gratulálok! Csodálatos lehetőség előtt állsz, hiszen teljesebben, mélyebben és boldogabban élhetsz azáltal, hogy felismered, mi áll az utadban. Kérlek, olvass tovább, mert ez a könyv segít neked visszaemlékezni boldogságod, egészséged, tudatosságod, elfogadásod, szereteted és életed forrására."

Nos, ahogy olvasgattam tovább a művet, egyre inkább arról győződtem meg, hogy lehet is benne valami, meg nem is nagyon értek meg minden aspektust, amellyel a szerző közelíti meg a kérdést. Azt például nagyon is értem, mi a nézőpontváltás és miért olyan könnyű megtenni, mint "a ruhacserét, hangulatváltást vagy sebességváltást" (na, ez utóbbi azért.. ültél már át automata váltós kocsiból manuális váltósba? mert én igen és vért izzadtam pár hétig..). Szóval, a nézőpontváltás nagyon megy, néznek is rám sokan egyedi és meghökkentő véleményeim miatt.stephen.jpgA szerző, dr. Stephen McKenzie

Említi a technikai fejlődést, mint ördögi paktumot, amellyel csak látszólag érünk el sok mindent, de gyakorlatilag sem az ember, sem a világ nem lett boldogabb tőle. Idéz több ezer éves filozófusokat, megnevezi a szív éberségének kilenc ösvényét, amelyek:

- kedvesség,
- nehézségek,
- humor,
- elégedettség,
- szeretet,
- bátorság,
- tudás,
- remény,
- kreativitás.

Ezeken az ösvényeken keresztül tárgyalja bibliai, világirodalmi, filozófiai, történelmi, politikai és gazdasági példákkal alátámasztva, hogy mi történik, ha utat engedünk saját magunkhoz. Fogalmakat tisztáz, ellentéteket mutat be, egyértelműsít tevékenységeket, amelyek javára válnak mindenkinek. Jóra nevel, megnevettet, meghökkent, lelkünket simogatva bizonygatja, hogy mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy önmaga jobb énje legyen. (Nem, nekem nem lett több pontom akkor sem, amikor olvasás után újra kitöltöttem a tesztet. De olvasásnak jó volt.)

sziv.jpg

 

Köszönöm a lehetőséget az Alexandra Kiadónak! A könyvet a borítóra való kattintással elérheted.

Jógáról közérthetően

Szuper babaételek

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3214813702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása