Szuper babaételek

2019. április 03. 06:37 - Carbonari

Könyvajánló - Anjali Shah: Szuper babaételek szakácskönyv

p1120340.JPGMilyen a szuper babaétel?
Természetesen változatos,
egyszerűen elkészíthető,
és ami a legfontosabb: egészséges.
Ilyen recepteket rejt Anjali Shah
Szuper babaételek szakácskönyve. 

Az Alexandra Kiadó néhány hete dobta piacra Anjali Shah szakácskönyvét, amely a csecsemő szilárd étellel való táplálásától kezdve a kisgyerek 36 hónapos koráig kínál nagyszerű lehetőségeket a változatos, egészséges étkezésre.

A kötet rengeteg receptet tartalmaz, kellemes, szemnek üdítő fotók társaságában. Olyan alapanyagokkal dolgozik, mint édesburgonya, brokkoli, cukkini, áfonya, csicseriborsó, alma, tök, barack, körte, banán, zöldbab, sárgarépa, lencse, spenót, karfiol, avokádó, paprika, cékla, mangó, szilva, chiamag, eper, feketebab, kukorica, tofu, zabpehely, hal, különféle húsok - és itt meguntam felsorolni őket, sokkal egyszerűbb, ha magad is belelapozol a kiadványba, hogy megtapasztald, pár egyszerű hozzávalóból mi mindent lehet asztalra tenni a gyereknek.

Külön figyelmet érdemel az is, mit milyen fűszerekkel vagy ízesítőkkel dobj fel az étel kelendősége érdekében. Nem elfelejteni, azt szeretnénk, ha csecsemőnk megenné az elé tett ennivalót, így érdemes citromhéjjal, barnaszósszal, fokhagymával, gyömbérrel, kaporral, szerecsendióval, köménnyel, különféle sajtokkal és zöld vagy száraz fűszerekkel, fűszerkeverékkel választékossá tenni az ízt.p1120341.JPG

Nemcsak recepteket tartalmaz a mű, hanem az előkészületekre is hasznos tanácsokat:

- mi a helyzet a fagyasztott ételekkel,
- milyen alapanyagok állnak el hetekig különösebb odafigyelés nélkül,
- konzervekből mit érdemes mindig otthon tartani,
- milyen eszközökre lesz szükséges a babaételek elkészítéséhez,
- mi a helyzet a főzőlével,
- miben érdemes fagyasztani, tárolni,
- hogyan lehet hatékonyan kiolvasztani az ételt,
- milyen praktikákat kell szem előtt tartani ahhoz, hogy az étel egészséges, biztonságos legyen.

Komplett menü mellett a szerző jelentős mankót kínál a csecsemő szilárd táplálékra való szoktatásának fázisaira is:
- lassú kezdés,
- egyszerre csak egyfélét,
- hagyd, hagy maszatoljon,
- ne add fel, ha elsőre nem ízlik neki,
- ne erőltesd,
- engedd előredőlni az ételért (éhes),
- szoktasd hozzá az etetőszékhez (ha van).

Szót ejt az adalékokról, amelyek úgy dúsítják az ételt, hogy egészségesek is: joghurt, magvak, diófélék, sajt, hús és hal, búzacsíra, zabpehely, fűszerek, kókusz. A változatossághoz nagyon hasznos lesz a kiadvány úgynevezett pürékombinációs táblázata. Amikor a gyerek betölti a 8-9 hónapos kort, lehet laktató és kézzel ehető falatkákra átszoktatni őt. Egyéves kora után pedig tied a világ, receptek garmadája igazít el az egészséges, változatos ételek frontján. Megítélésem szerint a család sokkal egészségesebb lenne, ha a hét öt napján mindenki az egyévesnek javasolt ételeket fogyasztaná.

Miért érdemes beruházni Anjali Shah Szuper babaételek szakácskönyvébe? Mert a szerző dietetikus és saját családján kísérletezte ezeket az ételeket. A receptek egyszerűek, előre elkészíthető, könnyen tárolható ételek sorát tartalmazza, amelyek könnyen kombinálhatók, ezeket táblázat is segíti, időtakarékosak, és mintamenük is találhatók benne. Minden adott ahhoz, hogy a kiadvány alapján kezdők is eligazodjanak a konyhában, csecsemővel a karjukon. Vagy a lábuk alatt. 

Vágj bele!

szuper.jpg

 

Köszönöm a lehetőséget az Alexandra Kiadónak! A könyvet a borítóra való kattintással elérheted.

Jógáról közérthetően

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7214727431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása