„Hiába az elsöprő túlerő – a lőpor és a vér legyőzhetetlen!”

2019. május 29. 07:11 - GReni

Könyvajánló - Brian McClellan: A birodalom bűnei

Megérkezett a briliáns fantasy-író, Brian McClellan legújabb trilógiájának első része, A birodalom bűnei, mely újra elrepít minket a Lőpormágus-trilógiában megismert izgalmas világba.

fokep_37.jpg

Brian McClellan talán az egyik legjobb fantasy-író, akinek a munkájával találkoztam. A Lőpormágus-trilógiájával rengeteg rajongót szerzett magának. Egy teljesen új színt hozott a műfajba. A sorozat első kötetéről itt olvashattok, ha még nem hallottatok róla:

Vérrel írt ígéretek

Új trilógiájában, A vér és lőpor isteneiben ismét elvisz minket ebbe az izgalmas univerzumba. Az új sorozat nyitókötete, A birodalom bűnei ismét igényes kötéssel, gyönyörű borítóval érkezett hála a Fumax Kiadónak. Aki nem olvasta az előző trilógiát sem kell kétségbe esnie, bár vannak vissza-vissza utalások, de ettől függetlenül érthető a történet. Azonban javaslom, hogy azzal kezdjétek, ha minden pontját tökéletesen szeretnétek érteni a sztorinak, mely tíz évvel a Lőpormágus-trilógia után kezdődik. Ha végül mégis ezzel a kötettel kezdenétek, ne lepődjetek meg, lesz benne némi spoiler.

Ezúttal a tengeren túlra nyerünk betekintést. Fatraszta egész jól megúszta a háborút, de itt sem békés a helyzet, bőven akadnak konfliktusok. A bűnözést a kőkemény kancellárasszony Feketekalaposai, a titkosrendőrsége segítségével próbálja kordában tartani. Azonban az őslakos palókkal nem könnyű a helyzet, titokzatos csoportok próbálnak puccsot végrehajtani.

brian-mcclellan_a-birodalom-bunei_szarazpart.jpg

A fővárosban, Szárazparton a felkelés ellen nem könnyű bármit tenni. A palók területére senki nem mer menni, végül akadnak páran, akik segíthetnek. Egyikük Vlora Flint lőpormágus, aki zsoldosserégevel igyekszik rendezni a helyzetet. Másik Michel Bravis, a titkosrendőrség ügynöke, aki ebben a konfliktusban látja az előrejutás lehetőségét a szervezeten belül.  A harmadik Őrült Styke, a háborús veterán, akit jogtalanul elítéltek, és most kap egy második esélyt, hogy bizonyítson a világnak. Meglépett a munkatáborból, de mindenki halottnak hitte és most a hírhedt Őrült Lándzsások vezetője győzelemre vezetheti a választott oldalt.

A történetet hármuk szemén keresztül ismerjük meg. Van itt minden, amire egy izgalmas történethez szükség van: bűnözők, ármányok, szerencsevadászok, kancellár, kémek, mágusok, befolyásos ügyvéd, rengeteg konfliktus, érdekes karakterek, kilátástalannak tűnő helyzetek, meglepetések, fordulatok, ősi, nagy hatalmú, mágikus tárgyak, csaták és rengeteg kérdés.

Az elején mindhárman tettre készek és optimisták. Végül rá kell jönniük, hogy hatalmas szarba tenyereltek ebben a zavaros világban. Mindhárman más célok mentén haladnak. Vlora az őslakos mozgalmakat akarja leverni a rendszer védelmében, még akkor is, ha a rendszer rossz, zsarnoki. Michelt még nem teljesen sikerült megértenem, és ott van az Őrült Ben, hát az ipse tényleg durva, és megérdemli a hírhedt és őrült címeket. Emellett tipikusan az a karakter, akit mindenki keménynek lát, de közben hatalmas szíve van.

Ismét egy kiváló regény, mely tökéletes felvezetése egy izgalmasnak ígérkező sorozatnak. Rengeteget megtudtunk az univerzum ezen szegletéről. Többek között betekintést nyerünk az elnyomott őslakosok világába, megismerjük Michel szemén keresztül a titkosrendőrség módszereit és a politikai játszmákból is kapunk egy szép adagot. Természetesen a csaták sem maradnak el miközben egy másik földrész kultúrájával ismerkedünk

3057366_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Ha szereted a fantasykat, egy másik kiváló sorozatért kattints!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr6714640896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása