Szexkönyv fiúknak

2019. július 22. 06:00 - Carbonari

Könyvajánló - Inti Chavez Perez: Respekt

tini_1.jpgÉrtő, empatikus, felvilágosult, gyakorlatias, nagyon részletes, egyszerű kifejezésekkel élő, tabuk nélküli szex kézikönyv fiúknak - ennyiben lehet összefoglalni a Corvina Kiadó gondozásában megjelentetett Respekt című könyvet, amelynek írója Inti Chavez Perez.

A könyvet forgatva óhatatlanul az jutott eszembe, amikor magamra maradtam egy 16 és fél éves fiúval, aki előtt még ott állt az egész élet - szexuális téren is. És még sosem volt nővel. Fogalma sem volt, mikor mit kell tennie, hogyan kell tennie, elég nagy-e a pénisze vagy sem, és egyáltalán. Na, akkor a fél karomat odaadtam volna ezért a könyvért, hogy csak úgy a kezébe nyomjam. Nem, nem azért, mert valamikor is prűd lettem volna - sosem izgatott, vetkőzés  és egyéb testiségek közben ki lát és ki nem - vagy nem tudtam volna megfelelően átadni a tudásomat, hanem azért, mert sok olyan téma szerepel benne, amelyek nálam megfogalmazás szintjén sem biztos, hogy említésre kerültek, pedig szükséges lett volna.

A kötet kifejezetten tinédzser korú fiúkat céloz meg tartalmával, onnantól kezdve, hogy furcsa-e a péniszem, azon keresztül, hogy hová lett a merevedésem, odáig, hogy hogy néznek ki a pattanásaim a hátamon... szex közben és  mit szól hozzá a  másik.
Szó esik benne többek között külsőről, méretről, kanosságról, maszturbálásról, pornóról, lányokról, szűzhártyáról, szerelemről, flörtölésről, csókolózásról, kapcsolatról, szakításról, tiszteletről, fiúfalkákról, zaklatásról, szexkurzusról, homoszexualitásról, biszexualitásról, szex lányokkal és szex fiúkkal témaköréről, orális és anális szexről, biztonságos szexről és terhességről.

inti.jpgA szerző, Inti Chavez Perez

"Kezdjük a legfontosabbal!

Amikor iskolai szexuális felvilágosítást tartok, a fiúk leggyakrabban arra kíváncsiak, hogyan lehet a szex mindkét fél számára élvezetes. Én erre azt szoktam válaszolni, hogy a tisztelet az alapja mind a jó szexnek, mind a jó párkapcsolatnak. Ha mindkét fél tiszteletet mutat a másik iránt, akkor a szex mindkét fél feltételei szerint alakul, és így mindketten élvezhetik. 

Arról, hogy ez a gyakorlatban pontosan hogyan történik, a későbbiekben olvashatsz.

Ez a könyv főleg tinédzser fiúknak íródott. A tinédzserkor egy hosszú időszak, amikor nagyon sok minden megtörténhet. Ezért ez a könyv szól például azoknak, akik még sosem csókolóztak, és azoknak is, akik már szexeltek párszor. Ha valami túl bonyolultnak bizonyulna, nyugodtan átugorhatod, majd később, akár pár év elteltével, újra előveheted a könyvet.

Sok szerencsét a szexhez és a szerelemhez!" 

Ha elolvastad a fenti bekezdést, láthatod, hogy kifejezetten komplex módon közelíti meg a szerző a témát, aki maga is gyakran tart előadásokat pubertás korú fiúknak (is) ebben a témakörben.  Keresetlen őszinteséggel, egyszerű, közérthető stílusban szabadítja rá a kíváncsi fiúkra (lányokra és fiatal felnőttekre) mindazt a gyakorlati (!) tudásbázist, amelyet mankóként használhatnak akár pár perc múlva is. Hiszen egy tinédzsernek annyi aggódnivalója van! A pattanásai, a kéretlen merevedései, a fiúfalkában betöltött helye, nagyotmondásai, a pénisze mérete, alakja, az első szerelem ismeretlen kínja, csődörröhögések a semmin, féltékenység, anyám rajtakap pornónézés közben, kinevetnek a lányok, és még számtalan olyan félelem gyötörheti a kiskamaszt, amellyel megbirkózni, amelyet túllépni nem tud. És ilyenkor már nem mindig a szülő a partner. Ahol mégis igen, ott valamit jól csinált az az apa vagy anya.tinik.jpgButaság nem kipróbálni dolgokat, amíg felnősz, állítja a szerző. Nem nőhetsz túl magadon - folytatja -, ha mindig arra gondolsz, hogy így nem öltözhetek, vele nem lóghatok, ezt nem csinálhatom. Ha ezt teszed, a fiúszerep is gátakat szab majd, nem válhatsz azzá, aki lehetnél. Az, hogy a többiek mit gondolnak egy-egy megnyilatkozásodról, az az ő dolguk, nem a tiéd. 

A szerző nem marad a szexualitás körein belül, kitér általánosabb kérdésekre is, mint az önmagunkkal vagy másokkal kapcsolatos tisztelet megadásának témakörére is, amely alapja tulajdonképpen mindennek. Amikor képes vagy saját testedet, személyedet elismerni és felelősséggel viselkedni minden irányban, akkor a nemiséggel sem lesz igazán sok bajod. Ami az ismeretlen helyzeteket illeti, hamar túl fogsz lendülni rajta, kis gyakorlással, kíváncsisággal, méltósággal. 

Az az igazság, hogy szívem szerint megállnék minden általános iskolánál, és ingyen osztogatnám ezt a kiadványt a tinédzser fiataloknak, mindjárt a kapuban, mert pontosan tudom, hogy szükségük van rá.

respekt.jpg

 

 

Köszönöm a lehetőséget a Corvina Kiadónak! A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Hogy mi olvass és miért? Kövess minket Facebookon!

Hofi: "a kutya nem ugathat. Ezen kívül mindenki"

Akinek a madarak is Chopint énekelnek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5814902670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása