Szirmokba zárt szavak

2019. július 31. 00:03 - GReni

Könyvajánló - Holly Ringland: Szirmokba zárt szavak

Egy varázslatos, megható történet egy fiatal lányról, bántalmazó apjáról és egy küzdelmes útról, mely során megtanulja: nem szabad, hogy a múlt sötét árnyai hatással legyenek jelenére, jövőjére. Kezébe veszi a sorsát és virágokkal tűzdeli tele az utat, ami az álmaihoz vezet...

12-1024x536.jpg

Az Alexandra Kiadó egy kiváló szerző, Holly Ringlad (lásd a fenti képen) debütáló regényét, a Szirmokba zárt szavak című könyvet hozta el az olvasóknak. A regény gyönyörű borítót kapott, engem már azzal megvett magának, aztán a történet is beszippantott, melyből tévésorozat is készül, amit kíváncsian várok. :)

A szerző Ausztráliában nőtt fel, szüleivel rengeteg utaztak, számos nemzeti parkot bejártak, szenvedélyévé váltak a különböző kultúrák. Ez vonzotta Közép-Ausztrália sivatagába is, ahol négy évet töltött egy elszigetelt, bennszülött közösségben. Később kreatív írásból szerzett diplomát és kalandjai adtak hátteret ennel a különleges, szívszorító történetnek, melyben megismerkedünk a kilencéves főszereplővel, Alice Harttal.

Alice és szülei a tengerparton élnek gyönyörű környezetben, napjait az édesanyja gyönyörű kertjében tölti pazar virágok társaságában. Sajnos ez az egyetlen igazi szépség az életében. Apja teljesen elszigeteli őket a külvilágtól, senkivel nem érintkezhetnek a családon kívül, a kislány nem mehet sehova. Ráadásul Clem, az édesapja rettentő erőszakos és sajnos nem egyszer a keze is megszalad. Ilyenkor azt gondolja, hogy néhány ajándékkal mindent jóvá lehet tenni. Szörnyű történeteket olvashatunk élete első kilenc évéből, mely végül élete egyik fejezete lesz, ugyanis egy tragikus baleset folyományaként egy új élet vár rá.

Alice a Thornfieldben élő nagymamájához kerül. Az egész helyzet félelmetes a kislány számára. Próbálja feldolgozni a történeket, ráadásul azt is csak most tudta meg, hogy egyáltalán létezik June, a nagymama. A kislány nem beszél, bezárkózik teljesen. Közben pedig megismerjük June-t, aki egy különleges menedéket alakított ki a birtokán, ahol szeretettel fogadja a bajba került nőket, akiknek Alice-hez hasonlóan senkijük nincs már, akire támaszkodhatnának. Együtt növényeket és páratlan virágokat nevelnek, és végre Alice is otthonra talál a szeretetteljes környezetben.

Nemcsak a lány életútját ismerjük meg, hanem betekintést nyerünk a birtok és az ott történetébe, múltjába. Megtudjuk miként virágoztatták fel a helyet Alice ősei, a nagyanyja, a dédanyja és az ükanyja. A múlt titkai folyamatosan a levegőben lógnak, mintha azt várnák, hogy a sors miként csap le a család legfiatalabb generációjára.

"A múlt olyan gyom, ami nagyon könnyen elterjed. Ha nem bánsz vele megfelelően, mire feleszmélsz, már szárba szökkent magától."

Számos sors, érdekes életutak. Némelyik boldog befejezéssel, de sajnos nem mindenkinek adatik meg a szép és boldog élet. A birtokon töltött évek alatt Alice megtanult a virágok nyelvén kommunikálni, az élete akár innentől nyugodt is lehetne, de egy sorsfordító titok felkavarja ismét a mindennapjait és el kell döntenie, hogy az előtte álló útkereszteződésen melyik irányba induljon tovább, hogy az álmai valóra váljanak és ne essen a sors csapdájába.

Ebben a könyvben minden érzelem megtalálható. Vannak szívszorító részek, főleg, amikor a kislány gyerekkorába nyerünk betekintést, vannak gyönyörű történetek, Alice-re rátalál a szerelem, de sajnos a megsemmisítő árulással is szembe kell néznie, míg végül rájön, hogy el kell engednie a múltját és kezébe kell vennie történetének alakulását. Mindezt a szerző egy megható, küzdelmekkel, családdal és természetesen virágokkal teli világban tár elénk.

A kötet idén elnyerte a legnívósabb ausztrál díjat fiktív irodalom kategóriában, az Ausztrál Könyvipari Díjat (Australian Book Industry Awards). A lenti képen látható Holly Ringland az átadón és a gyönyörű borítóval büszkélkedő kötet. Ha pedig rákattintotok a képre, akkor a kiadó honlapján kedvezményes áron tudjátok megvásárolni.

Köszönöm a lehetőséget az Alexandra Kiadónak!

Kövess minket Facebookon!

szirmokba_zart_szavak_01-5-1.jpg

Egy nem feltétlenül strandkönyv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2414969918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása