Egy világ, ahol az időddel fizetsz, hogy élhess...

2019. augusztus 20. 07:33 - GReni

Könyvajánló - Sara Holland: A varázslónő és az alkimista (Everless 1.)

"A vérünk pénz.
Az időnk hatalom.
A végzetünk árulás."

fokep_47.jpg

El tudsz képzelni egy világot, ahol a fizetőeszköz a véred? De nem is akárhogy! Lecsapolják a vért, amellyel éveket vesznek el az életedből. A vért vashoz kötik és már kész is a pénz, mellyel fizethetsz, de el is fogyaszthatod, hogy napokat, hónapokat, éveket nyerj. Vannak kiváltságosok, arisztokraták, akik akár évszázadokig élhetnek úgy, hogy másokon élősködnek.

Ilyen világ Sempera királysága is, ahol Everless uralkodói a Gerlingek sanyargatják a népet. Történetünk főszereplője, Jules Ember jól ismeri Everless-t. Apja kovácsként szolgálta a Gerling családot, Jules pedig gondtalanul élte gyermekkorát egészen addig, míg egy furcsa baleset menekülésre nem kényszerítette őket. Onnantól szegénységben, nyomorban éltek, senki nem tudhatta kik ők és honnan jöttek. Jules gyűlölte a Gerlingeket, mert látta, ahogy miattuk apja annyi évet adott már el, hogy egyre kevesebb maradt neki.

Aztán jön egy lehetőség: Gerling hercege megnősül, ezért rengeteg új szolgálóra van szükség. A munka jutalma pedig néhány hónap alatt több évre elegendő vérvas. Apja megtiltja, hogy visszatérjen a lány, de ő nem bírja nézni, ahogy szeretett apja minden idejét eladja és elsorvad. Nem nézheti végig tétlenül, ahogy meghal, időt kell neki szereznie, ezért elszökik és szolgálatra jelentkezik a fényűző kastélyba.

evermore_cards0.jpgForrás: http://dianasousa.com

Ahogy visszatér megrohanják az emlékek. Együtt nőtt fel a két Gerling örökössel, Roannel és Liammel. Egyikükre imádattal tekint, a másikat viszont megveti és féli. Nem gondolta, hogy viszontláthatja valaha a fivéreket és azt sem hitte volna, hogy eljön a nap, amikor két testvér között kell választania. Kiben bízhat? Ki barát és ki ellenség?

Jules-nak nem sikerül megmentie apját, aki ráadásul utolsó levelében egy súlyos titokba avatja be a lányt és szigorú utasításba adja, hogy kerülje el a Királynőt. Ám Jules nem hallgat apjára. Tudni akarja az igazat, tudnia kell, hogy miért vesztette el az apját, hogy mi az ő története, mi a múltja és vajon milyen jövő vár rá elárvulva, magányosan, egyedül egy veszélyekkel, árulással, gonoszsággal teli világban.

A regény során megismerjük ennek a világnak a különös történetét. Megismerkedünk a Varázslónő és az Alkimista viszályával, melyben a Varázslónőt hatalmas tisztelet övezi, az Alkimista pedig a gonosz, aki minden rosszért felelős. De tényleg így van? Vagy ez mind csupán mende-monda? Megtudjuk miként vált fizetőeszközzé az idő és mindehhez mi köze van Jules-nak, a fivéreknek, a Királynőnek és a hercegnőnek.

Jules tudja, hogy csak akkor deríthet fényt a múltjára, ha közel tud kerülni a Királynőhöz. Egy kis segítséggel a Királynő fogadott lányának, Inának szobalányává válik és egyre közelebb kerül a múltjához. De a sötét titkok az életébe kerülhetnek és súlyos döntések sorát kell meghoznia, melyek nemcsak az ő sorsát döntik el, hanem magának az időnek a sorsa van a kezében. De mit tehet egy tizenhét éves lány a legnagyobb hatalmakkal szemben?

Engem a borítóval és a címével már megvett magának a kötet. El sem olvastam a fülszöveget, tudtam, hogy ez kell. És szerencsére nem kellett csalódnom. Tetszett a világ, amelyet Sara Holland megálmodott. A történetépítés és a karakterek is. Tetszett, amikor megismerkedünk a várossal, mely egy időhurokba került és az is, amikor apránként lehull a lepel a testvérekről. A csavart a történet végén pedig kifejezetten imádtam.

És az is nagyon érdekes volt, amikor a kötet elején Jules leírja, hogy mi történik azokkal, akiknek elfogy az idejük. Sorban elveszítik az emlékeiket, hallucinálnak. Rettentő szomorú és ijesztő lehet egy ilyen világban felnőni. Főleg, amikor látod, hogy egyeseknek évszázadaik vannak, míg mások napokért könyörögnek.

Egy nagyon izgalmas duológia első kötetét hozta el nekünk a kiadó. Már megjelent külföldön a második rész is, reméljük hamarosan nálunk is elérhető lesz, izgatottan várom, miként alakul Jules kalandja ebben a veszélyes, sötét, mágikus világban, ahol nem lehetetlen a reinkarnáció, az idő manipulálása és sosem lehetsz biztos benne, hogy ki a jó és ki a rossz.

Egy apró érdekesség a végére: a szerző a honlapjára feltett egy listát, amelyen a történethez passzoló dalokat találunk. Különös volt még egy kicsit bepillantani Sara Holland fejébe, hogy miként is képzelte el a regényben található helyzeteteket, karaktereket. A fenti dalt sorolta például ahhoz a részhez, amikor megismerjük Jules-t, aki várja, hogy kitörhessen reménytelen helyzetéből. A teljes playlistért kattints! 

1544464_3.jpgKöszönöm a lehetőséget a Maxim Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

Ősi, veszélyes történetek, melyekkel előcsalhatunk egy sárkányt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr5514979366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása