A tudatossághoz visszatérni sosem késő

2019. november 27. 06:03 - Carbonari

Könyvajánló - Napoleon Hill: Túljárni az ördög eszén; Brian Tracy: A tisztánlátás ereje

photo-1567015600247-5feb4d2b72e7.jpgNapjaink egyik legsúlyosabb problémája, hogy az emberek nagy része nem vállal felelősséget saját életéért. Az orvostudomány fejlődése lehetővé tette, hogy pirulák kapkodásával fájdalommentessé tegye az életet, a társadalmi szolidaritás védőhálót hozott létre gyengék és elesettek számára, amiből ha megélni nem is lehet, de éhen halni sem.
Tényleg ezt akarod? Hátralévő életedben pirulákat kapkodni és segélyekre szorulni? Ha engem kérdezel, a nehezebb utat választod, és kezedbe veszed az életed.

A Bagolyvár Kiadó két kiadványt tett le az érdeklődők elé, amelyek a mindennapok során mankóul szolgálhatnak saját életükben eltévedt emberek számára. Az egyik egy 1930-ban írt kötet, Napoleon Hill: Túljárni az ördög eszén, a másik Brian Tracy: A tisztánlátás ereje címet viseli.

Napoleon Hill műve az eltelt szűk kilencven év ellenére időszerű, a szerző üzenete és filozófiája időtlen. Amennyiben a történelmi személyiségek neveit kicseréljük napjaink ismert neveire, rá kell döbbenni arra, hogy a problémák gyökere sosem változik. Erre mutat rá a műben vastag betűkkel szedett részekben Sharon Lechter, aki menetközben folyamatosan jegyzetekkel látta el Napoleon Hill munkáját, összekötve szövegét a mai létező folyamatokkal. Igen, ha az ember úgy gondolja, hogy csak ma és csak neki kell bizonyos és egyre nehezedő problémákkal szembenéznie, akkor rettenetesen téved. Minden kor emberének megvan a maga keresztje, hogy stílusos legyek Napoleon Hill "ördögével", amit hordoznia kell, a kérdés csak az, hogy tanul-e belőle és képes-e letenni azt a keresztet tudatos gondolkodással.napoleon.jpgA szerző, Napoleon Hill

tuljarni.jpgHogyan valljunk sikerrel kudarcot, erre az önellentmondásra tanít Hill, amit csak szellemileg érett személyiségek képesek a maga valójában megérteni. Nincs itt a világvége, ha nem megyünk át egy vizsgán, ha tönkremegy egy családi-baráti-munkahelyi (akármilyen) kapcsolat, de tudunk-e tanulni belőle? Helyes következtetéseket vonunk-e le belőle, amely saját okulásunkat szolgálja? 

A képre kattintva a kötet kedvezményes áron beszerezhető a kiadótól.

A céltudatosság megfelelő célkitűzések esetén képes megváltoztatni bárki életét. Könnyű-e? Dehogyis! Mi, emberek, hajlamosak vagyunk elkényelmesedni, pökhendiségnek, gőgnek, lustaságnak (az ördögnek?) áldozni, mert cselekedni gyakran egyenlő a komfortzónánkból kilépni, döglés helyett dolgozni, önfegyelemmel végrehajtott evés helyett zabálni, adott kapcsolat javítása érdekében halálra sértődni inkább, mint racionálisan felmérni, lehet-e valamit tenni az ügy érdekében. Döntési helyzetekben dönteni, ha az előbbi úton haladunk, akkor időben és pontosan elvégezni a nemszeretem munkát is vagy várni a letolást; étkezésünkkel kapcsolatban megérteni, hogy zabálás egyenlő beledögléssel; és a kapcsolat javítása ha lehetséges, hajrá, ha nem lehetséges, fél gondolatot sem pazarolni rá. Olyan egyszerű ez a képlet, nem? És mégis, milyen sokaknak nem sikerül. Sok a kísértés? A könnyű pénzkereset látszata, a túl sok (és rettenetesen finom) nasi, az instant kapcsolatok kezdetén azoknak elvarázsoló jelene? Mi az igazi siker? Tényleg az a nyerő, akinek a legtöbb kacatja van? Az lenne a siker alapja, hogy mindig többre kell vágyni? Olyan kondicionálásokkal bír a mai világ is, amely mentén hamar el lehet tévedni. Fogyassz! - hangzik a médiából a parancs, fogyassz, vásárolj, halmozz fel, élvezd, dobd el, vegyél másikat! Ez fog bennünket a pusztulásba vinni?brian-tracy.jpg

A szerző, Brian Tracy

Brian Tracy  A tisztánlátás ereje című művében azt fejtegeti, hogy jelenleg az emberiség történetének legnagyszerűbb időszakát éljük, amikor sosem volt még ennyi embernek ennyi lehetősége arra, hogy elérje céljait, mint ma. Csak gondolj bele! A fejlett világ nagy részének rendelkezésére áll tanulási lehetőség. A világválságok ellenére a gazdaság úgy-ahogy halad és a társadalomban lehetséges az előrejutás, a megélhetés, ha megfelelő eszközök birtokában vagy. Legnehezebb persze a generációkon át hordozott, tanult tehetetlenséget legyőzni, de ha ez sikerül és nem engeded visszahúzni magad, céljaidat képes vagy kitűzni, azokból lehetőség szerint nem engedni, dolgozni értük minden egyes nap, akkor haladni fogsz. Gyakran az elkeserítő kudarcok is előrejuttatnak, ha nem is úgy, ahogy várja az ember. Arra számolni kell, hogy a nagy célok kitűzése kitartás nélkül nem ér semmit. Ami igazántisztan.jpg fontos elérendő célkitűzés, az általában szinte azonnal vihart kavar. Csak gondolj bele! Nő vagy, aki eddig munka után rohantál haza, mostál-főztél-takarítottál, és egyszer csak kijelented a családodnak: ebből elég volt, azt szeretnéd, ha ezentúl családtagjaid többet vállalnának a fenti feladatokból, mert neked van egy kitűzött célod, aminek eléréséhez több időre van szükséged, és nem fér bele annyi házimunka. Szerinted nem fognak felhördülni és szívükhöz kapni első reakcióként? Dehogynem. A felháborodás akkora lesz, hogy legszívesebben éles hátraarccal hagynád a fenébe az egészet. De tényleg ez a helyes út?

A képre kattintva a kötet kedvezményes áron beszerezhető a kiadótól.

A szerző hasznos tanácsokkal, konkrét, gyakorlatban hasznosítható elvekkel és teendőkkel látja el az olvasókat arra nézve, hogyan boldoguljanak saját életükben. Mi az, ami előrevisz, ami képes saját és mások boldogulását is elősegíteni? - teszi fel a kérdést és ad rá választ. Talán nem kell azon csodálkozni, hogy leszögezi: a győzelemre nem elég csak áhítozni, tenni is kell érte. Igen, nekünk, magunknak, felfedezve és használva azt a tudást, amelyet megszerzünk, és amely eldönti, mi az, amit meg kell tennünk, mi az, amit meg kellene tennünk, de nem olyan fontos, tehát tolható, mi az, amit jó lenne megtennünk, de nem biztos, hogy célunkhoz vezet (pl. a Facebook nézegetése nem munka), mi az, amit delegálhatunk másoknak és mi az, amire feltétlenül nemet kell mondanunk. Látod? Ennyi az egész. Ha tudod a célt, érted a világ működését, gond, akadály felmerülésekor hajlandó vagy világosan megfogalmazni, mi a probléma és arra milyen megoldások alkalmazhatók, akarsz dolgozni is magadért, akkor..? Tudsz mindent. Ja, hogy ezeket nem adták és nem adják ingyen, fizettél és fizetsz értük élethosszig tartó tanulással? Ez van.

Köszönjük, Bagolyvár Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

Rendhagyó gondolkodás, rendhagyó profit

8 lecke a harctéri vezetésről

Győzteseké a győzelem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1515305534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása