A város legpartiképesebb férfija és a pimasz kis veréb története

2019. december 05. 00:45 - Carbonari

Könyvajánló - L.J. Shen: Sparrow

harag_1.jpgElraboltak szinte, betuszkoltak egy luxuskéglibe, 
és azt mondták, addig innen ki nem lépsz, amíg 
el nem viszünk az esküvődre. 
Ez volt a lánykérés. 
Pont. 
Azt is megmondták, ki lesz a férjem: 
egy néhai maffiózó fia. 
Marhaság, nem?

A Könyvmolyképző Kiadó Rázós Könyvek sorozatában (ismered nem: elképzelni az elképzelhetetlent, átélni az átélhetetlent) L. J. Shen tollából újabb művet jelentetett meg Sparrow címmel. A szó - Sparrow - magyarul verebet jelent.

Adottak a kötet főhősei, ez a verébke kinézetű vadóc hölgy, Sparrow Raines, aki maga nemében egészen jól néz ki, 22 éves nagylány, szeret főzni, képes sikerrel bliccelni a metrón és csóró, mint a templom egere. Jó, annyira nem, de azért nem veti fel a pénz. Éli mindennapjait, amíg 2 markos legény el nem kapja és be nem tuszkolja egy luxuskéglibe, hogy innen, kisanyám, addig sehová, amíg az esküvőd meg nem történik Troy Brennan-nel. A valósághoz hozzátartozik az is, hogy a férfi dúsgazdag és Boston-szerte a legáhítottab partiképes személy. Vajon miért ezt a szürke kis verebet vezeti oltárhoz, és főleg ilyen körítéssel?sparrow.jpgA címadó állatka, a veréb - ő kifér a rácsokon, ellentétben a lánnyal

Ezzel  meg is érkeztünk a másik főhőshöz, Troy Brennan-hez. A férfi vadítóan néz ki jégkék szemeivel, amúgy pedig nagy múltú maffiafőnök fia. Jelenleg az úgynevezett lerendező státuszt mondhatja magáénak: Troy bármit és bárkit "lerendez": az tűnik el, amit vagy akit csak a kedves megrendelő akar, gombamódra teremnek körülötte a közhitelesre hajazó jogosítványok, útlevelek. Eldönti, ki éljen és ki haljon meg, ki tűnjön el és ki térjen vissza. Ahogy Troy mondogatni szokta: "a bajt én találtam fel. Kavarom, keverem, lerendezem." Minden érthető, nem? Természetesen a fickó ehhez mérten gazdag is, nem kispályás módon. Ebbe a milliőbe készül - akaratán kívül - beházasodni Sparrow. Igaz, Troy sem lelkesedik különösebben az esküvő gondolatáért, úgy mered a lányra, mint valami keserű pirulára, amit le kell nyelni, csak azt matrázza, hogy meg kell lennie a házasságkötésnek és kész.

De akkor miért veszi el? Ahogy haladunk a történetben, majd fény derül erre is, meg arra is, milyen titkok feszítik még az életét. Vajon  mit jelent az, hogy egy férfit meg kell ölnie, egyet pedig fel kell támasztania, kerül, amibe kerül?ljshen.jpgA szerző, L. J. Shen

Amíg a regény elején tart az olvasó, kötelességszerűen lapoz a műben, hogy nem rossz, nem rossz, egy alvilági macsó, egy jó indulatú és félisten kinézetű mellékszereplő, egy elveszett, körülményeibe bezárt szürke szüzike, aki mellesleg hevenyen és óriási kreativitással szakácskodik, oké, de történjen már valami érdemleges is, sőt, hogy stílusos legyek, fűszerezze már meg valaki ezt a történetet, az isten szerelmére!
Ami végül a könyv egyhatod részénél bekövetkezik. A lány a nagy szájával, erős szabadságérzésével, csípős, pimasz mondataival lassan, de biztosan Troy agyára megy. A közöttük lévő feszültség újabb és újabb komikus helyzetet teremt, folyton szikrázik a levegő, pikantériájával pedig az őrületbe kergeti a lapokat forgatót. 

Képes lesz-e Sparrow kitörni az aranykaitkából és mi lesz ára? Troy be tudja-e teljesíteni apjának tett utolsó ígéretét? Mihez kezd Sparrow-val? Összecsiszolódnak-e, és milyen buktatókkal?

fedlap_2.jpg

 

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

 

A borítóra kattintva elérhető a könyv kedvezményes áron a kiadó oldalán, ahol lehetőségetek van beleolvasni is a regénybe.

 

Kövess minket Facebookon is!

Egy ártatlan ügyfél?!

A szeretet és az árulás traumája

Út a Fénybe, amely inkább a sötétséget jelenti...

Egy eltemetett élet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2915335258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása