A gyógyító jóga kézikönyve

2019. december 14. 07:51 - GReni

Könyvajánló - Szvámi Ambikananda Saraswati: A gyógyító jóga kézikönyve - Használd a csakrák energiáit, fokozd az életerődet!

"A jóga igazi kincset nyújt át: az önmagunkhoz vezető térképet, amely a testen és az elmén túlra vezet.
Ez az út nehéz, az önmagunkkal való találkozásra kényszerít, megkerülni nem, csak keresztülmenni lehet rajta. Könyvünk bemutatja a pancsatattvákat, vagyis az öt elsődleges elemet, és elhelyezi őket a jógatérképen. Segítségükkel megértjük és elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, elmélyülünk önmagunkban, és gyógyulásra lelünk." - Szvámi Ambikananda Saraswati

rock-731140_960_720.jpg

Indiában a jóga sajátos filozófiai ágat képvisel, de mára elhagyta az ország határait és szinte mindenhol jelen van. Magyarországon is egyre nagyobb a kereslet a különböző irányzatokat képviselő jógaiskolákra. Ez a kötet bemutatja a pancsatattvákat, azaz az öt elsődleges elemet.

A kötetben olvashatunk a jóga történetéről, jelentéséről, ősi bölcsességéről és arról is, hogy miként találkozik a jógában a vallás és a tudomány. Megismerkedünk a tattvákkal, az anyaggal, a rezgéssel és a dualitással, miközben megismerjük a szerző történetét is. Mesél arról, hogy miként ismerkedett meg a gurujával és miért döntött a jóga mellett, hogy miként segíthet az önfelfedezés és önismeret útján. Ezen az úton járva végül a boldogság és az egészség is az eredményeink között lesz.

szvami.jpgA jógapózok, vagyis az ászanák nagyszerű testgyakorlási rendszere segít, hogy megszűnjön a feszülés, az izmok visszanyerjék nyugalmi hosszukat, felfrissítsük a pránaáramlást. Az ízületeknél is hasonló eredményeket érhetünk el. A kötet segítségével megismerhetjük saját energetikai mintázatunkat, a csakrákat, hogy azok mire vannak hatással bennünk és, hogy miként teremthetünk egyensúlyt.

Utóbbihoz célzott jógagyakorlatokat találunk, kezdve a bemelegítő, nyújtó gyakorlatokkal. Az ágaszanák részletesen le vannak írva és, hogy biztosan tökéletesen végezzük a mozdulatsort fényképes illusztrációkat találunk hozzájuk segédlettel, tanácsokkal, információkkal, hogy mire figyeljünk kifejezetten.

Az egyensúly megteremtéséhez nem elég a mozdulatsorok elsajátítása. Légző és vizualizációs gyakorlatokat is találunk és táplálkozási tanácsok is segítenek eléri a céljainkat. A kötet végén pedig egy külön fejezet foglalkozik a leggyakoribb betegségekkel és az ezekhez javasolt ászanákkal. Többek között hátfájás, depresszió és magas vérnyomás.

Megmondom őszintén, hogy a lelki izé-bizék engem annyira nem dobnak fel. Tény, ha az ember egészségtelen, akkor nehéz boldogságban élni, és a jóga a testre valóban jó hatással lehet. De azért csak óvatosan! Ismerek olyat, akinek rendkívül pozitív hatással volt az életére a jóga. Olyan barátom is van, aki csak mint testmozgás tekint rá, de van aki a lelki oldalával is foglalkozik, és sajnos olyat is ismerek, akinek már így is problémásak az ízületei, inai, ezért az orvos eltiltotta a jógától. Mindenképp érdemes jógaiskolában kezdeni, utána tökéletesek az ilyen jellegű könyvek további tanulásra.

a_gyogyito_joga_kezikonyve_borito_600rgb.jpgA kötetet a Bioenergetic Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A 2. képen a szerző, Szvámi Ambikananda Saraswati látható (Forrás: bioenergetic.hu)

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Tanítsd meg a gyermeked boldognak lenni!

10 szuperétel - ezeket edd, ha egészséges akarsz lenni!

A legfontosabb masszázstechnikák lépésről lépésre egyetlen könyvben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3215305986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása