Amikor az álmaink ránk találnak

2019. december 15. 12:23 - Carbonari

Könyvajánló - Luca Di Fulvio: Amikor az álmaink ránk találnak

olvashu.jpgHárom élet
Két világ
Egy új kezdet 
Mindenki az, ami 
(Erőszak, prostitúció, korrupció - és
mégis romatikus regény. Tövig fogod rágni a körmöd!)

A Maxim Kiadó Mont Blanc válogatásában megjelent könyveit nagyon szeretik az olvasót, mindig olyan élményt ígér, ahol a jó és a rossz harca nyomán az emberi tartás, hűség, találékonyság küzdelmes út végén valahogyan elnyeri méltó jutalmát, ha nem is úgy, nem is akkor, de valami módon helyrebillen az ember értékrendje. Ilyen mű Luca Di Fulvio Amikor az álmaink ránk találnak című könyve is. A vaskos, igényes kialakítású, szépia színekkel ellátott fedlap után a történet 1913-be repít vissza minket, amikor is 3 fiatal kalandos úton Európából Buenos Airesbe kerül.

Rosetta Tricarico Szicíliából menekül egy báró elől, Ráhel Bücherbaum Oroszországból érkezik a dél-amerikai városba, Rocco Bonfiglio szintén Szicíliából kerül fel az óceánjáróra. Rosetta és Rocco már felnőtt emberek, de Ráhel még csak kislány, 13 éves. A hajón Rocco védelmébe veszi Rosettát, majd arra eszmélnek, hogy egymásba is szerettek egy pillanat alatt. A báró keze azonban hosszú, Rosettának szöknie kell Buenos Airesben is, elszakadnak egymástól, de Rocco utolsó pillanatban megígéri neki, hogy meg fogja keresni. Viszontagságaikban mind a két fiatalt csak ez élteti.luca.jpg

A szerző, Luca Di Fulvio

Rocco képtelen szabadulni az olasz maffiától, hiába jobb sorsra érdemes fiatalember, kezdőtőke, megélhetés és fedél nélkül ki van szolgáltatva a helyi maffia emberének. Rosetta is keservesen tud egy nyomornegyedben megkapaszkodni, miközben menekül a báró bosszúja elől: egy cipész és felesége fogadja be őt. Mind a két fiatal, amellett, hogy egymást keresik egyre fogyó reménnyel, kitörési lehetőségeket vizsgálnak meg, alkalmakat keresnek a boldogulásra, lehetőség szerint becsületes úton. Persze, körülöttük virágzik a nyomor, tarol az éhezés, a munkanélküliség egeket ver, a mindennapos erőszakos cselekmények pedig torzítják a személyiséget. Igazán pontos képet kapunk egy törvények nélküli, korrupt állam rohadó mindennapjairól. Végül mind a két fiatalnak sikerül valamennyire megvetnie a lábát ott, ahol él, és tiszteletet kivívnia magatartásával, de még messze vannak attól, hogy biztonságban is legyenek.

Ráhel, nos ő nem ilyen szerencsés. Egy bordélyházba kerül, ahol napi ötven férfit kell kiszolgálnia egy lánynak, de ő annyira csúnyának ítélődik meg, hogy mindenes cseléd lesz belőle. A rabszolgatartója igazi nehézfiú a bűn világában: kegyetlen, vakmerő és bosszúálló, egyszerűen nem lehet tőle megszökni. A kislány kihasználja csúnyaságát, fürgeségét, élénk észjárását, és mégiscsak meglép tőle, ami sorozatos erőszakba torkolló bosszú hadjáratot von maga után. De Ráhel addigra már mindent elvesztett, ami fontos volt számára, ezért óriási elhatározás után száznyolcvan fokos fordulatot parancsol sorsának.

A három ember törvényszerűen találkozik, sorsaik egymásba fonódnak és ezernyi erőszak elszenvedése ellenére, valamelyikük mindig tud segíteni a másikon, sokszor akár akaratuk ellenére is. Az olvasó pedig tövig rágja a körmét, amikor bandaháború tör ki, amikor az egyikük eladja a haját, mert végső elhatározásra jutott, amikor a másikra fegyvert fognak, amikor ezt vagy azt kirabolják, amikor valamelyikük cikke megjelenik az újságban, amikor egy rózsabokor újra éled, amikor felgyújtanak egy mulatót, amikor... és ezt a végtelenségig tudnám így folytatni. Az erőszak tombolása közben észrevétlen virágzik ki a törődés, a szolidaritás, az ellenállás, és a végtelen kitartás szép eszméje. Hogy érdemes. Hogy akkor is lehet győzni valahogy, ha az egész világ ellenünk fordul. Hogy tettekkel lehet csak meggyőzni a kétkedőket és felnyitni addig közömbös szemeket.

Nos: találkoznak-e a szerelmesek? Elengedi-e a maffia Roccót? Rosettán és Ráhelen beteljesül-e a bosszú, amit külön-külön ellenük esküdtek nagy hatalmú férfiak? Igen: te is tövig fogod rágni a körmöd. Ez van.

alom.png

 

 

Köszönöm a lehetőséget a Maxim Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

Eve of Man - A jövő reménye

Ősi, veszélyes történetek, melyekkel előcsalhatunk egy sárkányt

Egy világ, ahol az időddel fizetsz, hogy élhess

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2815350218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása