99 egyszerű módszer szorongás ellen

2020. május 06. 06:59 - Carbonari

Könyvajánló - Julian Brass: Légy úrrá a szorongásodon!

szorong.jpg"Ez a könyv arról szól, hogyan lehetsz úrrá a szorongásodon, mielőtt még az győzne le téged. Arról, hogy észrevedd, a szorongás valójában ajándék, ami arra ösztönöz, hogy jobbá tedd az életedet." 

A szorongás erő, fegyver és erény is lehet - rajtad múlik.

A Partvonal Kiadó újabb önsegítő kötetet adott ki, jelenleg szorongás témában, Julian Brass Légy úrrá a szorongásodon! című művét, amely 99 egyszerű módszert tartalmaz arra nézve, hogy ilyen helyzetben hogyan uraljuk rejtett erőforránsainkat.

Ha soha máskor, de napjainkban ennél időszerűbb kötetet nem is tudnék ajánlani figyelmetekbe: a koronavírus miatt kialakult bizonytalan helyzetben, ahol egzisztenciák mentek és mennek tönkre hétről hétre, ahol generációk összezárva eszik egymás életét, ahol cégek bocsátottak és bocsátanak ezreket utcára és boldog az, akinek csak ötödével csökkentették jövedelmét, de retteg, hogy ezt a kicsit sem fogják nemhogy időben, de késve sem kifizetni, ahol emberek legszívesebben zabálásba, alkoholizmusba menekülnének problémáik elől, ha egyáltalán lenne miből... Igen, ebben a szorongással teli időszakban, mint egy falat kenyér, úgy kell egy mankó, ami kihúzhat bennünket a letargiából.

"Néha megpróbálunk felülkerekedni a stresszen és az aggódáson. Még egy pirula, újabb felírt recept, még egy pohár ital, újabb ivós buli. Még egy csík, még egy falat, újabb átmulatott éjszaka. Gyógyszerfüggő generáció lettünk, bekapunk egy tablettát a szorongásra anélkül, hogy ránéznénk, mit is üzen nekünk, vagy van-e rá valamilyen természetes gyógymód.
De mi van akkor, ha a szorongás valójában nem teher, hanem egy különleges ajándék? Ha a feszültség, amit érzünk,tulajdonképpen hatalmas energia, amelynek mi, szorongó emberek birtokában vagyunk, míg az úgynevezett normálisak nem?
Mi van akkor, ha a megfelelő mederbe terelt szorongás egyfajta erő is lehet? Ha ez az erő a kulcs a legnagyobb álmaink megvalósításához, amelyet a legtöbb ember el sem mer képzelni? Mi van akkor, ha ez az erőteljes energia, ami olykor elárasztja az érzékeinket, ez az adrenalinlöket egy áldás?
Nem lehet, hogy ennek pont így kell lennie? És ha lenne egy módszer, amivel a szorongást nemcsak túlélhetjük, de hasznunkra is fordíthatjuk?"

"Ebben a könyvben természetes módszereket találsz, amelyeket alkalmazva megnyugszol, tisztábban látod majd a helyzetet, kreatívabb leszel és jobban tudsz majd összpontosítani. Olyan gyakorlati módszereket mutatok, amelyeket bárki – igen, még te is – bármikor kipróbálhat, és segítségével pozitív erővé alakíthatja a szorongását. Mennyivel jobb lenne így!"

julianbeach.jpgGazdagabbá tenni belső világunkat elengedhetetlen ahhoz, hogy emészthető módszerekhez jussunk stressz oldásához, szorongás legyőzéséhez. Holisztikus megközelítéssel gyengédebb, érthetőbb és élhetőbb módszereket lehet felfedezni a témában. A szorongás természetes és hasznos a mindennapi életben, ez tart bennünket vissza az indokolatlan kockázatvállalástól, fölösleges erőpazarlástól, de mértéke nem mindegy. Azt hisszük, arra odafigyelni, hogy mire is van szükségünk valójában, végtelenül egyszerű feladat, ahol gyakran megfeledkezünk hétköznapi rutinjaink, megszokott mókuskerekeink és mások elvárásaiból emelt falainkról. Hogy milyen könnyű eltévedni bennük, és tévelyegni közöttük. És persze, saját kényelmünk, lustaságunk se éppen elősegítője szorongásaink oldásának.

A szerző, Julian Brass

Pedig az eszközök kivétel nélkül ott vannak a kezeink ügyében, vagy legalábbis karnyújtásnyira tőlünk, csak érte kell nyúlnunk. A szorongás kontrollálása akár legnagyobb erőnkké is válhat? Hogyan? Ezekre keres és ad választ a mű, méghozzá társadalmi osztályra vagy vagyoni helyzetre tekintet nélkül. Nem kell kiváltságosnak és gazdagnak lenni ahhoz, hogy úrrá légy nehézségeiden, mert a könyv módszere(i) "egyértelmű, ítélkezésmentes, helytálló, alkalmazható, és ami a legfontosabb, zseniális mű" (egy házi orvos, név a kötet előszavában). Klassz ígéret, nem?

Gondjaink megoldásához a józan paraszt észen túl alig pár tudnivaló hiányzik, és ez komoly. Hogy sötét gondok közepette is képesek legyünk egy nagy lélegzetet venni, és  megtanuljunk lazítani, ahhoz gyakran elég az is, ha kellőképpen tudatosak vagyunk. Nem nagy dolog - miért megy mégis olyan nehezen ez sokaknak? Mert belefeledkeznek mások bajaiba, mert mókuskerekeket hajtanak, mert fölösleges elvárások által kikényszerített teljesítmények bűvöletében élnek, mert.. mert.. mert. 

Mi ez a könyv? Egy nagy szünetgomb a zűrzavarban, amely közérthetően tár eléd 99 egyszerű módszert, hogyan ismerd meg közelebbről a szorongásodat, miként fogadd el és légy úrrá rajta, hogyan kovácsolj belőle erényt; hogyan tekints múló kényelmetlenségként problémákra és kihívásokra, akadályokból pedig hogyan teremts lehetőségeket. 

fed_3.jpg

Köszönöm a lehetőséget a Partvonal Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron előrendelhetitek a kiadó honlapján a borítóképre kattintva.

Kövess minket a Facebookon is!

Mi van, ha valaki az egész családodat ki akarja irtani?

A csali

A gesztenyeember

Fordította: Bosnyák Gabriella

Cím: Légy úrrá a szorongásodon! - 99 egyszerű módszer, hogyan uraljuk rejtett erőforrásainkat
Szerző: Julian Brass
Oldalak száma: 272
Megjelenés: 2020. május 20.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156058126
Méret: 200 mm x 130 mm x 20 mm
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7515662270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása