A rossz lányok nem halnak meg?

2017. október 05. 07:45 - Arthur Arthurus

Könyvajánló - Katie Alender: A rossz lányok nem halnak meg

Képzeld el, hogy a húgodat hatalmába keríti egy régi baba, olyannyira, hogy mániákusan gyűjtögetni kezdi a babákat. Hogy kifordul önmagából, hogy szép kék szeme zölddé változik, hogy a barátnője egy furcsa eset során eltöri a kezét, és többé nem hajlandó betenni a lábát hozzátok. Képzeld el, hogy egyre furcsábban viselkedik, míg végül a saját életedet is féltened kell...
scary_little_baby.jpg

 Alexis éppen ebben a helyzetben találja magát. Édesanyjával és 13 éves húgával beköltöznek a szép, régi házba, és Kasey egyre furcsábban kezd viselkedni. Alexis szép lassan rájön, hogy valami megszállta a húgát. Valami erős és gonosz, ami teljesen átvette a hatalmat felette és a ház felett. Persze a sok borzongás közben Alexis is éli a maga életét: 16 éves, ennek megfelelően barátok és "ellenségek" a suliban, sőt, még egy fiú is feltűnik a színen, de ő nem akar sem barátkozni, sem mást - elsősorban a húga miatt. 40534-haunted-mansion.jpgDe ki is ez a lény, aki megszállta Kasey-t?
Évtizedekkel korábban élt egy kis család azon a környéken. Nagyon szegények voltak, de az apuka sokat dolgozott, és végül meg tudták venni a környék legnagyobb telkét, és a házuk beillett egy gyönyörű kúriának is. A kislányuknak volt egy babája, mindig azzal játszott, és meglehetősen furcsa gyerek volt. A többi gyerek folyton bántotta, csúfolta, már csak irigységből is, mert a szüleitől bármit megkapott. Ez a csúfolódás tragikus véget ért, a kislány egy baleset következtében meghalt, ám a lelke, a szelleme itt maradt, és megszállta a hozzá legközelebb lévő dolgot: a babát. Azt a babát, amelyet később Kasey talált meg. 
Teltek az évek, az évtizedek, már szinte senki sem élt az egykori gyerekek közül, akik közvetve bár, de a kislány halálát okozták. De a szelleme itt maradt, és nem felejtett: bosszúra vágyott. letoltes_8.jpg

A szerző, Katie Alender

A könyv a Könyvmolyképző Kiadó Vörös pöttyös családjába tartozik, ezekre jellemző, hogy a főszereplők tizenévesek, a tizenévesek problémáival és megoldásaival, és sokszor felbukkan bennük a természetfeletti, akár különleges képességek, akár varázslat, akár tipikus urban fantasy lények vagy földönkívüliek személyében. Ez a könyv is ilyen, de mégis egy kicsit más: egy kicsit ijesztőbb, egy kicsit borzongós, egy kicsit sötétebb tónusú. Vannak hibái, vannak benne logikátlanságok, és ha egy valódi misztikus thrillert vársz, akkor rossz helyen jársz. De mégis megvan a maga hangulata: a könyv első egy-két fejezete, főleg az éjszakai fotózásos jelenet, még mindig élénken él bennem, eszméletlen jól indított az egész, egy sötét, igencsak ijesztő, de mégis varázslatos helyzetet írt le jó érzékkel az író. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a rész vett meg magának, ezután kezdett még jobban érdekelni a történet.

Kattints a borítóra, ha felkeltette az érdeklődésedet!

6439_b1.jpgÉrdekel egy 21. századi Csipkerózsika története is?

Kövess minket Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2812873366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása