Lovasi András életműve még sehol másutt nem publikált dalokkal együtt

2017. december 10. 07:30 - GReni

Könyvajánló - Lovasi András: Még nem összes

Még nem összes:
Lovasi András,
Kispál és a Borz,
Kiscsillag,
30 éves zenei karrier,
300+ dalszöveg,
eddig publikálatlan dalok!

23380123_284941162016043_2177162094243953076_n.png

Az alternatívrock rajongói biztosan jól ismerik Lovasi András munkásságát. Maradandót sikerült alkotnia a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag zenekarral és szólóban is. A Kossuth-díjas énekes-gitáros, dalszerző pályafutásának darabkái mind felsorakoznak a Libri Kiadó által nemrég megjelent Még nem összes című kötetben. 

Nem kevesebb, mint harminc év zenei karrierje várja az olvasót több mint háromszáz dalszöveg formájában. Ráadásul a kötetben találtok eddig publikálatlan költeményeket, dalkezdeményeket, sőt gitárakkordokat is. Ha pedig mindez nem lenne elég, Lovasi saját illusztrációi teszik még különlegesebbé a kötetet.

"Lovasi verseiben úgy kerülnek ironikus térbe az élet röhejes apróságai, hogy abba bele kell halni. Legendás sortörései, expresszív képei, népdalos allegóriái csiklandozzák a magyar nyelvet, az édes anyanyelv pedig vele nevet. Egy egész nemzedék lát Lovasi szemével."

Grecsó Krisztián

A 80-as évek végétől napjainkig megjelent nagy slágerek akkordokkal együtt megtalálhatóak a gyűjteményben. Köztük természetesen a legismertebb dalai is, és a véleményem szerint az egyik legszebb is gitárakkordokkal együtt szerepel a kötetben. Ez a dal pedig nem más, mint az 1991-es A következő buszon című nóta.

Ha már kiemeltem egy számomra különleges dalt a "kispálos időkből", akkor úgy illik, hogy megtegyem ezt a Kiscsillag zenekar művei kapcsán is. A következő dal 2006-os, a Kiscsillag első nagylemezén debütált. Ez az emblematikus nóta az első közös alkotásaik egyike. És szerencsére szintén akkordok kíséretében található a kötetben a lelkes gitárosoknak kedvezve. 

Lovasi András idén ünnepelte 50. születésnapját, ezzel egy időben a korábbi életművektől teljesen elütő, új albummal jelentkezett a Kiscsillag zenekarral. A Semmi konferencia című album egyik talán legerősebb dalának szövege még 2015-ben íródott, de két évet kellett várni rá a rajongóknak. Nem regélnék a dalról, mely a Dermesztő címet viseli, inkább szóljanak helyettem tehetséges zenészek:

Igényes kötet egy kiemelkedő művész életműveivel, színvonalas dalverseivel teli, különleges, néhol kissé furcsának tűnő rajzok kíséretében. Ideális karácsonyi ajándék a műfaj bármely kedvelője számára. 

4197736_5.jpgA kötetet a Libri Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre, amelyet itt is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadótól!

Tetszik, amit olvastál?

Akkor kövess minket a Facebookon is!

(Főkép forrás: fb, fotó: Mándi Emese)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr3813397169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása