"Bazmeg, eccerűen ő a legjobb!"

2018. szeptember 09. 07:56 - Arthur Arthurus

Szemelvények egy nagy festő életéből - Claude Monet

A címben megjelenő igen cizellált megállapítást - nyilván franciául eredetileg, de hasonló stílusban - Paul Cézanne tette, méghozzá pályatársáról és jó barátjáról, Claude Monet-ról. A legtöbben persze ennél visszafogottabban nyilatkoztak. Claude Monet, az impresszionista stílus egyik legnagyobbja…

Tovább
Szólj hozzá!

Meg lehet ismerni a megismerhetetlent?

2018. szeptember 08. 07:33 - GReni

Könyvajánló - Jeff VanderMeer: Déli Végek-trilógia

Jeff Vander-Meer Déli Végek trilógiája egy érdekes, ijesztő világba kalauzolja az olvasót, ahol az X Térség rejtélyes világa a semmiből jön létre, hogy aztán terjeszkedésével elpusztítson és magába olvasszon mindent, ami körbeveszi.

Tovább
Szólj hozzá!

Laza, mint a húszas damil

2018. szeptember 07. 06:56 - Carbonari

Könyvajánló - Csabai Márk: Nem tündérmese

Nem is tudom, láttátok azt a jóképű pasit a könyv fedlapján? Nem? Azonnal nézd meg magadnak! Ő ott Barabás Viktor, az ügyeletes csibész. Vakmerő, szemtelen, jó humorú és laza, mint a húszas damil. Szüksége is van rá, mert ebben a műben a nők hálójában vergődik.  

Tovább
Szólj hozzá!

Idén is jön a Dallamos Villamos a Nagykörúton!

2018. szeptember 05. 07:44 - GReni

Idén is a Zeneszöveg.hu szervezésében robog majd a Magyar Dal Napja szellemével induló Dallamos Villamos. A rendezvénynek az idén 50 éves BKV ad otthont. Tehetséges magyar zenészek lepik el a 4-es villamost a Nagykörúton szeptember 8-án. Már csupán néhányat kell aludni és a…

Tovább
Szólj hozzá!

Meddig érdemes elmenni egy esélytelennek látszó szerelemért?

2018. szeptember 04. 06:02 - Carbonari

Könyvajánló - Fehérváry Andrea: In-dia-dal

A hétköznapi élet kifordul sarkaiból, mert a főhős egy ősi jövendölés nyomába ered, Magyarországról Indiába. Hihetetlen kalandok és egy esélytelennek látszó szerelem. Meddig érdemes elmenni érte? 

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása