Love, Death & Robots: világhírő sci-fi-okra épülő Netflix sorozat

2019. április 05. 07:20 - GReni

John Scalzi, Ken Liu és Marko Kloos novellái a Netflix legújabb sorozatában!

A Tim Miller (Deadpool) és David Fincher produceri felügyelete mellett készült el a nemrégiben világot látott tizennyolc részes animációs antológiasorozat Love, Death & Robots (Szerelem, Halál és Robotok) címmel.

love-death-three-robots-1552333863187_1280w.jpg

Nem akármilyen írók munkáit válogatták össze a március közepén érkezett sorozat, a Love, Death & Robots elkészítéséhez. Különböző animációs stílusokat használtak a készítők és olyan legendás szerzők munkáit adták a történeteket többek közt, mint John Scalzi, Ken Liu, Marko Kloos, Peter F. Hamilton, Alastair Reynolds és Joe Lansdale.

Jó hír az angolul nem tudóknak: elérhető magyar felirattal a Netflix-en. :)

ken_liu_novellak.jpgSzerencsére akad a történetek között, amely magyarul is megjelent nyomtatásban, köszönet érte az Agave Könyveknek. Az egyik ilyen Ken Liu novelláskötetéből került ki. A papírsereglet és más történetek című Hugo-, Nebula-és World Fantasy-díjas kiváló gyűjteményből a Jó vadászatot (Good Hunting) nyerte el az alkotók tetszését. 

Ken Liu sajátos távol-keleti látásmódja alapjaiban formálja át az általunkm megszokott és megkedvelt sci-fi hagyományokat, de azt mondom mindenképp megér egy próbát, mert történetei könnyen beszippantják az olvasókat. Kedvcsinálónak javaslom olvasásra a sorozat gyártóit is megihlető Jó vadászatot! című novellát, mely ingyen elérhető a kiadó honlapján (kattints a balra található képre a letöltéshez).

A másik magyar nyelven is megjelent történet A joghurt világuralma (When the Yogurt Took Over), mely a legendás, számos díjjal kitüntetett sci-fi szerző, John Scalzi novellája és a Vének történetei és más írások című ötperceseket tartalmazó kötetben kapott helyet.

Nem lepődtem meg, hogy ezt a történetet választották, mert ez az abszurd sztori nagyon jó alap egy rövidfilmhez. Adott egy szuperintelligens joghurt, aki uralma alá akarja vonni a világot...

mttz97ue.jpegÉs, ha már Scalzi neve felmerült: talán akad, aki még nem hallott róla, de a sci-fi nagyágyú nemsokára Magyarországra látogat. Az Agave Könyvek szervezésében április 27-én John Scalzi közönségtalálkozó és dedikálás várja a rajongókat a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretein belül Budapesten, a Millenáris Parkban. További részletekért, kattints a szerző képére (lásd jobbra).

Még egy szerzőt meg kell említenem, ő nem más mint Marko Kloos. Az antológiában helyet kapó Lucky 13 című novella sajnos nem olvasható magyarul, de ez is a Frontvonalak-univerzumban játszódik, ahonnan viszont akad rögtön három regény az anyanyelvünkön, ráadás idén érkezik a negyedik kötet, ha el szeretnénk mélyedni az univerzum rejtelmeiben. (Frontvonalak, Tengerészek, Felderítők, ezek közül kettőről írtunk is, a címekre kattintva elérhetőek az ajánlók)

Még csak néhány részt láttam a sorozatból, de elég vegyesek az érzelmeim velük kapcsolatban. Volt, ami nagyon tetszett, de olyan is akadt, ami szerintem gyengére sikerült. De a látvány az csúcsminőség, le a kalappal ilyen téren az alkotók előtt. Ez a gyengébb történeteken is sokan segített, és persze az ötleteket is lehetett díjazni, ráadásul eddig minden rész végén volt valami érdekes csattanó, ami szintén segít, hogy jó szórakozásnak tartsam a sorozatot.

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8914706488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása