Az önbizalom kódja lányoknak

2019. október 11. 07:24 - GReni

Könyvajánló - Katty Kay és Claire Shipman: Az önbizalom kódja lányoknak

"Kockáztass, hibázz, és
találd meg a benned rejtőző erőt,
hogy önmagad lehess!"

fokep_59.jpg

Az önbizalom elengedhetetlen az ember életében, tudósok pedig arra jutottak, hogy ez kiskamasz és kamasz korban építhető fel a leginkább. Ezért úgy döntött a kötet szerzőpárosa, hogy összeállítanak egy könyvet tudósok és szakértők kutatásai alapján, amely segít abban, hogy megfejtsük az önbizalom kódját. Az önbizalom segít a félelmetesnek, nehéznek vagy lehetetlennek tűnő feladatok elvégzésében, segít a mindennapokban. Ha definíciója szerint: Az önbizalom az, ami a gondolatokat cselekvéssé alakítja. Erőt, hogy megvalósítsd az álmaid.

"Azok a lányok, akik cselekszenek, vagyis akcióba lépnek, nagyon izgalmas életet élnek. Hogy miért? Gondolj bele: csak ülsz, aggódsz, és figyeled, ahogy a dolgok megtörténnek körülötted. Vagy fel is ugorhatsz, részese lehetsz az eseményeknek, kalandokban lehet részed és sikereket érhetsz el azzal, hogy cselekszel."

A szerzőpáros nagyon olvasmányosan fogalmaz. Könnyen érthető, érdekes és izgalmas, ráadásul rendkívüli motiváló a kötet. Hihetetlen jó stílusban szólítják meg a célközönségüket, a tinédzsereket. A kötet jól felépített, minden benne van, amire szükség lehet, hogy egy fiatal lány merjen nyitni a világ felé.

legs-407196_960_720.jpg

Rövid képregényekben ismerhetünk meg kamaszt, Imanit, Kaylát és Alexet, akik tipikus tinis félelmekkel néznek szembe. Emellett találunk kvízeket, teszteket, amelyek gondolkodásra késztetnek, hogy aztán a megfelelő válasszal magabiztosságot ébresszenek az olvasóban. De vannak konkrét önbizalom-fejlesztő gyakorlatok is.

Bár, ami szerintem a leghasznosabb ebben a kötetben, azok az idézetek és a motiváló igaz történetek. Olyan fiatalok történetei, akik szembenéztek félelmeikkel, hogy aztán valami klassz dolgot érjenek el. Legyenek ezek akár csak aprónak tűnő lépések, mint megszólítani valakit vagy egy ügyes sportolónak kipróbálni magát más poszton, ahol esetleg nem fog olyan kiemelkedően teljesíteni. Sok kamasz esik abba a hibába, hogy megtesz valamit, amihez nincs kedve vagy épp az ellenkezője, nem teszi meg, amit szeretne, mert fél attól, hogy a környezete mit fog reagálni. Erre is találunk hasznos gondolatokat a kötetben.

2014_21women.jpgClaire Shipman és Katty Kay, fotó: Stephen Voss/Redux/Eyevine

Számos történetben az olvasónak rá kell döbbennie, hogy hol hibázik az adott szereplő, vagy mit kéne tennie. Ezek a történetek megmutatják, milyen nehéz is az önbizalomépítés. Például, ha azért nem jár valaki ottalvós bulikra, mert túlagyalja a dolgokat és retteg mindentől. Például mi van, ha megbetegszik és nincs ott az anyukája vagy, ha messze a fürdő? Ha emiatt keveset jár el otthonról, bizony rengeteg mókáról, kalandról marad le. És többször előkerül sok gyerek legnagyobb félelme: kiállni az osztály elé felelni vagy megtartani egy előadást. Ezek a történetek segítenek, hiszen látják a gyerekek, hogy nincsenek egyedül.

Minden kamasz fél valamitől, de a legtöbb félelem legyőzhető, és ebben rengeteg segítséget nyújthat ez a kötetet. Megtanít, hogy nem szabad félni a kockázat vállalástól, a cselekvéstől. Az új kihívások új kalandokat és számos emléket, sokszor barátokat hoznak. Ezekre is találunk szuper inspiráló történeteket. A mai világ még több olyan helyzetet teremt, amely szorongáshoz vezet, ezért azt gondolom, hogy bármelyik kamaszlánynak hasznos olvasmány.

1753597_3.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Menő Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebook-on is!

Novellák kegyes kis hantázásokról és ordas nagy hazugságokról

Az élet és a szerelem kamasz szemmel

Egy OCD-vel küzdő tinédzser mindennapos harca egy bájos regényben

A kötetet ma akár meg is nyerheted a KultúrPara születésnapi játékán a Facebook oldalunkon! Kattints a lenti képre a részletekért! :)

000_fb_fokep_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr2715209624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása