Három apró hazugság

2019. december 20. 07:56 - GReni

Könyvajánló - Laura Marshall: Három apró hazugság

Egy könyv tönkrement családról,
barátságok végéről és újak születéséről,
valamint olyan titkokról és hazugságokról,
melyek végtelen pusztításra képesek.

1_keep-a-relationship-secret.jpg

Laura Marshall debütáló regénye, az Ismerősnek jelölt nem volt hibátlan mű, de összességében tetszett, így amikor megjelent idén a következő regénye Három apró hazugság címmel, nem volt kérdés, hogy olvasni akarom. Kíváncsi voltam milyen érdekes történettel készült ezúttal a pszichológiai thrillerek kedvelőinek.

Ezúttal is, az előző regényben jól működő módszernél maradt a szerző, ugyanis két idősíkon fut a történet, amelyet több szereplő szemén keresztül ismerünk meg. Fáradtan nem javaslom az olvasást, ugyanis folyamatosan ugrálunk múlt és jelen, valamint számos szereplő elmesélése között.

Megismerkedünk két középiskolás barátnővel, Karinával és Ellennel, akik 2005-ben elválaszthatatlanok. A megszokott hétköznapjaikat azonban felkavarja, amikor Karina szomszédságába beköltözik egy zenész család, Monktonék. Szülők, két fiúval és keresztlányukkal, a tizenhat éves Sashával. Ellent magával ragadja a különös család, ám mindenki élete teljes fordulatot vesz, amikor a fiatalabb Monkton fiút, Danielt megvádolják szexuális erőszakkal. Családok mennek tönkre, baráti kötelékek szakadnak meg, de újak is születnek.

Az anyja, Olivia fejezetiben megtudhatjuk miként él meg egy anya egy ilyen traumát, hogyan vészeli át a tárgyalás hosszú hónapjait és miként törik össze és keseredik meg, amikor végül Danielt tíz év börtönre ítélik. Kegyetlen lehet egy szülőnek végignéznie, ahogy a fiáról kiderül, hogy szörnyűséget követett el.

A másik idősíkon már napjainkban járunk, amikor megtudjuk, hogy Ellen és Sasha barátsága ma is él, ráadásul lakótársak Londonban. Ám egy nap Sasha eltűnik és Ellen meg van győződve róla, hogy a lány eltűnésének köze van Danielhez, ugyanis a férfi büntetése már lejárt, ráadásul anyja azt állítja, hogy visszatért a városba. A három lányt a fiú azzal vádolja, hogy hazudtak a tárgyalásakor és ártatlanul került börtönbe miattuk. Vajon visszatért, hogy bosszút álljon rajtuk? A múlt titkai hány életet képesek még tönkretenni? Ahogy keresi a barátnőjét rájön, hogy talán nem is ismeri igazán...

lauramarshall875.jpgA szerző, Laura Marshall

Sokáig kapjuk a különböző puzzle darabokat és hamar rájövünk, hogy a címben szereplő hármas szám valójában közelében sincs a valóságnak. Sokkal több a hazugság, az ármány, a titok, az önámítás ebben a történetben, ráadásul akadnak igazi sorsfordító, életeket tönkretevő hazugságok is. Kapunk mindenféle infókat a szerzőtől, amelyek szép lassan összeállnak egy egésszé. Nagyon olvasmányos a stílus, sodort magával a történet, bár engem még mindig nem nyűgözött le igazán Laura Marshall. Lehet azért is, mert bár rakott egy csavart a regény végére, nekem túl kiszámítható volt a történet.

A könyv felénél már kb mindenkivel kapcsolatban sántított valami, mégis lehetett tudni előre, hogy mi is lesz a sztori vége. Ami még zavart, hogy megkedvelnem sem igazán sikerült a szereplőket. Akad bosszantó naiva és manipulatív és önző kis liba is. Amitől mégis érdekes a regény, hogy a szerző tökéletesen épít fel egy történetet a hazugságok teljes tárházát felvonultatva, kezdve az apró ferdítésektől egészen a kegyetlen bosszúból történő hazugságokig. És persze elgondolkodtató a regény, hogy vajon, akit barátunknak hiszünk, tényleg ismerjük? Bárki szekrényében lapulhatnak csontvázak...

1654528.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebookon!

Képes lennél bűnözővé válni, hogy megmentsd a gyereked?

Valaki hazudik. De kicsoda?

Tudod, mit rejtegetnek a szomszéd házban?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7615348780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása