Ezer ​csillag közül te

2020. május 18. 07:09 - GReni

Könyvajánló - Isabelle Broom: Ezer ​csillag közül te

"Egyetlen szikra fénybe borítja mindkettőjük életét"romance-love-couple-heart.jpg

Időnként ki kell törni a komfortzónából és valami olyat olvasni, amit messzire elkerülnénk a könyvesboltban. Így került a kezembe Isabelle Broom Ezer csillag közül te című első magyar nyelven megjelent regénye.

A főszereplő, Alice és két barátnője, Maureen és Steph majdnem egyszerre töltik be a harmincadik születésnapjukat és úgy döntenek egy igazi kalanddal lépnek a harmincas éveikbe: két hét egzotikus és izgalmas nyaralás Srí Lankán. Igazi csajos üdülésnek indult: napozás, tengerpart, koktélok, bulik. Alice, akit otthon várt a vőlegénye, és két szingli barátnője belevetették magukat a vakációba.

Alice vívódik magában. Még csak tizennyolc volt, mikor rátalált a férfira, aki szereti, becsüli és el akarja venni feleségül, de a lány nem biztos benne, hogy azt az életét éli, amire vágyik. Túlságos féltik, ezért folyamatosan harcban áll az izgalmakra éhes énjével. Már épp úgy döntene, hogy ráfér egy nyugodt, békés élet és úgy fogja fel ezt az utazást, mint egy utolsó lehetőséget egy pörgős kalandra, de ekkor megismerkedik Max-szel, és az élete szép lassan a feje tetejére áll.

Max veterán katona, aki egy tragikus sérülés miatt elvesztette az egyik lábát. Még mindig komoly harcot vív démonaival, s bár elsőre megtetszik neki Alice, egy kicsit még örül is neki, hogy a lány nem egyedülálló, mert a párkapcsolatokkal mindig befürdött. Közben titokban verseket ír, melyek segítenek feldolgozni a traumát.

Alice és Max között rögtön vibrálni kezd a levegő, és bár Alice már a flörtöléstől is úgy érzi, megcsalja Richardot, őrülten vonzza a férfi. Mivel mindkettejük életében történt egy meghatározó baleset, még könnyebben alakul ki közöttük egy különleges kötelék. Miközben ez alakul végignézhetjük, hogyan talál magára a lány, aki hagyta, hogy élete elmúlt húsz évében arcán éktelenkedő sebhelye határozza meg.

A párocska mellett megismerjük a lányokat is és Max barátját, Jamalt is, közben pedig a szerző elrepíti minket Srí Lankára. Rengeteg látnivaló, érdekes tájleírások, kultúra, ételek, minden, ami kell, hogy az ember kedvet kapjon egy kalandos vakációhoz. Ezek a részek számomra sokkal érdekesebbek voltak, mint a szereplők napjai.

A történet ugyan tele van klisékkel szerelemről, veszteségekről, önmagunk megtalálásáról, de azoknak, akik szeretnek elmerülni egy kis drámával fűszerezett romantikus történetben, tetszeni fog a kötet. Nekem Max versei hoztak egy kis színt a kötetbe. Ezek a kis versek tetszettek. A kötet elején még a halálról szóltak, de ahogy egyre közelebb kerültek egymáshoz a lánnyal, apránként változott meg a hangulatuk és váltak életigenlő szösszenetekké.isabelle-broom-ezer-csillag-kozul-te-426012622.jpg

A könyvet az Álomgyár Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet ezúton is köszönünk!

Fordította: Goitein Zsófia

Ha felkeltettem az érdeklődésed, a borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kötetet a kiadó honlapján!

Kövess minket Facebookon!

Csak szex

Szülők születnek - de ez akkor is romantikus regény

Nem mindenki bűnös, akit rabságra ítélnek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr7515648152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása