Mindent tudsz a Marvel-képregényekről? Tesztelni is mernéd?

2020. július 15. 07:12 - GReni

Könyvajánló - Melanie Scott: Marvel ​– Tények zsebkönyve – Teszteld a tudásod!

Azt hiszed mindent tudsz a Marvel-képregények hőseiről,
gonoszairól, világaikról, képességeikről, fegyvereikről?
Teszteld a tudásod Melanie Scott izgalmas
Marvel - Tények zsebkönyvével!

comic-marvel-fantasy.jpg

A Kolibri Kiadó tavaly elárasztotta a Marvel rajongókat jobbnál jobb könyvekkel. Három szuper könyvről is, ami az ő gondozásában jelent meg nálunk, írtam is ajánlót. Érdemes megnézni, hátha rádöbbentek, hogy valami szuper könyv hiányzik a polcotokról. :)

Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

Marvel - Amiről tudnod kell és tudni érdemes

Minden ami Marvel

Ezúttal egy jópofa zsebkönyvvel érkezett a kiadó, Marvel - Tények zsebkönyve - Teszteld a tudásod! címmel. A szerző, Melanie Scott, aki több mint 500 érdekességet gyűjtött össze könyvében a Marvel-képregények világából. A kötet különlegessége, hogy gyakorlatilag egy kvízkönyv különböző feladatokkal. Könnyűszerrel rendezhetünk akár egy jópofa játékestet a gyerekekkel vagy a haverokkal.

A kötet három fejezetre tagolódik. Az elsőben szuperhősökről kapunk információkat, a másodikban a gonoszoké a főszerep, a harmadikban pedig csodás világok, bolygók, képességek, varázstárgyak, fegyverek, jelmezek kaptak helyet.

"A szuperhősök tényleg bámulatosak, legyenek akár emberek, hihetetlen űrlények vagy istenek! E csodás kalandorok arra tették fel az életüket, hogy megóvják a világunkat - az összes többivel együtt!"

Sorban bukkannak fel az ismert kedvencek. Kezdve Amerika Kapitánnyal, Vasemberrel, Fekete Párduccal, folytatva a sort többek között Thorral, Rozsomákkal és Holdlánnyal. Vannak feleletválasztós kérdések, mint például "Kicsoda Kapi legnagyobb ellensége?". A válaszlehetőségek pedig: Skarlát Boszorkány, Vörös Koponya, Zöld Manó és Bíborember. Na? Te emlékszel?

20200707_215316.jpg

Aztán akadnak olyanok is, mint a 6 (időnként több) dolog, amit tudnod kell rovatok. Itt a címből már sejthető, hogy mi várható: hat érdekesség az adott szuperhősről. Van Igaz vagy hamis? feladatsor is, ahol akadnak könnyű és nehéz állítások is. Például: Peter Parker középső neve Benjamin. Emlékeztek ilyen részletekre? Igaz vagy hamis?

Sok érdekes kérdés várja a bátor olvasókat. Te emlékszel, hogy hívják a Párducistennőt, aki gondoskodik róla, hogy Fekete Párduc csak jóra használja a képességeit? Na és, hogy melyik bolygóról származik Groot? Hogy hívják Hulk fiait? Ki az a Mókuslány és mit kell tudni róla? Kapunk észvesztő statisztikai adatokat, mint például Thor repülési sebessége. Tudtátok, hogy 38 624 km/órával képes repülni?

"Ismerd meg a világ legnagyobb gonosztevőit! Lehetnek őrült tudósok, nagy erejű űrlények vagy veszélyes gengszterek, de semmi jóra ne számíts tőlük!"

Olyan hírhedt gonosztevőkről kapunk érdekességeket többek között, mint Dormammu, a káosz ura, Loki, a Hidra, a Fekete Rend, Thanos, Wendigo és Mandarin. A világok és a fegyverek fejezetben sem fogunk unatkozni. Tudtátok, hogy az elpusztult Asgardot Tony Stark Asgardia néven újjáépíti? Vagy azt, hogy miért épített meg Odin a Pusztító-páncélt?

20200707_215544.jpg

Minden feladatsor végén található megoldókulcs, szóval ne aggódj, ha nem emlékszel mindenre, szinte biztos, hogy fog újdonsággal szolgálni a kötet. Én számos Marvel képregénnyel és kiegészítő kötettel a hátam mögött is meglepődtem pár dolgon. Ezt a rendkívül összetett, színes világot szinte lehetetlen kiismerni. Bármikor képes újat adni. Elég merész vagy, hogy teszteld a tudásod?

marvelultimatefactbook_b1_72.jpgA kötetet a Kolibri Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Fordította: Sepsi László

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr1215987622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása