Egy rémálomszerű mágikus világ, amely megmentőjére vár

2020. december 07. 00:35 - GReni

Könyvajánló - José Antonio Cotrina: Samhein aratása (Vörös Hold ciklus 1)

Egy rémálomszerű világ, félelmetes fenevadak, mágia, borzongás, veszély és versenyfutás az idővel. Tizenkét fiatal, akinek meg kell mentenie egy mágikus királyságot. Több tucat kölyök már elbukott előttük. Vajon ezúttal sikeres lesz a küldetés?

banner-1.png

Létezik egy mágikus világ, Rocavarancolia, ahol egykor sárkányok szelték az eget és más mágikus lények sokasága élte mindennapjait. A város dúskált a mágiában, virágzott. Mágusok, sárkányok, vámpírok és még számtalan izgalmas lény lakta. Ám egy háború kimerítette az erőforrásaikat, a várost a pusztulás fenyegeti és csupán egyetlen lövésük van minden évben, hogy megmentsék a világukat, ez pedig Halloween (Samhein) éjjelén érkezik.

Ezen a napon tartják az aratást, amikor egyetlen kapu megnyílik egy másik világába. Ezen keresztül már évtizedek óta hoznak át minden évben tizenkét gyereket különböző világokból, akikben ott van a mágia esszenciája és, ha sikerül legalább egyiküknek megélnie a Vörös Holdat, akkor Rocavarancolia megmenekül.

Ez a kötet egy sorozat nyitánya, amelyben ízelítőt kapunk ebből a sötét és veszélyes világból, de azt gyanítom bőven vannak még feltáratlan rejtélyek, mert a helyszín és az esemény bőven ad lehetőséget izgalmakra. Párhuzamosan látjuk, hogy mi történik a város vezetőinél a palotában, megismerjük a miérteket, közben pedig látjuk a gyerekeket, akik próbálnak túlélni ebben a rémálomban vámpírok, vérszomjas angyalok és hasonló nem túl barátságos lények között, miközben mágikus csapdák is várnak rájuk.

Amikor okos trükkel és egy kis mágikus befolyással ráveszik a kölyköket a kalandra azt elfelejtik megemlíteni, hogy általában maximum néhány napig bírták, mielőtt egy mágikus teremtmény vagy valamelyik rejtett csapda végzett velük. 

Tizenkét fiatal érkezett a világba, ebből tizenegy egy csapatban próbál boldogulni. Bevackolják magukat egy toronyba és igyekeznek együtt túlélni ezt a helyzetet, gyakorlatoznak, hogy esélyük legyen a szörnyek ellen. De van egy tizenkettedik kölyök, aki egyedül vág neki az ismeretlennek. És bár nem kíméli a város, egész ügyesen kerüli el a bajt. Minden új neki, ráadásul fogalmuk sincs milyen különleges képességük miatt választották őket, sőt, még a feladatukat sem értik teljesen.

Tetszett, ahogy alattomosan rávették a gyerekeket, hogy kockáztassák az életüket egy másik világban. Az is, ahogy vérrel pecsételték meg a szerződést, és nem szeretném lelőni a sztorit, de a szerződés aláírása az emberi világban is kemény és visszafordíthatatlan következménnyel jár.

A spanyol szerző, José Antonio Cotrina számos díjat bezsebelt hazájában ifjúsági fantasy könyveivel. Első könyvem a szerzőtől, de még úgy is tetszett, hogy nem igazán én vagyok a célközönség és hibákat is tudnék sorolni, mint például a túl nagy összhang, és vidámság a toronyban. A nyelvezetével nem voltam teljesen kibékülve. Szeretem, amikor egy regény olvastatja magát, sodor előre. Itt azonban többször megakadtam, ráadásul volt egy-két fura mondatszerkezet is, ami kicsit magyartalannak tűnt, de ezeken sikerült átlendülni.

A könyv nagyjából felére érte el a szerző nálam, hogy már tényleg kíváncsian vártam mi lesz a következő fejezetben. Végre volt miért izgulni, addig kicsit felvezetés jellege volt a dolognak. Félelmetesebbet vártam és van is ebben a történetben erre lehetőség, de lehet, benne van a pakliban, hogy ez egy ifjúsági regény és nem akart a szerző napokig tartó rémálmokat a fiatal olvasóknak. Összességében szórakoztató volt és kíváncsi vagyok mit hoz ki ebből a szerző, szóval várom a folytatást.

jose-antonio-cotrina-samhein-aratasa.jpgKöszönjük, Metropolis Media!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Fordító: Varju Kata

Kövess minket Facebookon!

Egy város, ahol tilos álmodni

Egy fordulatos fantasy sárkányokkal gyerekeknek

A cselekvés nulla foka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturpara.blog.hu/api/trackback/id/tr8516306928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása